Drugo izdanje SGA 'For The Win' konferencije dovodi predavače iz Gugla i Epic Games-a

Drugo izdanje SGA ‘For The Win’ konferencije dovodi predavače iz Gugla i Epic Games-a

Beograd ponovo, na nekoliko dana, zahvaljujući For The Win konferenciji postaje jedno od ključnih čvorišta evropske game dev scene, i upoznaje svoju rastuću zajednicu sa kolegama iz šireg regiona, i čitave Evrope.

Pod sloganom New Meeting Point of the European Game Dev Community, ove godine održava se novo izdanje konferencije, zakazano za 25. i 26. maj 2023, a koje su kao partneri prepoznale vodeće domaće i svetske kompanije kao što su Google, Epic Games, Two Desperados i 3 Lateral, čiji će predavači govoriti na događaju, ali i brojni drugi partneri.

Konferencija će okupiti predstavnike velikog broja relevantnih gejming asocijacija, uključujući UKIE, European Game Developers Federation i IGDA, kao i predstavnike iz Finske, Turske, Francuske, Severne Makedonije, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Albanije i drugih zemalja. Natasha Skult (Global Chair, IGDA), Jari-Pekka Kaleva (EGDF / Neo Games), Shahneila Saeed (Head of Education, UKIE) i Güven Çatak (Bahçeşehir University / BUG Lab) su među prvim najavljenim govornicima, dok će imena njih još 30 biti objavljeni tokom naredna dva meseca.

Veza lokalne zajednice i lidera evropske game dev industrije

Očekuje se učešće blizu 300 učesnika iz više od 15 zemalja – profesionalaca kompanija i studija, edukatora, predstavnika civilnog sektora, državnih institucija i drugih aktera sektora inovacija i kreativnih industrija. Kao i prošle godine, ovaj profesionalni događaj je besplatan za učesnike, ali i otvoren isključivo po pozivu organizatora ili nekog od partnera.

Izuzetak će biti studenti koji pohađaju nastavu vezanu za domen produkcije video igara u Srbiji, za koje će biti upriličen poseban programski modul u okviru projekta Shift 2 Games u saradnji sa domaćim kompanijama, kao i njihovim fakultetima i višim školama.

Za gejming profesionalce, u fokusu će biti programski modul Gamecamp x AppHub koji će predstaviti Google, zatim keynote predavanja, okrugli sto posvećen odnosu obrazovnog sektora i gejminga, kao i brojna iskustva iz razvijenih evropskih ekosistema. Profesionalci koji rade u industriji imaće priliku da tokom događaja zakažu besplatne konsultacije sa ekspertima iz različitih domena koji dolaze iz mreže članova i partnera SGA.

U aprilu prošle godine, Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) uspela je da realizuje međunarodnu stakeholder & b2b konferenciju For the Win!, sa blizu 200 učesnika iz 15 zemalja i time stavila Beograd i Srbiju na evropsku mapu relevantnih događaja i ekosistema vezanih za industriju video igara.

Kroz celodnevni program u Kinoteci, keynote predavanja i prateće programe, profesionalci iz industrije, stejkholderi i drugi partneri imali su prilike da razmene iskustva, a lokalna zajednica da uđe u direktnu interakciju sa liderima evropske industrije, na domaćem terenu. Za više detalja o ovogodišnjem programu pratite zvanični sajt i druge kanale SGA.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Život na točkovima (Mladi Nomadi)

Kako izgleda putovanje od Srbije do Maroka i to u kombiju - kući? U 140. epizodi Office Talks podkadta svoju priču o nesvakidašnjoj avanturi sa nama su podelili Marko Banduka i Katarina Ćirković - Mladi Nomadi.

Internet marketing

Umetnica mora jesti kuvano: Pioniri osvojili prestižnu nagradu Grand Prix Balcannes

Agencija Pioniri iz Beograda je na ovogodišnjem Balcannes festivalu osvojila glavnu nagradu Grand Prix Balcannes sa projektom 'Konstrakta x Metalac – Umetnica mora jesti kuvano'.

Intervju

Nemanja Radosavljević: Već nakon treće godine, studenti RAF-a mogu pronaći posao u velikim tehnološkim kompanijama

Za sve one koji još uvek imaju dilemu oko upisa na IT studije, Netokracija nastavlja svoj vodič. Ovog puta donosimo vam razgovor s dr Nemanjom Radosavljevićem, prodekanom za nastavu na Računarskom fakultetu u Beogradu.

Propustili ste

Najava

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.

Sponzorisano

Deveto IT istraživanje plata i beneficija u Srbiji: Fenix otkriva najnovije trendove

Fenix se poslednjih 13 godina bavi Tech regrutacijom i svake godine za poslodavce iz tehnološkog sektora priprema detaljno istraživanje u okviru kojih sa njima deli informacije o platama, benefitima, bonusima, brzinom napredovanja, dobrovoljnim odlaskom i sl.

Intervju

Domaća kompanija započinje globalno širenje poslovanja – Vega IT otvara kancelarije u Njujorku

U vreme najavljene recesije, kada većina kompanija zamrzava investicije, domaća firma Vega IT ima drugačiju strategiju. Sa CEO-om i novim predsednikom za američko i azijsko-pacifičko tržište razgovaramo o diversifikaciji poslovanja i globalnim potezima koje ova kompanija sprema.

Office Talks Podcast

Gde programeri provode vreme? (Reddit, Twitter, GitHub)

Na kojim to kanalima i mrežama programeri provode slobodno vreme? Da li više koriste Reddit ili Twitter? Odgovor na ova pitanja potražili smo u 144. epizodi Office Talks podkasta.

Startapi i poslovanje

GapApp: Braća iz Srbije osmislila su platformu koja mesece pravnih poslova pretvara u minute!

GapApp je platforma koja omogućava pravnim i 'compliance' timovima da automatizuju i skaliraju svoje usluge, povećavajući produktivnost za čak 75 odsto.

Analiza

Predstavnici industrije otkrivaju nam kako inflacija utiče na rast plata u IT-ju

U jeku ekonomske krize naše sagovornike pitali smo kako se inflacija odrazila na visinu plate u IT-ju.