Drugo izdanje SGA 'For The Win' konferencije dovodi predavače iz Gugla i Epic Games-a

Drugo izdanje SGA ‘For The Win’ konferencije dovodi predavače iz Gugla i Epic Games-a

Beograd ponovo, na nekoliko dana, zahvaljujući For The Win konferenciji postaje jedno od ključnih čvorišta evropske game dev scene, i upoznaje svoju rastuću zajednicu sa kolegama iz šireg regiona, i čitave Evrope.

Pod sloganom New Meeting Point of the European Game Dev Community, ove godine održava se novo izdanje konferencije, zakazano za 25. i 26. maj 2023, a koje su kao partneri prepoznale vodeće domaće i svetske kompanije kao što su Google, Epic Games, Two Desperados i 3 Lateral, čiji će predavači govoriti na događaju, ali i brojni drugi partneri.

Konferencija će okupiti predstavnike velikog broja relevantnih gejming asocijacija, uključujući UKIE, European Game Developers Federation i IGDA, kao i predstavnike iz Finske, Turske, Francuske, Severne Makedonije, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Albanije i drugih zemalja. Natasha Skult (Global Chair, IGDA), Jari-Pekka Kaleva (EGDF / Neo Games), Shahneila Saeed (Head of Education, UKIE) i Güven Çatak (Bahçeşehir University / BUG Lab) su među prvim najavljenim govornicima, dok će imena njih još 30 biti objavljeni tokom naredna dva meseca.

Veza lokalne zajednice i lidera evropske game dev industrije

Očekuje se učešće blizu 300 učesnika iz više od 15 zemalja – profesionalaca kompanija i studija, edukatora, predstavnika civilnog sektora, državnih institucija i drugih aktera sektora inovacija i kreativnih industrija. Kao i prošle godine, ovaj profesionalni događaj je besplatan za učesnike, ali i otvoren isključivo po pozivu organizatora ili nekog od partnera.

Izuzetak će biti studenti koji pohađaju nastavu vezanu za domen produkcije video igara u Srbiji, za koje će biti upriličen poseban programski modul u okviru projekta Shift 2 Games u saradnji sa domaćim kompanijama, kao i njihovim fakultetima i višim školama.

Za gejming profesionalce, u fokusu će biti programski modul Gamecamp x AppHub koji će predstaviti Google, zatim keynote predavanja, okrugli sto posvećen odnosu obrazovnog sektora i gejminga, kao i brojna iskustva iz razvijenih evropskih ekosistema. Profesionalci koji rade u industriji imaće priliku da tokom događaja zakažu besplatne konsultacije sa ekspertima iz različitih domena koji dolaze iz mreže članova i partnera SGA.

U aprilu prošle godine, Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) uspela je da realizuje međunarodnu stakeholder & b2b konferenciju For the Win!, sa blizu 200 učesnika iz 15 zemalja i time stavila Beograd i Srbiju na evropsku mapu relevantnih događaja i ekosistema vezanih za industriju video igara.

Kroz celodnevni program u Kinoteci, keynote predavanja i prateće programe, profesionalci iz industrije, stejkholderi i drugi partneri imali su prilike da razmene iskustva, a lokalna zajednica da uđe u direktnu interakciju sa liderima evropske industrije, na domaćem terenu. Za više detalja o ovogodišnjem programu pratite zvanični sajt i druge kanale SGA.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Novost

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.

Tehnologija

YugoGPT dostupan je open-source sa 7 milijardi parametara za srpski, hrvatski i bosanski jezik

Aleksa Gordić, tvorac najvećeg jezičkog modela za južnoslovenske jezike, lansirao je Runa AI platformu koja nudi API pristup ka svim LLM-ovima koje je razvio i open-source-ovao YugoGPT. U intervjuu za Netokraciju, Aleksa govori zašto je to bitno za razvoj domaćeg AI ekosistema.

Društvene mreže

TikTok pod lupom Evropske komisije: Aplikacija dizajnirana da izazove zavisnost!

Evropska unija je pokrenula istragu u TikTok-u kako bi utvrdila da li je platforma prekršila Zakon o digitalnim uslugama (DSA).