Google Maps ‘Traffic’ proradio širom Srbije!

Poslednjih godina Google mape postale su sinonim za naše kartografske potrebe. Od sinoć, korisnicima širom Srbije konačno je dostupna i opcija 'Traffic' koja u realnom vremenu prikazuje gužve na najprometnijim gradskim saobraćajnicama. Pored Beograda, novi alat dostupan je i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim većim gradovima.

googlemaps

„Da li ka kružnom toku ili pored SIV-a?“, pitanje je koje postavljam sebi poslednje tri godine. Notorne beogradske gužve kao da se jedino mogu izbeći motorom, a vlasnici četvorotočkaša često umeju da provedu i čitav školski čas u svojim vozilima, čekajući da se popodnevne gužve rasčiste.

Google je toga odavno svestan, te je od sinoć opcija „Traffic“ konačno dostupna i korisnicima Maps servisa u Srbiji. Bilo na desktop ili putem mobilnih uređaja (iOS i Android), dovoljno je da u klizećem meniju odaberete „Traffic“ i na vašem ekranu pojaviće se standardne mape sa dodatkom zelenih i crvenih linija , označavajući gužve i prohodne delove saobraćajnica.

mape_1
Iz aplikacije odaberite ‘Traffic’ i istog trenutka videćete prikaz gužvi u vašem gradu.

Google Maps prati GPS sa vašeg telefona

Važno je napomenuti da nova funkcija nije dostupna samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim većim gradovima širom Srbije. Ukoliko ste se pitali kako Google prepoznaje gužve u saobraćaju, to radi na dva načina: analizirajući GPS podatke sa uređaja Android korisnika koji se nalaze u vozilima (podaci se ne dele sa drugim kompanijama) i uz pomoć tehnologije iza koje stoji izraelska kompanija Waze, a koju je tehnološki gigant akvizirao još 2013. godine.

Nova opcija sigurno će biti od koristi svima koji vozilima odlaze na posao i te su sreće da prolaze kroz delove grada poznate po gužvama, ali i posetiocima koji nisu upoznati sa alternativnim rutama. „Traffic“ je već sada dostupan u okviru Google Maps servisa na vašim iOS i Android uređajima, ali i putem web aplikacije.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Sponzorisano

HTEC: Kako smo iz korena promenili posao klijenta koji posluje globalno već 30 godina?

Da biste kao kompanija zadržali svoje stručnjake neophodno je da znate šta oni misle o vama. Veliki broj zaposlenih znači i isto toliko papira za evaluaciju. Tu na scenu stupa rešenje koje je razvio i implementirao domaći HTEC za kompaniju Great Place to Work.

Internet marketing

Ultimativni spisak konferencija i događaja za digitalne marketare

Konferencije predstavljaju pravu priliku za sticanje novih saznanja i važnih kontakata. Godina samo što je počela i sada je pravo vreme da se upoznate sa događajima u Evropi koji su pristupačni za obići.

Karijere

Kako smo spustili fluktuaciju tehničkog kadra ispod 10 procenata

Dok čitava domaća IT industrija raste, manjak kvalifikovanog kadra i česta fluktuacija zaposlenih ostaju među glavnim problemima sa kojima se menadžment suočava. Kako edukovati novi kadar, a u isto vreme zadržati top talenat u svojim redovima?

Propustili ste

Karijere

Šta vaši (budući) senior programeri zaista žele?

Šta je za programere zanimljiv projekat i kada se odlučuju na promenu radnog mesta?

Društvene mreže

Greška u softveru Instagrama glavni je uzrok naglog pada broja pratilaca

Korisnici Instagrama ovih dana žale se na naglu promenu broja pratilaca. Prema poslednjim informacijama, glavni uzrok problema je 'bug' u softveru ove društvene mreže.

Kultura 2.0

Razum i uticajnost

Nema sumnje da su influenseri tu da ostanu, pa čak i pored svih skandala i glavobolja koje prate saradnju sa njima. Bili veliki ili mali, brendovi su se po oprobanom „kud svi tu i mali Mujo“ sistemu uhvatili u kolo iz kojeg nema lakog izlaska. Retko ko tu zapravo stane da razmisli o tome šta […]

Mobilno

Kako izmeriti zagađenost vazduha u vašem gradu?

Prethodnih dana sve češće se govori zagađenju vazduha u Srbiji. Merne stanice svakodnevno prikupljaju podatke o kvalitetu vazduha, a nivo štetnosti možemo pratiti upravo putem naših pametnih telefona.

Internet marketing

Šta treba da znate ako izdajete stan putem sajta Airbnb?

U Beogradu trenutno ima preko 4.000 aktivnih izdavača na Airbnb-u uz godišnji rast oko 45%. Platforma ima ogroman broj mogućnosti, a ovo su neke od osnovnih koje biste trebali da zapamtite ukoliko izdajete stan putem ovog sajta.

Karijere

Poslovi.infostud.com lansirali Employer Branding Studio kako bi HR potrebe klijenta zadovoljili pod ‘jednim krovom’

Usluge Employer Branding Studija već koriste najveći srpski poslodavci - među njima nisu samo tehnološke kompanije.