'Google Translate' od sada u bilo kojoj Android aplikaciji

‘Google Translate’ od sada u bilo kojoj Android aplikaciji

Svima nam se desilo da posegnemo za Google Translate servisom kada želimo da prevedemo nešto sa jezika koji nam nije poznat. Zahvaljujući 'Tap to Translate' funkciji koja je nedavno predstavljena, popularni prevodilac biće sastavni deo svake Android aplikacije, čineći našu globalnu komunikaciju još lakšom i naprednijom.

Kako izveštava The Verge, pomenuta opcija dolazi sa najnovijim ažuriranjem Google Translate aplikacije za Android operativni sistem. Mala pop-up ikonica sa znakom dobro poznatog i korisnog servisa pojaviće se u gornjem desnom uglu onog trenutka kada korisnik obeleži određeni deo teksta na stranom jeziku koji će automatski biti preveden.

Ukoliko govorimo o primeni ovog servisa u okvru aplikacija za dopisivanje, onda svakako treba pomenuti da je nova „Tap to Translate“ funkcija korisna i jednostavna ukoliko želite da pošaljete poruku drugom korisniku na njegovom jeziku, a sve što treba da uradite jeste da prethodno ukucate željeni tekst koji će odmah biti preveden. Iz Google-a navode da bi nova opcija trebalo da radi unutar bilo koje Android aplikacije, bilo da se radi o chat servisima ili browser-u

Korisnici imaju poslednju reč

Napominjemo da je sličnu funkciju nedavno predstavio i predstavio Microsoft u okviru svoje aplikacije za prevođenje, čineći alat prikladnijim i zgodnijim za korisnike. Sam Google bi u toku dana trebao da izbaci ažuriranu verziju svoje aplikacije za Android, dok offline verzija ovog servisa uskoro stiže i na iOS gde će podržavati sve jezike (zauzimajući oko 25MB interne memorije).

Google je startap Word Lens kupio u toku 2014. godine zbog izuzetno interesantnog i 'hand-on' pristupa prevođenja.
Google je startap Word Lens kupio u toku 2014. godine zbog izuzetno interesantnog i ‘hand-on’ pristupa prevođenja.

Takođe, korisnici Android i iOS uređaja od sada imaju i podršku za kineski jezik u okviru Word Lens funkcije, a potrebno je samo usmeriti kameru telefona na željeni tekst koji treba da bude preveden. Ipak, ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da se Goolge Translate nije baš najbolje snalazio prilikom prevođenja većih tekstova, permutujući padeže i redosled rečenica, ostaje da se vidi kako će korisnici oceniti novu funkciju, te koliko im ona zaista može pomoći u komunikaciji sa drugim ljudima van njihovog govoronog područja – tačnije da li se upotrebna vrednost baziran na manjim prevodima, ili se korisnici mogu osloniti na nešto kompleksnije i veće prevode rečenica.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Kultura 2.0

Da li je moguće sprečiti izgaranje na poslu – pitali smo HR-a, psihologa i direktora

Uhvatite li sebe da se osećate umorno, iscrpljeno, nemotivisano, ne spavate dovoljno, opada vam imunitet i sve to samo kada pomislite na posao koji vas čeka? U tekstu koji sledi pokušavamo da odgovorimo na pitanje kako da u 2020. godini ne dozvolite da do toga dođe.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.

Startapi i poslovanje

Oh Monday poslaće vam svakog ponedeljka spisak ‘remote’ poslova u inostranim kompanijama

Usvajanje novih zakonskih odluka o paušalnom oporezivanju podiglo je ogromnu prašinu u IT zajednici. I dok jedni polako počinju da se prilagođavaju, drugi razmišljaju da li postoji način da ostanu u Srbiji a da rade za inostranu kompaniju - u čemu im može pomoći domaći projekat Oh Monday - nedeljni pregled poslova 'na daljinu' direktno u inbox.

Mobilno

Bus Plus aplikacija konačno dostupna i za iOS uređaje

Posle dugo čekanja i najavljivanja, za korisnike mobilnih uređaja kompanije Apple konačno je dostupna Bus Plus aplikacija - koja će im omogućiti bolje i jednostavnije praćenje gradskog prevoza u Beogradu.

E-commerce

U borbi za domaće trgovce srpski Shopen izaziva WooCommerce i Shopify

Niste programer, ne umete da dizajnirate, a želite da kreirate web prodavnicu? Platforma Shopen.com bi vam mogla pomoći.

Tehnologija

Može li jedan digitalac spakovati sve svoje obaveze i hobije u novi T-Cross?

Mladi vozači od svog automobila očekuju da je praktičan, da oslikava njihovu ličnost, ali i da je opremljen najnovijom tehnologijom. Kako se u tu formulu uklapa najmanji 'crossover' iz Volkswagen porodice?

Internet marketing

Kako da kreirate kvalitetan sadržaj za svoj brend? Otkrijte na Netokracijinoj Content Marketing radionici!

Započinjemo novu sezonu stručnih radionica! Prva u nizu biće posvećena content marketingu i održaće se 18. marta u Beogradu, a namenjena je svim profesionalcima koji shvataju značaj i doseg oglašavanja kroz sadržaj, te koji žele da unaprede svoje shvatanje toga šta je dobar 'content' koji prodaje.