Glasaj za najbolju ideju na Generator.rs konkursu

Glasaj za najbolju ideju na Generator.rs konkursu – nagrada publike iznosi čak 500.000 dinara

Povodom 40 godina poslovanja Societe Generale banke u Srbiji, pod sloganom 'Priključi se' pokrenuta je velika akcija podrške preduzetništvu i inovacijama. 40 najboljih preduzetničkih ideja predstavljeno je putem sajta Generator.rs, a publika bira koja će ideja odneti vrednu nagradu u iznosu od čak pola miliona dinara.

U okviru platforme Generator.rs već je izabrano 40 najboljih inovacija od kojih je svaka predstavljena u video i pisanom formatu. Javnost tako može da glasa za najbolji projekat koji će osvojiti nagradu publike, pri čemu iz Societe Generale banke ističu da će u finalni izbor ući 10 projekata koji će svoje ideje predstaviti stručnom žiriju.

Glavnu nagradu, u iznosu od milion dinara, obezbeđuje Societe Generale banka. Nagrada publike iznosi 500.000 dinara, dok su fondu doprineli i partneri konkursa ICT Hub, Kupujem Prodajem i Vip mobile.

Prema pravilima takmičenja, projekti koji će se predstaviti žiriju trebalo bi da budu izvodljivi, sa planom potrebnih resursa za dalji razvoj, ali i održivi – sa potencijalom da postanu profitabilan biznis. Iz Societe Generale banke kažu da je na konkurs pristiglo čak 780 prijava, dok je stručni žiri imao težak zadatak da izabere 40 najboljih za uži krug.

Podrška preduzetništvu u Srbiji

Na pitanje Netokracije otkud ideja da se 40 godina poslovanja u Srbiji obeleži baš na ovaj način, šefica eksternih komunikacija Societe Generale banke, Ivana Todorović, kaže da su s jedne starne želeli da ovaj jubilej proslave tako što će gledati u budućnost, stvarajući sistem podrške za inovacije koje u narednim godinama mogu da izrastu u ozbiljne biznise:

Stvorila se potreba da sve ono što smo uradili na polju inovacija u poslednjih par godina strateški objedinimo. Tako se rodila platforma Generator.rs koja je pokrenuta kroz konkurs okrenut ka preduzetničkim inovacijama, bez obzira na delatnost.

Želiš da podržiš najbolje ideje? Pravac Generator.rs i glasaj za tebi najdražu!

Priključi se i pretvori akcije u inovacije

Ivana između ostalog dodaje da je Societe Generale banka strateški okrenuta ka osnaživanju preduzetništva i inovacija, te da je pre dve godine pokrenuta i saradnja sa ICT Hub-om u cilju jačanja i podsticanja startap kulture, kao i tehnološkog preduzetništva u Srbiji. Ona kaže:

Kroz partnerstvo smo uvideli da postoje različiti načini na koje možemo da sarađujemo. S jedne strane mi smo kao korporacija krenuli da razvijamo agilan način razmišljanja i metodologiju koju startapi primenjuju u svom radu, kao i njihov potpuno drugačiji stav i pogled na poslovanje.

Svakako, ova saradnja otvorila je vrata banke novim partnerima iz startap ekosistema koji razvijaju inovativne proizvode i usluge za korisnike koji ih koriste u sve razvijenijem digitalnom okruženju. Prepoznali smo nove segmente tržišta kreirajući nove proizvode i unapredili naše servise i procese.

Za kraj, naša sagovornica poziva sve čitaoce Netokracije da glasaju za najbolje ideje na sajtu Generator.rs gde su detaljno predstavljeni svi projekti, dodavši da će Generator postojati i u budućnosti kao mesto na kojem će se promovisati inicijative i događaji koji doprinose razvoju inovacija i preduzetništva.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon $100 miliona Series C investicije, američki Embroker nastavlja da razvija nove proizvode i širi svoj tim u Beogradu

Generalni menadžer kancelarije u Beogradu i globalni VP Engineering-a za Netokraciju govori o proizvodima koje Embroker razvija, o sektoru digitalnog osiguranja malih biznisa, ali i o daljim planovima za proširenje tima u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.