For The Win! konferencija u Beogradu

For The Win! konferencija je tokom koje Beograd postaje epicentar evropskog gejminga

Konferencija For the Win!, od 25. do 26. maja okupiće u Beogradu regionalnu i evropsku 'game-dev' zajednicu, uz govornike iz kompanija kao što su Google, Outfit7, Two Desperados, 3 Lateral ili Activision/Blizzard/King, kao i organizacija ISFE, UKIE, EGDF, IGDA i mnogih drugih.

Konferencija For the Win! predstavlja novu tačku susreta evropske game dev zajednice, a tokom dva dana okupiće blizu 300 profesionalca, studente i sve one koji na neki način imaju ulogu u okviru ekosistema razvoja video igara. Učesnici će na više lokacija u Beogradu (Bitef teatar, Kinoteka, Kolarac, Nova Iskra), imati priliku da razmene iskustva i pokrenu nove zajedničke inicijative.

Učešće na konferenciji potpuno je besplatno, ali uz obavezan poziv organizatora ili nekog od partnera. Svi ostali mogu se obratiti SGA (putem e-maila sga@sga.rs), dok će poseban Shift 2 Games program biti otvoren za studente partnerskih fakulteta koji imaju smerove i predmete relevantne za razvoj igara.

Na posebnoj stranici posvećenoj konferenciji već sada možete pogledati prva imena predavača, kojih trenutno ima oko 30, a kompletan program i agenda biće objavljeni 10. maja. Posebnu pažnju privlače keynote govornici čija će predavanja 25. maja u Bitef teatru poslužiti kao idealan uvod u glavni konferencijski program koji vas očekuje narednog dana u Kinoteci.

Učesnici će imati priliku da steknu uvid u tri različita pogleda na najnovije tendencije u sistemu razvoja igara. Michael Sanders je potpredsednik za kreativne tehnologije u legendarnoj kompaniji Activision/Blizzard/King i dolazi iz LA-a u Beograd kako bi se upoznao sa regionalnom scenom, a govoriće o kreativnim konvergencijama između filma, gejminga i drugih oblasti.

Denise Farrelly, menadžerka za aplikacije i gaming u Google-u za EMEA region predstaviće poslednje trendove koje je ova globalna kompanija identifikovala kroz svoje platforme koje podržavaju veliki deo svetskog mobile gaming tržišta. Jo Twist, koja uskoro odlazi sa CEO pozicije u britanskoj asocijaciji UKIE, podeliće s prisutnima najbolja iskustva u izgradnji okruženja za kvalitetan razvoj gaming industrije.

Povezivanje najboljih globalnih talenata

Na Gamecamp x AppHub programu predavači dolaze iz vodećih kompanija kaoš što su Google (Play, Ads, AdMob), Outfit7, Pixel Federation, GameDesire, Helio i Nordeus. Učesnici će imati priliku da čuju aktuelne trendove u industriji, Google-ova najnovija unapređenja svojih proizvoda i mnoštvo najboljih praksi u domenu UA, monetizacije, korisničkog iskustva i još mnogo toga. Takođe, imaće mogućnost da se povežu sa nekim od najboljih talenata koje globalna scena razvoja aplikacija i igara može da ponudi.

Na manjoj “bini”, učesnike očekuju prezentacije i paneli na temu odnosa edukacije i industrije, pružanja eksternih usluga u gaming industriji, AA/AAA produkcije i još puno drugih aktivnosti. Na konferenciji će učestvovati i predstavnici srpskih fakulteta, za koje SGA u saradnji sa Britanskim savetom organizuje radionicu, koja ima za cilj da sagleda naredne korake u unapređenju saradnje akademskog sektora i creative-tech industrije.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Istovremeno, predstavnici asocijacija gaming industrije iz Turske, Severne Makedonije, Finske, Belgije, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore i Srbije imaće priliku da se okupe i razmene svoja dragocena iskustva. Nesumnjivo je da tokom ova dva dana Beograd zaista postaje epicentar gaming industrije u ovom delu Evrope, i otvara brojne nove prilike – za saradnju i nove projekte, ali i za zajedničko učenje i kvalitetno druženje profesionalca iz brojnih zemalja.

Konferencija se realizuje uz podršku brojnih partnera, među kojima su kompanije Google, Outfit7, 3 Lateral/Epic Games i Two Desperados, kao i organizacije kao što su Britanski savet, USAID, SwissEP, MEDIA Desk Kreativna Evropa, Srbija inovira, ICT Hub, Preduzmi ideju i superklaster Creative Tech Serbia. Glavni medijski partner je Netokracija.


Više informacija o učesnicima i programu, pronađite na zvaničnom sajtu konferencije!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpski Constellation lansira AimFox – sveobuhvatno rešenje za automatizaciju komunikacije na LinkedInu

AimFox je cloud-based aplikacija namenjena svima koji žele da se bave networkingom, prodajom, regrutingom ili bilo kojim procesima koji podrazumevaju 'jedan na jedan' komunikaciju sa odabranom ciljnom grupom.

Startapi i poslovanje

Payoneer istraživanje: Globalizacija je šansa za razvoj malih i srednjih preduzeća

Procenat očekivanog rasta prihoda malih i srednjh preduzeća ostvarenog od izvoza u Srbiji iznosi 12% u periodu od 2021. do 2023 - pokazuju rezultati istraživanja koja je sproveo Payoneer.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Propustili ste

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Internet marketing

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Karijere

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.

Kolumna

Trudna Barbi i Ken Sugar Daddy – kako je Mattel forama na svoj račun prešao marketing igru?

Drugi deo svoje kolumne o filmu "Barbie" posvetila sam marketinškim strategijama kompanije Mattel koja je aktivno učestvovala u produkciji i realizaciji filma.