Golden Matrix preuzeo MeridianBet Group u $300 miliona vrednoj akviziciji

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Srpski MeridianBet Group prodat za $300 miliona – kupac je američki Golden Matrix Group

Po završetku akvizicije, kompanija Golden Matrix imaće pristup novim i brzorastućim B2C tržištima s dvocifrenim godišnjim stopama rasta, uz podršku mreže od preko 1.100 visokokvalifikovanih MerdianBet profesionalaca.

MeridianBet Group sa jakim B2C prisustvom na brojnim evropskim, latinoameričkim i afričkim tržištima sportskog klađenja, te rastom prihoda od preko 38% u 2022. godini, spajanjem sa B2B platformama za igre u vlasništvu kompanije Golden Matrix Group (GMGI) koje broje preko 6,8 miliona aktivnih korisnika, obećava značajno povećanje tržišnog udela obe kompanije. GMGI je na globalnom tržištu prepoznatljiv kao licencirani operater platformi, sistema i sadržaja za online igre i e-commerce. Ovim povodom, Zoran Milošević, CEO MeridianBet Group-a izjavio je:

Današnji dan označava veliku prekretnicu za MeridianBet Group i njene zaposlene. Kao kompanija čije su akcije dospele na Nasdaq berzu, u sinergiji sa Golden Matrix-om, očekujemo da postavimo industrijski standard kada su u pitanju platforme za igre širom sveta, budemo u još jačoj poziciji, ostvarimo našu targetiranu strategiju rasta i proširimo se na nova tržišta, uključujući Brazil i SAD. Naši brendovi, koji su dobro poznati među svetskim zajednicama okupljenih oko platformi za klađenje i online igre, zajedno su jači.

Želeo bih da iskoristim ovu priliku da izrazim svoju zahvalnost Brajanu Gudmanu, CEO Golden Matrix-a, za njegov naporan rad i odlučnost u onome što je bilo test za sve nas. Zahvaljujem se celom GMGI i MeridianBet timu na njihovoj posvećenosti finalizaciji ovog sporazuma. Uzbuđeni smo zbog brojnih prilika koje nas čekaju u godinama pred nama. Radujemo se što ćemo obavestiti akcionare i zaposlene o našem napretku i raditi na zatvaranju akvizicije i nastavku rada kao kombinovana grupa.

Zatvaranje akvizicije planirano je u prvoj polovini 2023. godine, do kada je planirano da sva neophodna sredstva budu prikupljena, završetak due diligence provera, odobrenje akcionara kompanije Golden Matrix i druga regulatorna odobrenja. Očekuje se da će ukupan prihod obe kompanije u fiskalnoj 2022. godini biti veći od 100 miliona dolara.

MeridianBet Group nastavlja da posluje pod istim imenom

Što se tiče uslova akvizicije, kupoprodajna cena koja će biti isplaćena akcionarima MeridianBet Group-a iznosiće približno 65,3 miliona akcija GMGI-a, na osnovu dogovorene cene od 3,50 dolara po akciji i 70 miliona dolara u gotovini. Po zatvaranju akvizicije, MeridianBet Group preći će u potpuno vlasništvo kompanije Golden Matrix. Ugovor o preuzimanju odobrio je Upravni odbor svake od navedenih kompanija. Zoran Milošević posebno ističe sledeće:

Strategija pristupanja kompaniji koja pripada Nasdaq grupaciji je da budemo konkurentniji i uspešniji u Brazilu, Sjedinjenim Državama i drugim velikim tržištima koja predstavljaju veliki izazov. Uvereni smo da najbolji dani sportskog klađenja i online kazina tek dolaze, sa regulacijom igara na globalnom nivou, stvarajući nam prilike da se proširimo i na tržišta koja su još u razvoju.

Nakon akvizicije, MeridianBet Group nastavlja da posluje pod istim imenom, a očekuje se da će i upravni odbor kompanije ostati u istom sastavu, s tim što će na njegovo čelo doći Vilijam Skot, iskusni veteran u industriji igara i trenutno savetnik u pomenutoj kompaniji.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

DocsCube iz Srbije efikasno automatizuje dokumentacije za mala i srednja preduzeća

O tome kako je njihov proizvod postao treći proizvod dana na ProductHunt-u i šta im je taj uspeh doneo, razgovarali smo sa suosnivačem DocsCube startapa.

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Web 3.0

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Novost

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.