Florence Healthcare obezbedio $27 miliona investicije

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Američka kompanija Florence Healthcare bavi se organizacijom dokumentacije za klinička istraživanja i time omogućava njihovu digitalnu vezu sa korisnicima, organizacijama za klinička istraživanja i sponzorima.

Investiciju vrednu 27 miliona dolara uložila je organizacija Insight Partners, vodeća kompanija za privatni kapital, koja ulaže u tehnologije i softvere sa visokim rastom, ali i  ScaleUp kompanije koje pokreću transformativne promene u okviru svojih industrija. Ovime je kompanija Florence Healthcare sveukupno prikupila 114,1 milion dolara investicija za unapređenje svojih softvera.

Sredstva dobijena investicijom, biće usmerena na širenje tima Florence Healthcare kompanije, unapređenje proizvoda i ubrzano povezivanje kroz rastuću globalnu mrežu koju čini više od 10.000 kliničkih ispitivanja i njihovih sponzora. Tim povodom, osnivač kompanije Rajan Džons je izjavio:

Ovom investicijom jačamo našu poziciju vodeće istraživačke platforme za rad na daljinu. Uz to, proslavljamo dva velika dostignuća: 100 miliona istraživačkih dokumenata skladištenih na našoj platformi i 100 miliona remote istraživačkih aktivnosti sprovedenih u našem ekosistemu.

Kroz nove tehnologije do preciznijeg testiranja lekova

Softver za klinička ispitivanja kompanije Florence Healthcare pomaže da više od 10.000 istraživačkih lokacija u 45 zemalja širom sveta upravlja svojim dokumentima, podacima i poslovanjem, a tokom protekle godine zabeležila je značajan rast, pokretanjem čak 4 miliona remote istraživačkih aktivnosti svakog meseca putem platforme SiteLink za povezivanje sajtova, sponzora i organizacija za klinička istraživanja u digitalnom okruženju. Ketrin Gregor, šefica za klinička ispitivanja u kompaniji posebno ističe:

U okviru našeg softvera vidimo nove tipove istraživačkih sajtova koji se pojavljuju na mreži zahvaljujući naprednim tehnologijama koje koriste – od apoteka i laboratorija do klinika i pružalaca zdravstvene zaštite.

Ovakav pristup omogućiće brže zavođenje pacijenata u bazu podataka, a samim tim i veću raznolikost među učesnicima u kliničkim ispitivanjima, što znači da će lekovi i ostala medicinska sredstva proći preciznije testiranje.

Pored toga, povećana zastupljenost među učesnicima studije pomoći će sponzorima da lakše ispune smernice koje se razvijaju za regulatorno odobrenje.

Digitalizacija kliničkih istraživanja pomoći će u diverzifikaciji lokacija tako što pacijentima koji ne mogu da dopru do glavnih medicinskih centara pružiti remote pristup celokupnoj dokumentaciji.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.

Tehnologija

YugoGPT dostupan je open-source sa 7 milijardi parametara za srpski, hrvatski i bosanski jezik

Aleksa Gordić, tvorac najvećeg jezičkog modela za južnoslovenske jezike, lansirao je Runa AI platformu koja nudi API pristup ka svim LLM-ovima koje je razvio i open-source-ovao YugoGPT. U intervjuu za Netokraciju, Aleksa govori zašto je to bitno za razvoj domaćeg AI ekosistema.

Društvene mreže

TikTok pod lupom Evropske komisije: Aplikacija dizajnirana da izazove zavisnost!

Evropska unija je pokrenula istragu u TikTok-u kako bi utvrdila da li je platforma prekršila Zakon o digitalnim uslugama (DSA).