Glovo otvara prvu Glovo Express prodavnicu u Srbiji - korisnicima u startu na raspolaganju 1.500 proizvoda

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Glovo otvara prvu Glovo Express prodavnicu u Srbiji – korisnicima u startu na raspolaganju 1.500 proizvoda

Kompanija Glovo pokrenula je u Beogradu novu uslugu. U pitanju je Glovo Express - prvi Micro Fulfillment Centar u Srbiji. U narednim nedeljama planira se otvaranja još jednog ovakvog centra koji će korisnicima ponuditi bržu dostavu za proizvode iz različitih kategorija.

Micro Fulfillment Centar je naziv koji se odnosi na inovativan model prodavnice, kreirane sa ciljem da putem usluge brze dostave, na dnevnom nivou i tokom cele godine, korisnicima nudi robu široke potrošnje, ali i mnoge druge proizvode. Prvi ovakav centar kompanije Glovo nalazi se u Beogradu i deo je plana ove kompanije da unapredi svoju Q-Commerce uslugu, kojima će biti obezbeđena brža dostava velikog broja proizvoda, navode iz ove kompanije.

Zahvaljujući ovoj prodavnici korisnici će biti u mogućnosti da direktno putem aplikacije biraju između gotovo 1.500 artikala iz različitih kategorija kao što su: povrće, voće, zamrznuti proizvodi, prehrambene namirnice, alkoholna i bezalkoholna pića, slatkiši, mlečni proizvodi, kao i proizvodi za negu deteta i proizvodi za kućne ljubimce.

Branimir Đurović, direktor kompanije Glovo u Srbiji, izjavio je:

Pokretanje Glovo Express kategorije na tržištu Srbije i tranzicija u novu fazu dostave na zahtev su za nas od velike važnosti. Verujemo da će ovaj novitet pozitivno da utiče na iskustvo naših korisnika.

Ujedno, veliko nam je zadovoljstvo što će širenje naših usluga omogućiti da sve više proizvoda iz raznih kategorija za kratko vreme stigne do što većeg broja ljudi u našoj zemlji. Samim tim, korisnici aplikacije će imati priliku da vreme koje bi iskoristili za odlazak u prodavnicu, kupovinu namirnica provedu efikasnije, iz udobnosti svog doma.

Radno vreme Glovo Express prodavnice biće od ponedeljka do nedelje od 08:00 do 24:00. Do kraja godine, kompanija planira da u Beogradu otvori još jedan Micro Fulfillment Centar.

100 miliona evra vredno partnerstvo

Ranije ove godine, Glovo je potpisao strateški sporazum sa švajcarskom kompanijom za nekretnine Stoneweg kako bi investirao 100 miliona evra u izgradnju i rekonstrukciju nekretnina na najvažnijim tržištima ove kompanije. Ovaj potez trebao bi da ubrza širenje infrastrukture i prostora za bezbedno i kvalitetno skladištenje proizvoda za dostavu, budući da će sve više maloprodajnih partnera biti uključeno u Q-Commerce dostavu.

Bojan Barišić, MFC regionalni direktor za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Crnu Goru, dodao je:

Predanost kompanije Glovo jačanju Q-Commerce sektora direktan je odgovor na promene u navikama korisnika i na zahteve za trenutnom dostavom proizvoda. Glovo smatra da MFC predstavlja budućnost trgovine i da ćemo biti svedoci trajne promene u potrošačkim navikama u pravcu dostave.

Više od 100 Glovo Express centara u više od 50 gradova iz 16 zemalja će do kraja ove godine početi sa radom, navode iz kompanije. Među zemljama u kojima će MFC objekti biti otvoreni su Srbija, Španija, Italija, Rumunija, Portugal, Ukrajina, Poljska, Gruzija, Kenija, Maroko, Hrvatska, Obala Slonovače, Slovenija, Kazahstan, Moldavija i Bugarska.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.