Twitch dobija konkurenciju - YouTube Gaming!

Twitch dobija konkurenciju: Google predstavio ‘YouTube Gaming’

Kompanija iz Mountain View-a pripremila je novu ‘poslasticu’ koja će ovog puta oduševiti gejmere širom sveta. Naime, radi se o servisu ‘YouTube Gaming’ koji je nedavno predstavljen, a koji stupa u ring kao protivnik popularnom Twich-u.

YouTube-Gaming

Kako prenosi The Verge, YouTube Gaming treba da predstavlja mesto na kome će svi zaljubljenici u igre moći da pregledavaju video sadržaj o popularnim naslovima – bilo da se radi o testovima igara (gameplay) ili livestream prenos. Iz Google-a navode da pomenuti servis donosi sasvim drugačije iskustvo i predstavlja odvojen entitet od YouTube-a.

Korisnici će uskoro moći da pretražuju različite igre, a na samom početku bi trebalo da bude dostupno preko 25.000 naslova što će obradovati mnoge zaljubljenike u video igre. Za dostupnost sadržaja najzaslužniji će biti veliki i poznati studiji, ali i sadržaj koji već sada generišu stotine hiljada, pa i milioni YouTube korisnika.

Twitch rekao NE – sa razlogom?

Iako YouTube važi za giganta u sferi online video sadržaja, vodeću ulogu kada je reč o prikazivanju igara ima Twitch, koji je prošle godine stigao do 100 miliona gledalaca mesečno. Podsećanja radi, Google je imao u planu da kupi Twitch za milijardu dolara, ali je pomenuti servis prihvatio nešto manju sumu od Amazona, te se danas nalazi pod okriljem te kompanije.

Da li iz Twitch-a nisu hteli da pristupe kompaniji iz Mountain View-a baš zbog sukoba interesa, predvidevši da bi se tim potezom njihov sadržaj totalno utopio u najmasovniji servis? Odgovor na ovo pitanje stiže sa predstavljanjem YouTube Gaming-a, čime je zajedno sa lansiranjem 60 fps videa kompletirana i unapređena ponuda, stvarajući pogodno tle za izgradnju ozbiljne konkurencije.

YouTube Gaming bi trebalo da bude dostupan od leta ove godine, a prvo će startovati u Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Kultura 2.0

Za 600 dinara mesečno UčiSlobodno.com pomoći će vašem osnovcu da savlada matematiku i fiziku

'E-learning' za osnovce u Srbiji ne postoji? Onda niste čuli za platformu Uči Slobodno.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nike, IBM i McDonald’s koriste srpski Vacation Tracker kako bi pratili godišnje odmore svojih zaposlenih

Praćenje godišnjih odmora, bolovanja i slobodnih dana u kompanijama sa velikim brojem zaposlenih često ume da bude komplikovan i zamoran proces. Rešenje ovog izazova u vidu digitalnog servisa Vacation Tracker ponudio je razvojni tim kompanije Cloud Horizon u Srbiji.

Kultura 2.0

Za 600 dinara mesečno UčiSlobodno.com pomoći će vašem osnovcu da savlada matematiku i fiziku

'E-learning' za osnovce u Srbiji ne postoji? Onda niste čuli za platformu Uči Slobodno.

Gaming

Kako je tim beogradskog Ubisofta razvijao ‘Ghost Recon Breakpoint’ – za milione ljudi širom sveta

'Ghost Recon Breakpoint' je nova igra kompanije Ubisoft koja je u globalnoj 'gaming' zajednici već prikupila veliki broj pozitivnih reakcija igrača širom planete. U razgovoru sa jednim od članova tima koji je radio na razvoju ove igre otkrivamo kako je proces tekao 'iza kulisa'.

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.