Twitch dobija konkurenciju - YouTube Gaming!

Twitch dobija konkurenciju: Google predstavio ‘YouTube Gaming’

Kompanija iz Mountain View-a pripremila je novu ‘poslasticu’ koja će ovog puta oduševiti gejmere širom sveta. Naime, radi se o servisu ‘YouTube Gaming’ koji je nedavno predstavljen, a koji stupa u ring kao protivnik popularnom Twich-u.

YouTube-Gaming

Kako prenosi The Verge, YouTube Gaming treba da predstavlja mesto na kome će svi zaljubljenici u igre moći da pregledavaju video sadržaj o popularnim naslovima – bilo da se radi o testovima igara (gameplay) ili livestream prenos. Iz Google-a navode da pomenuti servis donosi sasvim drugačije iskustvo i predstavlja odvojen entitet od YouTube-a.

Korisnici će uskoro moći da pretražuju različite igre, a na samom početku bi trebalo da bude dostupno preko 25.000 naslova što će obradovati mnoge zaljubljenike u video igre. Za dostupnost sadržaja najzaslužniji će biti veliki i poznati studiji, ali i sadržaj koji već sada generišu stotine hiljada, pa i milioni YouTube korisnika.

Twitch rekao NE – sa razlogom?

Iako YouTube važi za giganta u sferi online video sadržaja, vodeću ulogu kada je reč o prikazivanju igara ima Twitch, koji je prošle godine stigao do 100 miliona gledalaca mesečno. Podsećanja radi, Google je imao u planu da kupi Twitch za milijardu dolara, ali je pomenuti servis prihvatio nešto manju sumu od Amazona, te se danas nalazi pod okriljem te kompanije.

Da li iz Twitch-a nisu hteli da pristupe kompaniji iz Mountain View-a baš zbog sukoba interesa, predvidevši da bi se tim potezom njihov sadržaj totalno utopio u najmasovniji servis? Odgovor na ovo pitanje stiže sa predstavljanjem YouTube Gaming-a, čime je zajedno sa lansiranjem 60 fps videa kompletirana i unapređena ponuda, stvarajući pogodno tle za izgradnju ozbiljne konkurencije.

YouTube Gaming bi trebalo da bude dostupan od leta ove godine, a prvo će startovati u Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

5G mreža nas neće štetno ‘ozračiti’, ali širenje dezinformacija i lažnih vesti sigurno hoće

Fizička pojava kao što je štetno zračenje ne mora nužno uvek da dođe iz nuklearnog reaktora, sunca ili radona, već se javlja u različitim oblicima - u čemu bi, prema pisanju pojedinih medija, svoju ulogu mogla da odigra i 5G mreža.

Analiza

Od nepoznate reči do najjačeg IT sektora: Kako se Blockchain razvijao u Srbiji?

Kada su u maju ove godine objavljeni rezultati Startap Genome istraživanja, mnogi od nas ostali su začuđeni nad činjenicom da se Srbija našla u top 5 zemalja po broju blockchain developera na svetu. U ovom tekstu vraćamo se u prošlost, kada je ta zajednica bila tek na začetku sa ciljem da odgovorimo na pitanje - kako je do toga došlo?

Internet marketing

Možda ne znamo odakle dolazi naša roba, ali dovoljno smo se zgadili da bismo kampanju proglasili uspešnom

Otkrivamo kako je izgledao kreativni proces iza kampanje koja je obeležila leto i festivalsku sezonu.

Propustili ste

Mobilno

Saša Leković (Telenor): Omogućili smo startapima da prvi testiraju 5G mrežu jer oni su naši logični partneri

Peta generacija mobilnog prenosa podataka postala je glavna tema u tehnološkom svetu. Za razliku od LTE (4G) tehnologije, novi standard mobilnog Interneta doneće znatno veće brzine i stabilniju konekciju. Saša Leković, CTO Telenora, otkriva za Netokraciju planove ovog operatera kada je 5G u pitanju.

Startapi i poslovanje

Utrenu.com sa svojih 16.000 članova povezuje profesionalce i korisnike na tržištu deljenja usluga

Sajt UTrenu.com jedan je od servisa na digitalnom prostoru Srbije koji korisnicima omogućava povezivanje sa profesionalcima iz različitih oblasti. U razgovoru sa menadžerom portala otkrivamo po čemu se ovaj sajt razlikuje od konkurencije i koji su naredni planovi za širenje i poslovanje.

Analiza

Beskontaktna plaćanja putem telefona predstavljaju ono što korisnici žele – mogućnost izbora

Šta nam mCard usluga Mastercarda i Societe Generale banke govori o razvoju bankarskog sektora u Srbiji?

Tehnologija

5G mreža nas neće štetno ‘ozračiti’, ali širenje dezinformacija i lažnih vesti sigurno hoće

Fizička pojava kao što je štetno zračenje ne mora nužno uvek da dođe iz nuklearnog reaktora, sunca ili radona, već se javlja u različitim oblicima - u čemu bi, prema pisanju pojedinih medija, svoju ulogu mogla da odigra i 5G mreža.

Kultura 2.0

Gde Hooloovoo postavlja granicu kada je ‘Employer Branding’ u pitanju? U WC-u developerske konferencije

Kako da u oblasti Employer Brandinga radite nešto na šta se niko nije usudio, dok istovremeno širite posao i održavate profesionalni standard? Odgovori stižu iz kompanije Hooloovoo.

Startapi i poslovanje

South Central Ventures investirao €400.000 u crnogorski Uhura Solutions – sledi dalji rast poslovanja i razvoj proizvoda

Crnogorski startap Uhura Solutions koji razvija napredno AI rešenje za digitalno čitanje i razumevanje ugovora, podigao je investiciju u vrednosti od 400 hiljada evra zahvaljujući fondu South Central Ventures. Dobijena sredstva biće uložena za ubrzani rast poslovanja i razvoj proizvoda.