Google Ads daje malim i srednjim preduzetnicima pomoć od 340 miliona dolara

$340 miliona pomoći u Google reklamama za mala i srednja preduzeća širom sveta

Kompanija Google (Alphabet) u zvaničnom blog postu najavila je niz mera koje će ovaj gigant preduzeti ne bi li doprineo borbi protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje će pandemija ostaviti za sobom.

Iz kompanije Google najavili su da će malim i srednjim biznisima širom sveta biti omogućen ukupan fond od 340 miliona dolara za oglašavanje, a jedini uslov je da su od početka 2019. godine oni bili aktivni oglašivači na ovoj platformi.

Oni će u narednim mesecima na svom Google Ads nalogu dobiti obaveštenje o ovim odlukama, a svoj kredit mogu iskoristiti u bilo kom trenutku do kraja 2020. godine.

Više od 800 miliona dolara za borbu protiv posledica korona virusa

Navedene odluke samo su deo šire strategije ove kompanije u nameri da potpomogne mala i srednja preduzeća, zdravstvene organizacije i vlade širom sveta u uslovima globalne pandemije, a za koju su namenili nešto više od 800 miliona dolara.

U okviru tog budžeta, 250 miliona dolara u reklamama namenjeno je SZO i za preko 100 vladinih agencija da na globalnom nivou informišu građane o merama prevencije protiv širenja korona virusa. To je, ističu oni, veliko povećanje u odnosu na inicijalnih 25 miliona koji su odobreni prošlog meseca. Dodatno, Google omogućava i 20 miliona dolara u reklamama finansijskim institucijama i NVO radi najave javne usluge pomoći i drugih sredstava za mala i srednja preduzeća.

Pored toga, investicioni fond od 200 miliona imaće ulogu da podrži NVO i finansijske institucije širom sveta koje malim biznisima omogućavaju pristup kapitalu, a akademske institucije i istraživači na raspolaganju će imati i ukupan budžet od 20 miliona dolara u Google Cloud kreditima ne bi li skladištili svoja istraživanja o vakcinama, terapijama i drugim relevantnim informacijama u vezi sa korona virusom.

Više o merama ove kompanije možete pročitati i na zvaničnom blogu kompanije.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Office Talks Podcast

Gde su naši AliExpress paketi?

Šestu epizodu Netokracijinog Office Talks podcasta obeležio je razgovor o trenutnim dešavanjima sa astronomskim poskupljenjem poštarine sa sajta AliExpress. Mi smo pokušali da analiziramo šta je tačno dovelo do ovog problema koji je u velikoj meri pogodio sve one koji kupuju sa ove poznate online prodavnice.

Propustili ste

Karijere

Programiranje možete naučiti bez skupih kurseva, ali samo ako se jako, jako potrudite

Iako je samostalno učenje pre dopuna i usavršavanje nekog postojećeg znanja, postoje ljudi koji na taj način promene čitavu karijeru. Takva situacija poslednjih godina dešava se i u domaćem IT-ju, iako je prati i mnogo zabluda i nerealnih očekivanja. U nastavku teksta, demistifikujemo proces samostalnog učenja programiranja,

Office Talks Podcast

YouTube kao karijera (gosti Miloš Milaković i Daniel Đukić)

Oni su doktori za viral, tvorci i glavni akteri Dnevnjaka, prodavci polovnih automobila i ostvareni kladioničari. Oni su Majkl Džordan i Denis Rodman domaće YouTube scene.

Startapi i poslovanje

Niški ServerBytes omogućava brži i jeftiniji ‘game development’ studijima širom sveta

Filip i Dejan još kao studenti radili su na razvoju mobilnih igara. Nakon mnogo potrošenih sati na korišćenje raznih alata i servisa koji su im pomagali u tom procesu, shvatili su da ne postoji rešenje koje nudi multiplejer, 'chat', 'cloud storage' i druge funkcionalnosti. Tako je nastao njihov proizvod - ServerBytes.

Kultura 2.0

I klijenti su ljudi, što lako zaboraviš kad te od njihovih zahteva zaboli glava

Tekst pred vama predstavlja ilustraciju dinamike tima agencije Flexis, koja se zasniva na jednostavnoj istini: mi odgovore nalazimo u miksu ideja, stavova i različitih perspektiva 'account' i dizajn tima, svesni da jedni bez drugih ne možemo. A i ne želimo.

Karijere

Do 30% domaćih frilensera traži sigurnost stalnog posla jer frilensing na globalu pokazuje znake recesije

Šta čeka srpske frilensere u narednom periodu i kako će izgledati budućnost frilensinga na domaćem tržištu?

Kultura 2.0

Serbia Business Run nastavlja sa aktivnim tim bildingom u kojem zbližava kolege – ovaj put kroz ‘online’ trku

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u Srbiji, održaće se u septembru 2020. godine - ovoga puta 'online'. Kako izgleda trka u ovom potpuno drugačijem formatu, otkriva nam direktor ove organizacije.