Glovo otvara prvu Glovo Express prodavnicu u Srbiji - korisnicima u startu na raspolaganju 1.500 proizvoda

Glovo otvara prvu Glovo Express prodavnicu u Srbiji – korisnicima u startu na raspolaganju 1.500 proizvoda

Kompanija Glovo pokrenula je u Beogradu novu uslugu. U pitanju je Glovo Express - prvi Micro Fulfillment Centar u Srbiji. U narednim nedeljama planira se otvaranja još jednog ovakvog centra koji će korisnicima ponuditi bržu dostavu za proizvode iz različitih kategorija.

Micro Fulfillment Centar je naziv koji se odnosi na inovativan model prodavnice, kreirane sa ciljem da putem usluge brze dostave, na dnevnom nivou i tokom cele godine, korisnicima nudi robu široke potrošnje, ali i mnoge druge proizvode. Prvi ovakav centar kompanije Glovo nalazi se u Beogradu i deo je plana ove kompanije da unapredi svoju Q-Commerce uslugu, kojima će biti obezbeđena brža dostava velikog broja proizvoda, navode iz ove kompanije.

Zahvaljujući ovoj prodavnici korisnici će biti u mogućnosti da direktno putem aplikacije biraju između gotovo 1.500 artikala iz različitih kategorija kao što su: povrće, voće, zamrznuti proizvodi, prehrambene namirnice, alkoholna i bezalkoholna pića, slatkiši, mlečni proizvodi, kao i proizvodi za negu deteta i proizvodi za kućne ljubimce.

Branimir Đurović, direktor kompanije Glovo u Srbiji, izjavio je:

Pokretanje Glovo Express kategorije na tržištu Srbije i tranzicija u novu fazu dostave na zahtev su za nas od velike važnosti. Verujemo da će ovaj novitet pozitivno da utiče na iskustvo naših korisnika.

Ujedno, veliko nam je zadovoljstvo što će širenje naših usluga omogućiti da sve više proizvoda iz raznih kategorija za kratko vreme stigne do što većeg broja ljudi u našoj zemlji. Samim tim, korisnici aplikacije će imati priliku da vreme koje bi iskoristili za odlazak u prodavnicu, kupovinu namirnica provedu efikasnije, iz udobnosti svog doma.

Radno vreme Glovo Express prodavnice biće od ponedeljka do nedelje od 08:00 do 24:00. Do kraja godine, kompanija planira da u Beogradu otvori još jedan Micro Fulfillment Centar.

100 miliona evra vredno partnerstvo

Ranije ove godine, Glovo je potpisao strateški sporazum sa švajcarskom kompanijom za nekretnine Stoneweg kako bi investirao 100 miliona evra u izgradnju i rekonstrukciju nekretnina na najvažnijim tržištima ove kompanije. Ovaj potez trebao bi da ubrza širenje infrastrukture i prostora za bezbedno i kvalitetno skladištenje proizvoda za dostavu, budući da će sve više maloprodajnih partnera biti uključeno u Q-Commerce dostavu.

Bojan Barišić, MFC regionalni direktor za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Crnu Goru, dodao je:

Predanost kompanije Glovo jačanju Q-Commerce sektora direktan je odgovor na promene u navikama korisnika i na zahteve za trenutnom dostavom proizvoda. Glovo smatra da MFC predstavlja budućnost trgovine i da ćemo biti svedoci trajne promene u potrošačkim navikama u pravcu dostave.

Više od 100 Glovo Express centara u više od 50 gradova iz 16 zemalja će do kraja ove godine početi sa radom, navode iz kompanije. Među zemljama u kojima će MFC objekti biti otvoreni su Srbija, Španija, Italija, Rumunija, Portugal, Ukrajina, Poljska, Gruzija, Kenija, Maroko, Hrvatska, Obala Slonovače, Slovenija, Kazahstan, Moldavija i Bugarska.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Gaming

Igra ‘Beyond the Gates’ pobednik je programa Playing Narratives – uskoro sledi i drugi ciklus

U okviru prvog ciklusa međunarodnog programa koji organizuje SGA, a koji mlade kreativce uvodi u svet kreiranja video igara, razvijeno je pet koncepata za video igre. Glavnu nagradu (produkciju cinematic trejlera za pobedinčki projekat) osvojila je ekipa Soulbusters. 

Propustili ste

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Društvene mreže

Facebook, Instagram i Twitter planiraju da omasove NFT sadržaj – šta to znači za korisnike?

Kompanija Meta, u ovom slučaju Instagram i Facebook, planiraju da korisnicima omoguće da kreiraju, prikazuju i prodaju NFT sadržaj u okviru svojih sistema. Štaviše, i Twitter je odlučio da počne sa prikazivanjem NFT-a što nas može uvesti u jednu novu eru društvenih mreža.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Global Infrastructure and Cloud Architect?

Svoja razmišljanja za Netokraciju deli Igor Kosanović iz kompanije STADA IT Solutions (STADA GIS Serbia).

Office Talks Podcast

Od prvog gosta do globalne booking platforme

Prethodne dve godine slušali smo i čitali kako je pandemija pokosila industriju turizma. Može li se ovaj ogromni globalni sektor oporaviti brže zahvaljujući većem uplivu tehnologija? Upravo o tome razgovaramo u 78. epizodi Office Talks podcasta sa Đorđem Jevtićem iz startapa SerbianBookers.

Tehnologija

Crypto Lifers prvi je projekat umetnika Vladimira Popova koji nam otkriva kako je ušao u NFT svet

Da NFT i digitalna umetnost bazirana na blockchain tehnologiji nije prisutna samo u bogatim društvima i državama pokazuje nam i jedan od domaćin autora NFT kolekcije, Vladimir Popov. Njegov umetnički rad je već objavljen na internetu, a o tome ćemo govoriti u nastavku teksta.

Karijere

ProductDock organizuje ‘Rookie Boot Camp’ – tromesečnu praksu za studente i diplomce koji poznaju Javu

Program prakse biće organizovan u novosadskoj kancelariji ove kompanije od 1. marta, a otvorene su četiri pozicije za praksu. Na kraju programa, svi učesnici u skladu sa postignutim rezultatima imaće priliku za stalno zaposlenje u ProductDock-u.