Google Maps 'Traffic' proradio u Srbiji

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Google Maps ‘Traffic’ proradio širom Srbije!

Poslednjih godina Google mape postale su sinonim za naše kartografske potrebe. Od sinoć, korisnicima širom Srbije konačno je dostupna i opcija 'Traffic' koja u realnom vremenu prikazuje gužve na najprometnijim gradskim saobraćajnicama. Pored Beograda, novi alat dostupan je i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim većim gradovima.

googlemaps

“Da li ka kružnom toku ili pored SIV-a?”, pitanje je koje postavljam sebi poslednje tri godine. Notorne beogradske gužve kao da se jedino mogu izbeći motorom, a vlasnici četvorotočkaša često umeju da provedu i čitav školski čas u svojim vozilima, čekajući da se popodnevne gužve rasčiste.

Google je toga odavno svestan, te je od sinoć opcija “Traffic” konačno dostupna i korisnicima Maps servisa u Srbiji. Bilo na desktop ili putem mobilnih uređaja (iOS i Android), dovoljno je da u klizećem meniju odaberete “Traffic” i na vašem ekranu pojaviće se standardne mape sa dodatkom zelenih i crvenih linija , označavajući gužve i prohodne delove saobraćajnica.

mape_1
Iz aplikacije odaberite ‘Traffic’ i istog trenutka videćete prikaz gužvi u vašem gradu.

Google Maps prati GPS sa vašeg telefona

Važno je napomenuti da nova funkcija nije dostupna samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim većim gradovima širom Srbije. Ukoliko ste se pitali kako Google prepoznaje gužve u saobraćaju, to radi na dva načina: analizirajući GPS podatke sa uređaja Android korisnika koji se nalaze u vozilima (podaci se ne dele sa drugim kompanijama) i uz pomoć tehnologije iza koje stoji izraelska kompanija Waze, a koju je tehnološki gigant akvizirao još 2013. godine.

Nova opcija sigurno će biti od koristi svima koji vozilima odlaze na posao i te su sreće da prolaze kroz delove grada poznate po gužvama, ali i posetiocima koji nisu upoznati sa alternativnim rutama. “Traffic” je već sada dostupan u okviru Google Maps servisa na vašim iOS i Android uređajima, ali i putem web aplikacije.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Novost

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Novost

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.