Florence Healthcare obezbedio $27 miliona investicije

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Američka kompanija Florence Healthcare bavi se organizacijom dokumentacije za klinička istraživanja i time omogućava njihovu digitalnu vezu sa korisnicima, organizacijama za klinička istraživanja i sponzorima.

Investiciju vrednu 27 miliona dolara uložila je organizacija Insight Partners, vodeća kompanija za privatni kapital, koja ulaže u tehnologije i softvere sa visokim rastom, ali i  ScaleUp kompanije koje pokreću transformativne promene u okviru svojih industrija. Ovime je kompanija Florence Healthcare sveukupno prikupila 114,1 milion dolara investicija za unapređenje svojih softvera.

Sredstva dobijena investicijom, biće usmerena na širenje tima Florence Healthcare kompanije, unapređenje proizvoda i ubrzano povezivanje kroz rastuću globalnu mrežu koju čini više od 10.000 kliničkih ispitivanja i njihovih sponzora. Tim povodom, osnivač kompanije Rajan Džons je izjavio:

Ovom investicijom jačamo našu poziciju vodeće istraživačke platforme za rad na daljinu. Uz to, proslavljamo dva velika dostignuća: 100 miliona istraživačkih dokumenata skladištenih na našoj platformi i 100 miliona remote istraživačkih aktivnosti sprovedenih u našem ekosistemu.

Kroz nove tehnologije do preciznijeg testiranja lekova

Softver za klinička ispitivanja kompanije Florence Healthcare pomaže da više od 10.000 istraživačkih lokacija u 45 zemalja širom sveta upravlja svojim dokumentima, podacima i poslovanjem, a tokom protekle godine zabeležila je značajan rast, pokretanjem čak 4 miliona remote istraživačkih aktivnosti svakog meseca putem platforme SiteLink za povezivanje sajtova, sponzora i organizacija za klinička istraživanja u digitalnom okruženju. Ketrin Gregor, šefica za klinička ispitivanja u kompaniji posebno ističe:

U okviru našeg softvera vidimo nove tipove istraživačkih sajtova koji se pojavljuju na mreži zahvaljujući naprednim tehnologijama koje koriste – od apoteka i laboratorija do klinika i pružalaca zdravstvene zaštite.

Ovakav pristup omogućiće brže zavođenje pacijenata u bazu podataka, a samim tim i veću raznolikost među učesnicima u kliničkim ispitivanjima, što znači da će lekovi i ostala medicinska sredstva proći preciznije testiranje.

Pored toga, povećana zastupljenost među učesnicima studije pomoći će sponzorima da lakše ispune smernice koje se razvijaju za regulatorno odobrenje.

Digitalizacija kliničkih istraživanja pomoći će u diverzifikaciji lokacija tako što pacijentima koji ne mogu da dopru do glavnih medicinskih centara pružiti remote pristup celokupnoj dokumentaciji.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Dealroom: Srpski startapi od danas deo globalnog servisa za privlačenje VC kapitala

Danas smo prisustvovali predstavljanju platforme serbia.dealroom.co koja obezbeđuje komunikaciju srpskog startap ekosistema na lokalnom i svetskom nivou, omogućavajući na taj način veću vidljivost na mapi investitora.

Office Talks Podcast

Kako iznajmiti kuću na selu?

Gosti 130. epizode Office Talks podkasta bili su osnivači 'booking' servisa Selo.rs sa kojima smo pričali o razvoju turizma u Srbiji i poslovanju servisa koji ima preko 2.000 smeštajnih jedinica u bazi.

Startapi i poslovanje

Srpski Digital Spark dnevno beleži više od 75.000 B2B korisnika

Srpska kompanija Softech Solutions dizajnirala je Digital Spark, servis za prodaju koji je pridobio poverenje više od 20 kompanija u 8 država jugoistočne Evrope. O kakvom proizvodu je reč i čime se izdvaja od ostalih na tržištu, saznajte u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Novost

Drugo izdanje SGA ‘For The Win’ konferencije dovodi predavače iz Gugla i Epic Games-a

Beograd ponovo, na nekoliko dana, zahvaljujući For The Win konferenciji postaje jedno od ključnih čvorišta evropske game dev scene, i upoznaje svoju rastuću zajednicu sa kolegama iz šireg regiona, i čitave Evrope.

Karijere

Kandidati cene jednostavan proces zapošljavanja – zašto ga vaša firma komplikuje?

Ovaj osvrt je nastao kao konstruktivna kritika na osnovu ličnog, ali i iskustava ljudi koji su bili u procesu traženja ili promene posla u proteklih 6 meseci.

Kolumna

Može li web3 zauvek promeniti digitalni marketing?

U svojoj novoj kolumni za Netokraciju, Ivana Tomić analizira načine na koje web3 može da unapredi digitalni marketing i pomogne mu da prevaziđe neke od najvećih izazova s kojima se suočava.

Tehnologija

Zuckerberg otpušta još 10.000 zaposlenih – sahranjuje Metaverse i pre nego što je zaživeo

Svedočimo li proprasti tehnološkog giganta koji skoro dve decenije dominira tržištem društvenih mreža i hoće li Zuckerberg uspeti da izvuče kompaniju iz novonastale krize?

Analiza

Goran Milovanović: Neće vas zameniti veštačka inteligencija, već onaj ko zna da je koristi

Kompanija Open AI objavila je GPT-4, novu i značajno unapređenu verziju svog popularnog jezičkog modela, zasnovanog na veštačkoj inteligenciji. Koje sve mogućnosti otvara ovaj proizvod i da li treba da brinemo za budućnost naših poslova, pitanja su na koja nam je odgovorio Goran Milovanović koji je Lead Data Scientist.

Office Talks Podcast

SVB: Kako je propala ‘startap’ banka?

U 133. epizodi Office Talks podcasta razgovaramo o bankrotu jedne od najpoznatijih banaka u startap svetu. Ovo je priča kako je za 48h propao SVB.