Nove mere Kriznog štaba i prijava za €30 su najtraženiji pojmovi na Google pretrazi u Srbiji za 2021. godinu

Nove mere Kriznog štaba i prijava za €30 su najtraženiji pojmovi na Google pretrazi u Srbiji za 2021. godinu

Kompanija Google danas je objavila svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom 2021. godine.

Kako prošlu tako i ovu godinu u Srbiji obeležila je tema COVID-19 pandemije. Građane je najviše zanimalo koje su to nove mere Kriznog štaba kao i informacije o prijavi za dobijanje 30 evra, i upravo ova dva pojma su bila najtraženija na pomenutom pretraživaču. Ove godine su nas napustila i velika imena iz javnog života, pa su se između ostalog na listi najtraženijih pojmova našla i imena poznatih izvođača sa muzičke scene – Marinka Rokvića i Đorđa Balaševića.

Osim toga, građani Srbije su tokom 2021. godine na Google-u najčešće pretraživali i aktuelne događaje, poznate sportistkinje i sportiste, kao i televizijske programe.  TV programi koji su ove godine privukli najveću pažnju gledalaca bili su domaća serija “Crna svadba”, rijaliti program “Zadruga 5”, planetarno popularna serija “Squid Game”, kao i domaća ostvarenja “Kalkanski krugovi” i “Tajna vinove loze”.

Među događajima koji su najviše interesovali ljude u Srbiji uglavnom dominiraju sportski događaji, koji još jednom potvrđuju popularnost sporta u Srbiji, jer su se NBA utakmice, EURO 2020, dinamičan fudbalski meč Srbija-Portugal i dugoočekivane Olimpijske igre našli među najpretraživanijim sportskim događajima ovde godine. Evrovizija uvek privlači pažnju publike, kako u zemljama regiona tako i u Srbiji, pa se ovaj pojam našao na drugom mestu najpretraživanijih događaja ove godine.

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se Novak Đoković, Milica Mandić i Kristijan Eriksen. U produžetku možete pogledati liste najpretraživanijih pojmova, TV programa, sportista i sportistkinja u Srbiji tokom 2021. godine.

Šta se još pretraživalo u Srbiji putem Google-a u tekućoj godini?

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

 1. Nove mere;
 2. Prijava za 30 evra;
 3. Marinko Rokvić;
 4. Đorđe Balašević;
 5. Krizni štab;
 6. Popcat;
 7. Novak Đoković;
 8. NBA;
 9. Crna svadba;
 10. Euro 2020.

Najpretraživanije TV serije i rijaliti programi

 1. Crna svadba;
 2. Zadruga 5;
 3. Squid Game;
 4. Kalkanski krugovi;
 5. Tajna vinove loze;
 6. Pokucaj na moja vrata;
 7. Ginny and Georgia;
 8. Pevačica;
 9. Jedini izlaz;
 10. Vreme zla.

 Najpretraživaniji sportisti i sportistkinje

 1. Novak Đoković;
 2. Milica Mandić;
 3. Kristijan Eriksen;
 4. Rafael Nadal;
 5. Tijana Bošković;
 6. Ivana Španović;
 7. Rodžer Federer;
 8. Jovana Preković;
 9. Stefanos Tsitsipas;
 10. Aleksandar Mitrović.

Više informacija o najpretraživanijim pojmovima na Google pretraživaču širom sveta, kao i godišnji video, možete pronaći na ovom linku – Najpretraživaniji pojmovi 2021.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.