Heapcon — konferencija za programere

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Heapcon — konferencija za programere

Nakon pauze uslovljene pandemijom, Heapcon konferencija posvećena razvoju developera vraća se u punom sjaju — 3. i 4. novembra u Beogradu. Sa predstavnicima organizacije Heapspace koja stoji iza ovog događaja, razgovaramo u 115. epizodi Office Talks Podcasta.

Pozorište Madlenianum u Zemunu biće sigurno puno početkom novembra, okupljajući sve one koji su zainteresovani za aktuelne IT teme na globalnom nivou. Čini se da situacija sa COVID-19 jenjava, pa mnogi opet počinju da razmišljaju u smeru organizovanja konferencija koje su nam toliko nedostajale u prethodne dve godine.

Jedna od njih je svakako Heapcon koju će i redakcija Netokracije posetiti u prvoj nedelji novembra (očekujete interesantne izveštaje). Uzevši sve ovo u obzir, javila se idealna prilika da u novoj epizodi podkasta ugostimo Igora Spasića, osnivača organizacije Heapspace i Ivu Jovanović koja je ove godine zadužena za organizaciju konferencije.

Oni su nam otkrili svoju pozadinu priče ulaska u event industriju uz osvrt na značaj jakih IT organizacija za čitav lokalni ekosistem, što podrazumeva deljenje znanja i iskustava kroz različite događaje. Kroz nešto malo manje od sat vremena, naši sagovornici su nam otkrili kako je izgledalo osnivanje Heapspace organizacije, ali i koje sve to izazove sa sobom nosi organizovanje jednog internacionalnog događaja.

Nismo mogli a da se ne osvrnemo na 2020. godinu i dolazak pandemije, što je i stopiralo održavanje Heapcon-a koji se nešto kasnije vratio kao Lite verzija , ali daleko od punog formata konferencije. Sada je došlo vreme da se vrate “stari dani”, pa smo se dotakli i teme stranih predavača koji dolaze u Beograd ove godine, saradnje sa partnerima, ali i planovima za 2023. godinu.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.