'Google Translate' od sada u bilo kojoj Android aplikaciji

‘Google Translate’ od sada u bilo kojoj Android aplikaciji

Svima nam se desilo da posegnemo za Google Translate servisom kada želimo da prevedemo nešto sa jezika koji nam nije poznat. Zahvaljujući 'Tap to Translate' funkciji koja je nedavno predstavljena, popularni prevodilac biće sastavni deo svake Android aplikacije, čineći našu globalnu komunikaciju još lakšom i naprednijom.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Kako izveštava The Verge, pomenuta opcija dolazi sa najnovijim ažuriranjem Google Translate aplikacije za Android operativni sistem. Mala pop-up ikonica sa znakom dobro poznatog i korisnog servisa pojaviće se u gornjem desnom uglu onog trenutka kada korisnik obeleži određeni deo teksta na stranom jeziku koji će automatski biti preveden.

Ukoliko govorimo o primeni ovog servisa u okvru aplikacija za dopisivanje, onda svakako treba pomenuti da je nova “Tap to Translate” funkcija korisna i jednostavna ukoliko želite da pošaljete poruku drugom korisniku na njegovom jeziku, a sve što treba da uradite jeste da prethodno ukucate željeni tekst koji će odmah biti preveden. Iz Google-a navode da bi nova opcija trebalo da radi unutar bilo koje Android aplikacije, bilo da se radi o chat servisima ili browser-u

Korisnici imaju poslednju reč

Napominjemo da je sličnu funkciju nedavno predstavio i predstavio Microsoft u okviru svoje aplikacije za prevođenje, čineći alat prikladnijim i zgodnijim za korisnike. Sam Google bi u toku dana trebao da izbaci ažuriranu verziju svoje aplikacije za Android, dok offline verzija ovog servisa uskoro stiže i na iOS gde će podržavati sve jezike (zauzimajući oko 25MB interne memorije).

Google je startap Word Lens kupio u toku 2014. godine zbog izuzetno interesantnog i 'hand-on' pristupa prevođenja.
Google je startap Word Lens kupio u toku 2014. godine zbog izuzetno interesantnog i ‘hand-on’ pristupa prevođenja.

Takođe, korisnici Android i iOS uređaja od sada imaju i podršku za kineski jezik u okviru Word Lens funkcije, a potrebno je samo usmeriti kameru telefona na željeni tekst koji treba da bude preveden. Ipak, ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da se Goolge Translate nije baš najbolje snalazio prilikom prevođenja većih tekstova, permutujući padeže i redosled rečenica, ostaje da se vidi kako će korisnici oceniti novu funkciju, te koliko im ona zaista može pomoći u komunikaciji sa drugim ljudima van njihovog govoronog područja – tačnije da li se upotrebna vrednost baziran na manjim prevodima, ili se korisnici mogu osloniti na nešto kompleksnije i veće prevode rečenica.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Propustili ste

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Ekskluzivno

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.

Najava

Empple Festival ove godine odgovara na najvažnija pitanja employer brandinga

Četvrti po redu Empple Festival, koji okuplja stručnjake iz employer branding-a, TA-a, internih komunikacija i HR-a održaće se 3. i 4. oktobra u Madlenianumu.

Office Talks Podcast

Randevu.tech: Put od ETF-a do Berlina sa CEO-om Aleksandrom Orlićem

Gost 189. epizode Office Talks podkasta bio je Aleksandar Orlić, CEO i jedan od suosnivača startapa Randevu.tech. Sa njim razgovaramo o njegovoj karijeri u IT industriji ali i o tome koji proizvod tačno razvija pomenuti startap i za koje tržište.