GoUrban Novi Sad planira da zaposli više od 70 ljudi do 2023. godine

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

GoUrban nakon investicije širi svoj novosadski tim – 70 zaposlenih do kraja 2023. godine

Kompanija GoUrban pokreće platformu koja će rešiti problem saobraćajnih gužvi i emisije štetnih gasova u urbanim sredinama. Zbog ovog projekta, kompanija planira da utrostruči svoj tim i znatno proširi svoje poslovanje.

Kompanija GoUrban dovodi u pitanje dosadašnje stanje mobiliteta u gradovima. Dolazak od tačke A u tačku B trenutno podrazumeva vožnju privatnim vozilima, javnim prevozom ili iznajmljenim prevoznim sredstvima na zahtev ili na duži rok.

Pametni gradovi budućnosti zahtevaće znatno jednostavnije transportno rešenje koje bi celokupnu pokretljivost spojilo u jedno. Upravo to je projekat kompanije goUrban, koja će ulaganja u ovu ideju iskoristiti da utrostruči svoj tim i dodatno proširi platformu.

GoUrban je kompanija osnovana u Beču 2016. godine sa ciljem da svojim partnerima u B2B sektoru omogući nadzor i praćenje svog voznog parka u realnom vremenu, olakša njihovu komunikaciju s klijentima i donošenje odluka zasnovanih na podacima, a sve u svrhu optimalne upotrebe. Zaposlenima koji nemaju privatno vozilo, a svakodnevno putuju na posao ili planiraju odlazak van grada za vikend, ovo donosi pojednostavljen sistem rezervacije prevoza.

Za svoj projekat, kompanija GoUrban dobila je početnu investiciju serije A od kompanija Elevator Ventures i UNIQA Ventures, koje predstavljaju korporativne entitete preduzetničkog kapitala u okviru Reiffeisen Bank International AG i UNIQA Insurance Group AG, kao i od austrijske kompanije „aws Grunderfonds” koja raspolaže vlasničkim kapitalom od 70 miliona evra. Tim povodom, generalni direktor kompanije Elevator Ventures, Tomas Muhar izjavio je:

Ubedili su nas u izuzetnost svog osnivačkog tima, kao i u mogućnost daljeg širenja platforme. Želja nam je da svojim ulaganjem u projekat doprinesemo smanjenju saobraćajnih gužvi u gradovima.

Investitori imaju za cilj da omoguće sistem koji će objediniti i unaprediti mobilitet automobila, motocikala, električnih trotineta i javnog prevoza u gradovima i opštinama. Finansiranjem goUrban projekta, oni učestvuju u promociji same ideje mobiliteta — kako stići od tače A do tačke B na najjednostavniji i najjeftiniji način. Time se dodatno podiže kvalitet života u gradu, jer ovakav sistem doprinosi smanjenju emisije ugljen-dioksida.

GoUrban pokreće „sve u jednom” platformu za unapređenje mobilnosti u gradskim sredinama.

Novosadski tech hub kao okosnica najavljenih promena

GoUrban od 2018. godine gradi svoj tech hub u Novom Sadu, a pomenuto proširenje platforme se odnosi upravo na ovaj ogranak kompanije za koji je planirano da do 2023. svoj tim upotpuni sa više od 70 zaposlenih. Objašnjavajući razvoj kompanije sa sedištem u Beču i Novom Sadu, izvršni direktor Džonatan Glajksner istakao je:

Pre šest godina bili smo prva platforma sa modelom deljenja u Beču, odmah posle Car2Go, a u oblasti mikormobiliteta bili smo prvi u svetu.

Softver koji je u to vreme bio dostupan na tržištu nije ispunio naša očekivanja, pa smo zbog toga započeli sopstveni softver i tako postali platforma za digitalni mobilitet.

Danas poslujemo u više od 100 gradova sveta, a želja nam je da do 2023. godine postanemo najveća softverska kompanija u sektoru deljivog mobiliteta.

Kompanija GoUrban je partner koji pretvara zajedničke projekte mobiliteta u podesive multiplikatore prihoda kroz globalnu software-as-a-service platformu koja danas umrežava skoro 30.000 vozila. Zahvaljujući investicijama renomiranih austrijskih davaoca kapitala, unaprediće dalji razvoj tehnologije i uticati na dodatnu edukaciju osoblja, od kojih je 75% zaposleno u sektoru tehnološkog razvoja, prodaje i marketinga.

GoUrban platforma rešava problem saobraćajnih gužvi doprinoseći borbi protiv klimatskih promena

U Beču je registrovano čak 700.000 automobila, što odgovara  površini od skoro 833 fudbalskih terena. Vizija kompanije GoUrban je da pokrene on demand uslugu, koja će obezbediti fleksibilni mobilitet svim građanima u bilo koje vreme, i na taj način smanjiti potrebu za posedovanjem vlastitih vozila.

Uvođenjem zajedničkih prevoznih sredstava dostupnih svima, značajno bi se umanjila emisija štetnih gasova, a smanjenjem broja vozila u urbanim sredinama ukazale bi se zelene površine, što će promeniti sliku gradskih pejzaža budućnosti.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Gaming

Gejming u 2022. godini: PC, konzole ili mobilni telefoni – pitanje je sad?

Gejming je iz godine u godinu sve popularniji deo pop kulture širom sveta. Izrada video igara novijih generacija dostigla je jedan sasvim novi nivo, pa se danas više nego ikada pre postavlja pitanja da li su primat u ovom svetu uzeli PC mašine ili gejming konzole.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Propustili ste

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.

Novost

Solana blockchain je najnovija žrtva hakerskog napada – šta ovo znači za budućnost crypto tržišta?

Čelnici kompanije navode da su nepoznati napadači do sada opljačkali oko 8.000 crypto novčanika, a da korisnici broje štetu od 8 miliona dolara.

Office Talks Podcast

$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

Gosti 104. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bili su Miljan Tekić (COO) i Nebojša Urošević (suosnivač) iz kompanije Tenderly. Sa njima smo imali priliku da razgovaramo o trenutnom razvoju kompanije, širenju tima i investiciji, uz osvrt na sadašnju situaciju u globalnoj web3 industriji.

Novost

Google odlaže ukidanje ‘third party’ kolačića do 2024. godine – šta to znači za oglašivače?

Kako se domaće kompanije i marketinške agencije prilagođavaju najavljenim promenama i da li će biti spremne kada do njih dođe?

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.