For The Win! konferencija okuplja preko 500 'game dev' profesionalaca

For The Win! konferencija ove godine okuplja preko 500 ‘game dev’ profesionalaca

Treće izdanje konferencije For The Win! posvećene game developmentu u Srbiji održaće se 29. i 30. maja, a pored već tradicionalnog večernjeg keynote programa u Bitef teatru, glavni program biće održan u MTS Dvorani, uz dodatne spin-off događaje, žurke i prilike za neformalni networking.

Kako navode u zvaničnom saopštenju, FTW! nije uobičajena game dev konferencija. Bez expo dela ili prodaje skupih ulaznica, fokus je pre svega na razmeni znanja i iskustva, i povezivanju svih relevantnih aktera industrije, kao i povezivanju našeg regiona sa evropskim liderima.

Pored predstavnika European Game Developers Federation i Video Games Europe, značajnih evropskih organzacija, na konferenciji će učestvovati istaknuti keynote govornici, veliki broj lidera domaće i regionalne industrije, kao i predstavnici akademskog sektora i donosioci odluka.

Među kompanijama koje su uključene u organizaciju događaja i koje će imati svoje predstavnike u programu su i Google (Gamecamp), Epic Games i 3 Lateral, Outfit7, kao i brojne druge kompanije i organizacije iz domaćeg i regionalnog eko-sistema video igara.

Da biste stekli bliži dojam o atmosferi s konferencije, možete pogledati aftermovie od prošle godine:

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Takođe, dostupna su i predavanja koja su upriličili Mike Sanders (VP of Creative Tech u Activision/Blizzard/King-u), Joe Twist (njen poslednji keynote na CEO poziciji u organizaciji UKIE) i Denise Farrelly iz Google-a.

Otvorene prijave za wild card

Događaj je namenjen profesionalcima iz domena gejminga, ali i drugih komplementarnih industrija, akterima startup ekosistema, donosiocima odluka, kao i članovima akademske zajednice i samim studentima (kroz zaseban programski track pod okriljem platforme Shift2Games).

Pored glavnih programskih linija posvećenih mobilnom i core game developmentu, očekuju vas i inspirativni razgovori budućnosti industrije, različite ideje i praktični saveti za prevazilaženje aktuelne krize na koju gejming nije ostao imun, kao i prilika da zakažete besplatne konsultacije sa više od 10 eksperata iz domena IP-a, pravne regulative, poslovnog razvoja, poreskih rešenja, HR-a i drugih relevantnih oblasti.

Ove godine, konferencija po prvi put ima i svoj zaseban vebsajt na adresi ftwconference.com, gde početkom aprila možete očekivati najave prvih istaknutih govornika i najvažnijih tema koje će biti u fokusu.

Konferencija FOR THE WIN! potpuno je besplatna, ali na njoj možete učestvovati isključivo po pozivu organizatora ili nekog od partnera. Ono što je novina je da sada možete poslati prijavu za svoj wild card putem sajta konferencije.

Ukoliko vaša prijava bude odobrena imaćete priliku da, kao i svi ostali delegati, besplatno ispratite kompletan program. Prijave su otvorene za profesionalce iz Srbije (koji nisu deo mreže SGA), ali i za sve one i iz šireg regiona i čitave Evrope koji prepoznaju vrednost u učešću na ovakvom događaju.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći Orgnostic akviziran od strane američkog jednoroga Culture Amp!

Culture Amp, vodeća svetska platforma za iskustvo zaposlenih, danas je objavila akviziciju domaćeg alata za HR analitiku, Orgnostic.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki ‘Cosmic Buildings’ podigao investiciju od $1,5 miliona i predstavio svoju održivu kuću u San Francisku

Startap Cosmic Buildings koji je osnovao Saša Jokić, podigao je pre-seed rundu investicije u iznosu od 1,5 miliona dolara koju predvodi domaći fond Fifth Quarter Ventures uz učešće Ciri Ventures, Navitas Capital, Climate Capital i vodećih 'angel' investitora.

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.