Glovo otvara prvu Glovo Express prodavnicu u Srbiji - korisnicima u startu na raspolaganju 1.500 proizvoda

Glovo otvara prvu Glovo Express prodavnicu u Srbiji – korisnicima u startu na raspolaganju 1.500 proizvoda

Kompanija Glovo pokrenula je u Beogradu novu uslugu. U pitanju je Glovo Express - prvi Micro Fulfillment Centar u Srbiji. U narednim nedeljama planira se otvaranja još jednog ovakvog centra koji će korisnicima ponuditi bržu dostavu za proizvode iz različitih kategorija.

Micro Fulfillment Centar je naziv koji se odnosi na inovativan model prodavnice, kreirane sa ciljem da putem usluge brze dostave, na dnevnom nivou i tokom cele godine, korisnicima nudi robu široke potrošnje, ali i mnoge druge proizvode. Prvi ovakav centar kompanije Glovo nalazi se u Beogradu i deo je plana ove kompanije da unapredi svoju Q-Commerce uslugu, kojima će biti obezbeđena brža dostava velikog broja proizvoda, navode iz ove kompanije.

Zahvaljujući ovoj prodavnici korisnici će biti u mogućnosti da direktno putem aplikacije biraju između gotovo 1.500 artikala iz različitih kategorija kao što su: povrće, voće, zamrznuti proizvodi, prehrambene namirnice, alkoholna i bezalkoholna pića, slatkiši, mlečni proizvodi, kao i proizvodi za negu deteta i proizvodi za kućne ljubimce.

Branimir Đurović, direktor kompanije Glovo u Srbiji, izjavio je:

Pokretanje Glovo Express kategorije na tržištu Srbije i tranzicija u novu fazu dostave na zahtev su za nas od velike važnosti. Verujemo da će ovaj novitet pozitivno da utiče na iskustvo naših korisnika.

Ujedno, veliko nam je zadovoljstvo što će širenje naših usluga omogućiti da sve više proizvoda iz raznih kategorija za kratko vreme stigne do što većeg broja ljudi u našoj zemlji. Samim tim, korisnici aplikacije će imati priliku da vreme koje bi iskoristili za odlazak u prodavnicu, kupovinu namirnica provedu efikasnije, iz udobnosti svog doma.

Radno vreme Glovo Express prodavnice biće od ponedeljka do nedelje od 08:00 do 24:00. Do kraja godine, kompanija planira da u Beogradu otvori još jedan Micro Fulfillment Centar.

100 miliona evra vredno partnerstvo

Ranije ove godine, Glovo je potpisao strateški sporazum sa švajcarskom kompanijom za nekretnine Stoneweg kako bi investirao 100 miliona evra u izgradnju i rekonstrukciju nekretnina na najvažnijim tržištima ove kompanije. Ovaj potez trebao bi da ubrza širenje infrastrukture i prostora za bezbedno i kvalitetno skladištenje proizvoda za dostavu, budući da će sve više maloprodajnih partnera biti uključeno u Q-Commerce dostavu.

Bojan Barišić, MFC regionalni direktor za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Crnu Goru, dodao je:

Predanost kompanije Glovo jačanju Q-Commerce sektora direktan je odgovor na promene u navikama korisnika i na zahteve za trenutnom dostavom proizvoda. Glovo smatra da MFC predstavlja budućnost trgovine i da ćemo biti svedoci trajne promene u potrošačkim navikama u pravcu dostave.

Više od 100 Glovo Express centara u više od 50 gradova iz 16 zemalja će do kraja ove godine početi sa radom, navode iz kompanije. Među zemljama u kojima će MFC objekti biti otvoreni su Srbija, Španija, Italija, Rumunija, Portugal, Ukrajina, Poljska, Gruzija, Kenija, Maroko, Hrvatska, Obala Slonovače, Slovenija, Kazahstan, Moldavija i Bugarska.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Index Health osigurao dodatnih $3 miliona investicije za unapređenje proizvoda

Startap domaćeg osnivača Luke Ivićevića, Index Health iz Majamija, koji nudi usluge telemedicine zasnovane na personalizovanim podacima pacijenata, podigao je novih $3 miliona u 'seed' rundi investiranja.

Karijere

Borislav Vesnić: I game dev industrija u Srbiji se suočava sa otkazima, ali i dalje je u blagom porastu

Visoki porezi i nedostatak mentorstva u vođenju biznisa i dalje su glavni neprijatelji domaće gejming industrije, kaže Borislav Vesnić, jedan od osnivača Tricoman Studios. O tome, ali i o drugim izazovima (i dobrim stranama) njegovog preduzetničkog puta sa njim razgovaramo u intervjuu koji sledi.

Tehnologija

Mislav Malenica: Razvoj veštačke inteligencije nije uticao na otkaze u IT industriji

Mislav Malenica, osnivač AI startapa Mindsmiths i potpredsednik organizacije Cro AI, na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu bio je jedan od panelista, a u intervjuu za Netokraciju objasnio je zašto veštačka inteligencija ne može zameniti ljude i kako takav stav štetno utiče na njen razvoj.

Propustili ste

Intervju

Decenter u Srbiji pokreće R&D odeljenje sa ciljem razvoja novih naprednih Web3 rešenja

R&D kompanije Decenter podrazumeva grupu hakera koji imaju slobodu da istražuju, rešavaju probleme i stvaraju nova rešenja bez mnogo brige o biznisu, rokovima ili tržištu.

Kolumna

Kako je domaći startap Hunch postao prepoznatljiv brend u Holandiji

Hunch već drugu godinu za redom sponzoriše Dutch Search Awards, dodelu nagrada za najbolje holandske marketinške agencije, koja se održava u Utrehtu. Ove godine se vraćamo bogatiji za tri nagrade koje je osvojila agencija sa kojom radimo, i sa misijom da uspostavimo dominaciju na holandskom tržištu.

Startapi i poslovanje

Srpsko-nemački randevu.tech zatvorio ‘pre-seed’ investiciju od € 325.000

ICT Hub Venture, TS Ventures Fond i Earlybird Vision Lab inkubator udruženo su investirali u randevu.tech - tehnološku kompaniju sa sedištem u Berlinu i Beogradu koja transformiše način na koje kompanije grade i razvijaju B2B marketplace rešenja i digitalne proizvode.

Office Talks Podcast

Stanje IT industrije i odnos programera prema HR-u

U 169. epizodi Office Talks podkasta sa Ivom Marinković (Smallpdf) i Anom Golobočanin (Daon), analiziramo trenutno stanje na IT tržištu kao i probleme sa kojima se susreću tehnološke kompanije.

Karijere

Popunite anketu o transparentnosti IT plata u Srbiji

Inicijativa "Anketa o platama - Transparentnost zarada u IT industriji" biće anonimna, a pokrenuta je sa ciljem unapređenja transparentnosti i otvorenosti unutar srpske IT zajednice.

Novost

Trickest lansira javnu verziju svoje platforme za orkestraciju security workflow-a

Trickest, startap koji posluje u domenu automatizacije cybersecurity procesa, lansirao je svima dostupnu verziju svoje platforme za orkestraciju security workflow-a.