Legende gejming industrije na ovogodišnjoj For the Win! konferenciji

Legende gejming industrije na ovogodišnjoj For the Win! konferenciji

SGA će 29. i 30. maja u Beogradu domaćoj i evropskoj gejming zajednici ponuditi uzbudljiv program sa više od 40 govornika, istaknutih predstavnika vodećih globalnih kompanija.

Već treću godinu zaredom, Beograd je vidljiv na gustom prolećnom kalendaru evropskih konferencija i b2b događaja za kreatore video igara. For the Win! svestrana je konferencija namenjena svim profesionalcima iz gejming industrije, ali i drugih creative-tech industrija kao što su CG, VFX, animacija i sve vrste digitalnog dizajna i storytelling-a, predstavlja bogat program kroz više paralelnih programskih celina i na tri lokacije — 29. i 30. maja u Bitef Teatru, mts Dvorani i klubu Karmakoma.

For the Win! je zamišljen kao “nova tačka susreta evropske gejming industrije”, i iz godine u godinu širi svoj program. Cilj je da se posveti pažnja kako mobilnom i PC game dev-u, tako i servisima i bliskim sektorima, kao i sagledavanju razvoja šireg ekosistema gejming industrije. Stoga i nosi etiketu b2b/stakeholder događaja. Domaći developeri i kreativci imaju priliku da slušaju i upoznaju lidere globalne industrije, da se povežu i ostvare nove kontakte sa kolegama iz regiona i cele Evrope.

Pored toga, kroz Shift2Games program, SGA posvećuje pažnju i studentima, koji imaju priliku da isprate celodnevni program predavanja prilagođenih upravo njima, dok ASK THEM ANYTHING program profesionalcima stavlja na raspolaganje besplatne desetominutne konsultacije sa ekspertima iz domena pravne podrške, finansiranja, monetizacije, UA i drugih oblasti. Google-ove inicijative AppHub i Gamecamp donose najnovije trendove iz sveta mobilnih igara i aplikacija već treću godinu za redom, kao i slovenački unicorn Outfit7.

Ko su govornici?

  • Legenda industrije, Kim Nordstrom otvoriće drugi dan konferencije.
  • Aleksander Rostov, art direktor najnagrađivanije igre 2019/2020 godine — Disco Elyisum — držaće keynote predavanje i ispratiti celu konferenciju.
  • Najpoznatjije evropske i finske kompanije kao što su Rovio i Supercell imaće svoje govornike na konferenciji.
  • Vođa DIGIC Studia iz Budimpešte, poznatog po radu na dugom nizu AAA trejlera, govoriće o svom pipeline-u za izradu sinematika za igre.

FTW! ove godine predstavlja predavanja relevantna za korisnike najvećih engine platformi u gejming industriji — Unreal Engine i Unity! Predstavnici Unity-a dolaze u Srbiju da upoznaju lokalne developere i pruže im podršku. Finansijski i biz dev eksperti ponudiće praktične savete kako da se prebrode krizni periodi i pronađu nove prilike za opstanak i rast studija, pronalazak izdavača.

Beogradski Demagog Studio premijerno će predstaviti svoj “Powerpoint Music show” u klubu Karmakoma, baziran na muzici iz njihovih uspešnih igara The Cub, Highwater i Golfclub Wasteland, dok će njihov art direktor Nikola Stepković govoriti o vizuelnom worldbuilding-u njihovih globalno zapaženih igara, a Nikola Čavić o tome kako su došli do saradnje sa Netflixom

Ukoliko niste deo mreže članova i partnera SGA, ili partnera samog događaja, i dalje možete prisustvovati događaju, ukoliko se prijavite za ograničenu seriju wildcard propusnica, koje će biti na raspolaganju po ceni od €70 po osobi.

Konferenciju For the Win! ove godine podržavaju Outfit7, Epic Games i 3 Lateral, Google, Unity Technologies, Ambasada Poljske, Ambasada Belgije, Media Desk Kreativna Evropa Srbija i drugi ekosistemski partneri SGA.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Novost

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Web 3.0

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.