For The Win! konferencija u Beogradu

For The Win! konferencija je tokom koje Beograd postaje epicentar evropskog gejminga

Konferencija For the Win!, od 25. do 26. maja okupiće u Beogradu regionalnu i evropsku 'game-dev' zajednicu, uz govornike iz kompanija kao što su Google, Outfit7, Two Desperados, 3 Lateral ili Activision/Blizzard/King, kao i organizacija ISFE, UKIE, EGDF, IGDA i mnogih drugih.

Konferencija For the Win! predstavlja novu tačku susreta evropske game dev zajednice, a tokom dva dana okupiće blizu 300 profesionalca, studente i sve one koji na neki način imaju ulogu u okviru ekosistema razvoja video igara. Učesnici će na više lokacija u Beogradu (Bitef teatar, Kinoteka, Kolarac, Nova Iskra), imati priliku da razmene iskustva i pokrenu nove zajedničke inicijative.

Učešće na konferenciji potpuno je besplatno, ali uz obavezan poziv organizatora ili nekog od partnera. Svi ostali mogu se obratiti SGA (putem e-maila sga@sga.rs), dok će poseban Shift 2 Games program biti otvoren za studente partnerskih fakulteta koji imaju smerove i predmete relevantne za razvoj igara.

Na posebnoj stranici posvećenoj konferenciji već sada možete pogledati prva imena predavača, kojih trenutno ima oko 30, a kompletan program i agenda biće objavljeni 10. maja. Posebnu pažnju privlače keynote govornici čija će predavanja 25. maja u Bitef teatru poslužiti kao idealan uvod u glavni konferencijski program koji vas očekuje narednog dana u Kinoteci.

Učesnici će imati priliku da steknu uvid u tri različita pogleda na najnovije tendencije u sistemu razvoja igara. Michael Sanders je potpredsednik za kreativne tehnologije u legendarnoj kompaniji Activision/Blizzard/King i dolazi iz LA-a u Beograd kako bi se upoznao sa regionalnom scenom, a govoriće o kreativnim konvergencijama između filma, gejminga i drugih oblasti.

Denise Farrelly, menadžerka za aplikacije i gaming u Google-u za EMEA region predstaviće poslednje trendove koje je ova globalna kompanija identifikovala kroz svoje platforme koje podržavaju veliki deo svetskog mobile gaming tržišta. Jo Twist, koja uskoro odlazi sa CEO pozicije u britanskoj asocijaciji UKIE, podeliće s prisutnima najbolja iskustva u izgradnji okruženja za kvalitetan razvoj gaming industrije.

Povezivanje najboljih globalnih talenata

Na Gamecamp x AppHub programu predavači dolaze iz vodećih kompanija kaoš što su Google (Play, Ads, AdMob), Outfit7, Pixel Federation, GameDesire, Helio i Nordeus. Učesnici će imati priliku da čuju aktuelne trendove u industriji, Google-ova najnovija unapređenja svojih proizvoda i mnoštvo najboljih praksi u domenu UA, monetizacije, korisničkog iskustva i još mnogo toga. Takođe, imaće mogućnost da se povežu sa nekim od najboljih talenata koje globalna scena razvoja aplikacija i igara može da ponudi.

Na manjoj “bini”, učesnike očekuju prezentacije i paneli na temu odnosa edukacije i industrije, pružanja eksternih usluga u gaming industriji, AA/AAA produkcije i još puno drugih aktivnosti. Na konferenciji će učestvovati i predstavnici srpskih fakulteta, za koje SGA u saradnji sa Britanskim savetom organizuje radionicu, koja ima za cilj da sagleda naredne korake u unapređenju saradnje akademskog sektora i creative-tech industrije.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Istovremeno, predstavnici asocijacija gaming industrije iz Turske, Severne Makedonije, Finske, Belgije, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore i Srbije imaće priliku da se okupe i razmene svoja dragocena iskustva. Nesumnjivo je da tokom ova dva dana Beograd zaista postaje epicentar gaming industrije u ovom delu Evrope, i otvara brojne nove prilike – za saradnju i nove projekte, ali i za zajedničko učenje i kvalitetno druženje profesionalca iz brojnih zemalja.

Konferencija se realizuje uz podršku brojnih partnera, među kojima su kompanije Google, Outfit7, 3 Lateral/Epic Games i Two Desperados, kao i organizacije kao što su Britanski savet, USAID, SwissEP, MEDIA Desk Kreativna Evropa, Srbija inovira, ICT Hub, Preduzmi ideju i superklaster Creative Tech Serbia. Glavni medijski partner je Netokracija.


Više informacija o učesnicima i programu, pronađite na zvaničnom sajtu konferencije!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.