For The Win! konferencija u Beogradu

For The Win! konferencija je tokom koje Beograd postaje epicentar evropskog gejminga

Konferencija For the Win!, od 25. do 26. maja okupiće u Beogradu regionalnu i evropsku 'game-dev' zajednicu, uz govornike iz kompanija kao što su Google, Outfit7, Two Desperados, 3 Lateral ili Activision/Blizzard/King, kao i organizacija ISFE, UKIE, EGDF, IGDA i mnogih drugih.

Konferencija For the Win! predstavlja novu tačku susreta evropske game dev zajednice, a tokom dva dana okupiće blizu 300 profesionalca, studente i sve one koji na neki način imaju ulogu u okviru ekosistema razvoja video igara. Učesnici će na više lokacija u Beogradu (Bitef teatar, Kinoteka, Kolarac, Nova Iskra), imati priliku da razmene iskustva i pokrenu nove zajedničke inicijative.

Učešće na konferenciji potpuno je besplatno, ali uz obavezan poziv organizatora ili nekog od partnera. Svi ostali mogu se obratiti SGA (putem e-maila sga@sga.rs), dok će poseban Shift 2 Games program biti otvoren za studente partnerskih fakulteta koji imaju smerove i predmete relevantne za razvoj igara.

Na posebnoj stranici posvećenoj konferenciji već sada možete pogledati prva imena predavača, kojih trenutno ima oko 30, a kompletan program i agenda biće objavljeni 10. maja. Posebnu pažnju privlače keynote govornici čija će predavanja 25. maja u Bitef teatru poslužiti kao idealan uvod u glavni konferencijski program koji vas očekuje narednog dana u Kinoteci.

Učesnici će imati priliku da steknu uvid u tri različita pogleda na najnovije tendencije u sistemu razvoja igara. Michael Sanders je potpredsednik za kreativne tehnologije u legendarnoj kompaniji Activision/Blizzard/King i dolazi iz LA-a u Beograd kako bi se upoznao sa regionalnom scenom, a govoriće o kreativnim konvergencijama između filma, gejminga i drugih oblasti.

Denise Farrelly, menadžerka za aplikacije i gaming u Google-u za EMEA region predstaviće poslednje trendove koje je ova globalna kompanija identifikovala kroz svoje platforme koje podržavaju veliki deo svetskog mobile gaming tržišta. Jo Twist, koja uskoro odlazi sa CEO pozicije u britanskoj asocijaciji UKIE, podeliće s prisutnima najbolja iskustva u izgradnji okruženja za kvalitetan razvoj gaming industrije.

Povezivanje najboljih globalnih talenata

Na Gamecamp x AppHub programu predavači dolaze iz vodećih kompanija kaoš što su Google (Play, Ads, AdMob), Outfit7, Pixel Federation, GameDesire, Helio i Nordeus. Učesnici će imati priliku da čuju aktuelne trendove u industriji, Google-ova najnovija unapređenja svojih proizvoda i mnoštvo najboljih praksi u domenu UA, monetizacije, korisničkog iskustva i još mnogo toga. Takođe, imaće mogućnost da se povežu sa nekim od najboljih talenata koje globalna scena razvoja aplikacija i igara može da ponudi.

Na manjoj “bini”, učesnike očekuju prezentacije i paneli na temu odnosa edukacije i industrije, pružanja eksternih usluga u gaming industriji, AA/AAA produkcije i još puno drugih aktivnosti. Na konferenciji će učestvovati i predstavnici srpskih fakulteta, za koje SGA u saradnji sa Britanskim savetom organizuje radionicu, koja ima za cilj da sagleda naredne korake u unapređenju saradnje akademskog sektora i creative-tech industrije.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Istovremeno, predstavnici asocijacija gaming industrije iz Turske, Severne Makedonije, Finske, Belgije, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore i Srbije imaće priliku da se okupe i razmene svoja dragocena iskustva. Nesumnjivo je da tokom ova dva dana Beograd zaista postaje epicentar gaming industrije u ovom delu Evrope, i otvara brojne nove prilike – za saradnju i nove projekte, ali i za zajedničko učenje i kvalitetno druženje profesionalca iz brojnih zemalja.

Konferencija se realizuje uz podršku brojnih partnera, među kojima su kompanije Google, Outfit7, 3 Lateral/Epic Games i Two Desperados, kao i organizacije kao što su Britanski savet, USAID, SwissEP, MEDIA Desk Kreativna Evropa, Srbija inovira, ICT Hub, Preduzmi ideju i superklaster Creative Tech Serbia. Glavni medijski partner je Netokracija.


Više informacija o učesnicima i programu, pronađite na zvaničnom sajtu konferencije!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Sponzorisano

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.