Geekstone 2.0 ponovo okuplja IT zajednicu u Novom Sadu - Netokracija.rs

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Geekstone 2.0 ponovo okuplja IT zajednicu u Novom Sadu

IT konferencija Geekstone 2.0 ponovo će okupiti IT zajednicu 27. oktobra u novosadskoj Areni Cineplex, kada će se u periodu od 16 do 20 časova održati niz predavanja o aktuelnim IT temama.

Ovom događaju prethodila su tri uspešna meetup-a koja su privukla pažnju IT stručnjaka, što je bio dovoljan znak da je ponovo vreme za jednodnevno druženje i razmenu znanja i iskustava.

Konferencija ima za cilj da podrži i podstakne razvoj domaće IT industrije kroz zajedničko učenje i deljenje znanja o aktuelnim tehničkim temama, te nije komercijalnog karaktera.

Ove godine, Geekstone će ugostiti dva strana stručnjaka sa bogatim iskustvom – Gerija Ridža (Garry Ridge), predsednika i izvršnog direktora kompanije WD-40 i vanrednog profesora na Univerzitetu u San Dijegu, i Marka Simena (Mark Seemann), konsultanta, autora knjige Dependency Injection i osnivača AutoFixture-a.

Takođe, posetioci konferencije imaće priliku da čuju i sjajne domaće predavače među kojima su Zoran Horvat, softver arhitekta i IT konsultant, Miroslav Živković, partner i trening direktor u kompaniji Methodes i Slavko Salontaji, softver inženjer u kompaniji Vega IT.

Karte za konferenciju i dalje su u prodaji

I ovoga puta IT stručnjaci iz zajednice dobili su priliku da prijave svoja predavanja, a neposredno pred događaj biće objavljen predavač koji će biti deo ovogodišnje konferencije.

Organizator događaja je Geekstone – nevladina organizacija osnovana sa ciljem da poveća svest o važnosti pružanja vrhunskog kvaliteta IT usluga u Srbiji. Prvu Geekstone konferenciju organizovali su 2015. godine, a tokom svog postojanja održali su više besplatnih mini konferencija po Srbiji i preko 20 meetup događaja i radionica.

Događaj će se održati 27. oktobra u novosadskoj Areni Cineplex od 16 do 20 časova, a agendu kao i više informacija o temama i predavačima možete pogledati na zvaničnom sajtu Geekstone konferencije.

Karte za konferenciju su i dalje u prodaji i mogu se kupiti online ili na svim Gigstix prodajnim centrima. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti organizatorima putem mejla i društvenih mreža (Instagram, Facebook, Linkedin).


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.