Haos Community Space otvara svoj novi prostor u Artklasi za startape, dizajnere i kreativce

Haos Community Space otvara svoj novi prostor u Artklasi za startape, dizajnere i kreativce

Krajem maja Blanka Šupe, osnivačica 'Haos Community Space-a', otvoriće drugi prostor za startape, preduzetnike i IT talente sa 'invite-only' konceptom. Kada je otvorila svoju prvu lokaciju 2022, Blanka je htela da kreira jedan atraktivan prostor koji povezuje ljude sa globalnim načinom razmišljanja.

Za svega godinu i po dana, Haos Community Space je uspeo da postane prava offline platforma za brojne edukativne događaje, mentorstvo, razmenu iskustava i ideja i da okupi preko 250 stanara i na desetine startapa pod svojim krovom, čime se postepeno smanjuje razdaljina između srpskih startapa, kao i ona između srpske i međunarodne startap zajednice.

Za razliku od prvog prostora, koji se nalazi u srcu grada, nadomak Terazija, novi prostor će se otvoriti na obali Dunava i postaće još jedna nezaobilazna tačka na mapi sve većeg područja kreativnog centra Beograda. Pre dve godine je ovom delu Donjeg Dorćola udahnuo novi život Dom Kulture Silosi, dok otvaranje Artklase, kreativnog poslovnog centra, privući dizajn studija, kreativne agencije, produkcijske kuće i, naravno, IT startape – upravo njima Haos Community Space planira da pruži udobne uslove za rad, i to na samo nekoliko desetina metara od najduže reke u Evropi.

Novi prostor, koji je kao i prvi dizajnirao FREYA Architects bureau, će odgovarati estetskim rešenjima Haos-a, ali će zauzeti znatno veću površinu u odnosu na prostor na Terazijama – čak 860 kvadratnih metara, dok će u dizajn prostora biti upisani elementi brutalizma okolne arhitekture.

Beograd ima veliku potrebu za coworking prostorima

Ukupan kapacitet prostora Haos Community Space Artklasa je 120 ljudi. Pružiće veće mogućnosti za rad startap timova koji broje do 16 ljudi, kao i za organizovanje događaja sa većim brojem gostiju od onog koji može primiti prva lokacija na Terazijama.

Još jedna bitna odlika će biti veliki panoramski prozori dužinom celog prostora, terasa koja sa spoljne strane obuhvata skoro celu površinu coworking-a, i restoran u samom prostoru, koji će stanarima Haos Community Space-a, ali i svim gostima Artklase i Silosa pružiti nove prilike za umrežavanje. To će biti odlično mesto da se započne dan, da se ode na ručak sa kolegama ili da se proslave poslovni uspesi uz čašu vina. Povodom ove vesti, oglasila se i Blanka Šupe, koja je dodala više informacija o prostoru Haos Community Space Artklasa:

Dok smo pripremali otvaranje naše prve lokacije, nismo mogli da predvidimo da će nam se desiti ovako brz rast i da ćemo nepune 2 godine kasnije otvoriti i drugi coworking, ali smo presrećni što sve uspešno funkcioniše.

Već u prvih nekoliko meseci nakon otvaranja Haos Community Space-a videli smo da Beograd ima veliku potrebu za ovakvim prostorima, jer to nije samo kancelarija za ljude različitih zanimanja već pre svega jedna zajednica koja okuplja profesionalce, zaljubljenike u inovativne ideje, koji žele da budu među istomišljenicima, da izgrađuju konekcije i da pronalaze nove mogućnosti za saradnju.

Dom kulture Silosi i Haos Community Space sarađuju već dugo vreme i zajedno smo organizovali nekoliko projekata. Tako da je za nas ovo susedstvo veoma prirodan način da nastavimo našu saradnju, otvara nam novi prostor i pruži još više mogućnosti za još sjajnih stvari koje možemo da uradimo zajedno.

Blanka je dodala da je ona zajedno sa njenim timom uzbuđena zbog toga što će biti među prvima koji će ući na teritoriju Artklase, jer je već sada očigledno da je to perspektivna lokacija koja će biti puna života i ka kojoj će gravitirati svi talentovani, interesantni, profesionalni i ambiciozni ljudi u Beogradu. Kako ona dodaje, sve to će učiniti da naš grad bude još privlačniji za različite eksperte, a to uvek otvara neke nove perspektive.

“Prostori slični Artklasi i Silosima postoje u mnogim gradovima širom sveta – obično niču u nekadašnjim industrijskim zonama, i čim se počne raditi na njihovom razvijanju, vrlo brzo ožive i tu se desi pravo “vrenje”. Beogradu je baš nedostajalo jedno takvo mesto, i mi smo srećni što ćemo biti njegov deo”, zaključila je Blanka.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.