Nove mere Kriznog štaba i prijava za €30 su najtraženiji pojmovi na Google pretrazi u Srbiji za 2021. godinu

Nove mere Kriznog štaba i prijava za €30 su najtraženiji pojmovi na Google pretrazi u Srbiji za 2021. godinu

Kompanija Google danas je objavila svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom 2021. godine.

Kako prošlu tako i ovu godinu u Srbiji obeležila je tema COVID-19 pandemije. Građane je najviše zanimalo koje su to nove mere Kriznog štaba kao i informacije o prijavi za dobijanje 30 evra, i upravo ova dva pojma su bila najtraženija na pomenutom pretraživaču. Ove godine su nas napustila i velika imena iz javnog života, pa su se između ostalog na listi najtraženijih pojmova našla i imena poznatih izvođača sa muzičke scene – Marinka Rokvića i Đorđa Balaševića.

Osim toga, građani Srbije su tokom 2021. godine na Google-u najčešće pretraživali i aktuelne događaje, poznate sportistkinje i sportiste, kao i televizijske programe.  TV programi koji su ove godine privukli najveću pažnju gledalaca bili su domaća serija “Crna svadba”, rijaliti program “Zadruga 5”, planetarno popularna serija “Squid Game”, kao i domaća ostvarenja “Kalkanski krugovi” i “Tajna vinove loze”.

Među događajima koji su najviše interesovali ljude u Srbiji uglavnom dominiraju sportski događaji, koji još jednom potvrđuju popularnost sporta u Srbiji, jer su se NBA utakmice, EURO 2020, dinamičan fudbalski meč Srbija-Portugal i dugoočekivane Olimpijske igre našli među najpretraživanijim sportskim događajima ovde godine. Evrovizija uvek privlači pažnju publike, kako u zemljama regiona tako i u Srbiji, pa se ovaj pojam našao na drugom mestu najpretraživanijih događaja ove godine.

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se Novak Đoković, Milica Mandić i Kristijan Eriksen. U produžetku možete pogledati liste najpretraživanijih pojmova, TV programa, sportista i sportistkinja u Srbiji tokom 2021. godine.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Šta se još pretraživalo u Srbiji putem Google-a u tekućoj godini?

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

 1. Nove mere;
 2. Prijava za 30 evra;
 3. Marinko Rokvić;
 4. Đorđe Balašević;
 5. Krizni štab;
 6. Popcat;
 7. Novak Đoković;
 8. NBA;
 9. Crna svadba;
 10. Euro 2020.

Najpretraživanije TV serije i rijaliti programi

 1. Crna svadba;
 2. Zadruga 5;
 3. Squid Game;
 4. Kalkanski krugovi;
 5. Tajna vinove loze;
 6. Pokucaj na moja vrata;
 7. Ginny and Georgia;
 8. Pevačica;
 9. Jedini izlaz;
 10. Vreme zla.

 Najpretraživaniji sportisti i sportistkinje

 1. Novak Đoković;
 2. Milica Mandić;
 3. Kristijan Eriksen;
 4. Rafael Nadal;
 5. Tijana Bošković;
 6. Ivana Španović;
 7. Rodžer Federer;
 8. Jovana Preković;
 9. Stefanos Tsitsipas;
 10. Aleksandar Mitrović.

Više informacija o najpretraživanijim pojmovima na Google pretraživaču širom sveta, kao i godišnji video, možete pronaći na ovom linku – Najpretraživaniji pojmovi 2021.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Propustili ste

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Ekskluzivno

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.

Najava

Empple Festival ove godine odgovara na najvažnija pitanja employer brandinga

Četvrti po redu Empple Festival, koji okuplja stručnjake iz employer branding-a, TA-a, internih komunikacija i HR-a održaće se 3. i 4. oktobra u Madlenianumu.

Office Talks Podcast

Randevu.tech: Put od ETF-a do Berlina sa CEO-om Aleksandrom Orlićem

Gost 189. epizode Office Talks podkasta bio je Aleksandar Orlić, CEO i jedan od suosnivača startapa Randevu.tech. Sa njim razgovaramo o njegovoj karijeri u IT industriji ali i o tome koji proizvod tačno razvija pomenuti startap i za koje tržište.

Novost

OTP Connect: €5.000 za pobedničko rešenje Junior m-bank aplikacije

OTP banka održala je finale prvog Izazova u okviru svog inovacionog ekosistema, OTP Connect, pod nazivom 'Kažeš inovacija, misliš aplikacija' namenjeno startap i IT kompanijama i timovima koji se bave različitim vrstama dizajna i razvojem mobilnih aplikacija.