Nove mere Kriznog štaba i prijava za €30 su najtraženiji pojmovi na Google pretrazi u Srbiji za 2021. godinu

Nove mere Kriznog štaba i prijava za €30 su najtraženiji pojmovi na Google pretrazi u Srbiji za 2021. godinu

Kompanija Google danas je objavila svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom 2021. godine.

Kako prošlu tako i ovu godinu u Srbiji obeležila je tema COVID-19 pandemije. Građane je najviše zanimalo koje su to nove mere Kriznog štaba kao i informacije o prijavi za dobijanje 30 evra, i upravo ova dva pojma su bila najtraženija na pomenutom pretraživaču. Ove godine su nas napustila i velika imena iz javnog života, pa su se između ostalog na listi najtraženijih pojmova našla i imena poznatih izvođača sa muzičke scene – Marinka Rokvića i Đorđa Balaševića.

Osim toga, građani Srbije su tokom 2021. godine na Google-u najčešće pretraživali i aktuelne događaje, poznate sportistkinje i sportiste, kao i televizijske programe.  TV programi koji su ove godine privukli najveću pažnju gledalaca bili su domaća serija “Crna svadba”, rijaliti program “Zadruga 5”, planetarno popularna serija “Squid Game”, kao i domaća ostvarenja “Kalkanski krugovi” i “Tajna vinove loze”.

Među događajima koji su najviše interesovali ljude u Srbiji uglavnom dominiraju sportski događaji, koji još jednom potvrđuju popularnost sporta u Srbiji, jer su se NBA utakmice, EURO 2020, dinamičan fudbalski meč Srbija-Portugal i dugoočekivane Olimpijske igre našli među najpretraživanijim sportskim događajima ovde godine. Evrovizija uvek privlači pažnju publike, kako u zemljama regiona tako i u Srbiji, pa se ovaj pojam našao na drugom mestu najpretraživanijih događaja ove godine.

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se Novak Đoković, Milica Mandić i Kristijan Eriksen. U produžetku možete pogledati liste najpretraživanijih pojmova, TV programa, sportista i sportistkinja u Srbiji tokom 2021. godine.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Šta se još pretraživalo u Srbiji putem Google-a u tekućoj godini?

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

 1. Nove mere;
 2. Prijava za 30 evra;
 3. Marinko Rokvić;
 4. Đorđe Balašević;
 5. Krizni štab;
 6. Popcat;
 7. Novak Đoković;
 8. NBA;
 9. Crna svadba;
 10. Euro 2020.

Najpretraživanije TV serije i rijaliti programi

 1. Crna svadba;
 2. Zadruga 5;
 3. Squid Game;
 4. Kalkanski krugovi;
 5. Tajna vinove loze;
 6. Pokucaj na moja vrata;
 7. Ginny and Georgia;
 8. Pevačica;
 9. Jedini izlaz;
 10. Vreme zla.

 Najpretraživaniji sportisti i sportistkinje

 1. Novak Đoković;
 2. Milica Mandić;
 3. Kristijan Eriksen;
 4. Rafael Nadal;
 5. Tijana Bošković;
 6. Ivana Španović;
 7. Rodžer Federer;
 8. Jovana Preković;
 9. Stefanos Tsitsipas;
 10. Aleksandar Mitrović.

Više informacija o najpretraživanijim pojmovima na Google pretraživaču širom sveta, kao i godišnji video, možete pronaći na ovom linku – Najpretraživaniji pojmovi 2021.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći OTA sync obezbedio €1,3 miliona seed investicije

Srpski OTA Sync podigao je dodatna sredstva u svojoj €1,3m seed rundi investicija predvođenih češkim investitorima Presto Ventures.

Novost

Intelisale kroz reorganizaciju timova nastavlja da unapređuje svoje proizvode i usluge

Šta se dešava kada kompanija dobije veći broj klijenata i prepozna nove potrebe tržišta kao priliku za razvoj? O ovim temama razgovaramo sa Novakom Cvjetanom, novim Head of Engineering u kompaniji Intelisale.

Startapi i poslovanje

OTP banka pokreće OTP Connect – program za saradnju, razvoj i podsticaj inovacija kod startapa

Ovaj program pokrenut je sa ciljem da podstakne dalje unapređenje inovacionog ambijenta i formira jednostavan okvir za rast i umrežavanje startap i tehnološke zajednice, i finansijskog sektora.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Startup Shower: Prijavi svoju ideju i osvoji 1.000.000 RSD

U cilju podrške razvoju preduzetničke kulture i inovacija u poslovanju, Business Intelligence Institute raspisuje konkurs za projekat "Start up Shower" pružajući finansijsku podršku od 1.000.000 dinara bespovratnih sredstava.

Gaming

Da li je globalna kriza pogodila i domaću ‘game dev’ industriju ili je to samo prolazni period?

Prethodnih meseci bili smo svedoci velikih otpuštanja u IT industriji usled globalne krize koja i dalje traje. Ovom talasu otkaza nije ostala imuna ni game dev scena, a mi smo analizirali šta su glavni razlozi za smanjenje broja kadrova u industriji razvoja video igara i da li je ovo samo prolazni krizni period.

Istraživanje

Ko su najzadovoljniji radnici u Srbiji? Istraživanje pokazuje da su to programeri

Kakvo je opšte stanje zadovoljstva i angažovanja zaposlenih na tržištu rada u Srbiji? Luppa i HR fabrika napravile su veliku analizu koja daje odgovore.

Startapi i poslovanje

Srpske kompanije Factory World Wide i EM Analytic među najbrže rastućim u Centralnoj Evropi

Na ovogodišnjem Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2023 konkursu tehnološke kompanije Factory World Wide i EM Analytic Solutions iz Srbije uvrštene su među 50 najbrže rastućih kompanija u Evropi.

Tehnologija

Izabrali smo top 10 gedžeta koje možete kupiti na popustu za ‘Crni petak’

Black Friday je zvanično stigao, a sa njim i sniženja u mnogim prodavnicama širom sveta. Kao i uvek, odlučili smo da vam predstavimo najzanimljivije gedžete koje možete kupiti u toku ovog 'praznika' sniženja.

Karijere

IT-jevcima je danas teže da promene posao, a kada to čine najbitnija stavka im je – stabilnost

Magdalina Čivović, Tech Lead u kompaniji Doodle, deli svoje utiske o aktuelnim pitanjima na domaćoj tehnološkoj sceni.