Pozitivan trend rasta plata u IT-u Srbija potvrđen u Fenix istraživanju

Pozitivan trend rasta plata u IT-u Srbija potvrđen u Fenix istraživanju plata i beneficija

Fenix predstavlja rezultate ovogodišnjeg istraživanja IT scene u Srbiji i poslodavcima daje realnu sliku plata i beneficija na srpskom tržištu.

Istraživanje o platama i beneficijama u srpskoj IT industriji koje organizuje Fenix traje već devet godina, s glavnim ciljem da pomognu poslodavcima da ostanu konkurentni na domaćem tržištu i privuku najbolje talente – otkriva Sandra Prvulović, co-founder kompanije Fenix i naša sagovornica.

Njihova metodologija ostala je dosledna tokom godina, ali su ove godine uveli i jednu novinu – automatizaciju, sve u cilju povećanja efikasnosti istraživanja u kom je ove godine učestvovalo 28 softverskih kompanija.

“Kao i uvek do sada, posebnu pažnju obraćamo na kvalitet uzorka, pozivajući softverske kompanije da se uključe u istraživanje. Veličina i relevatnost uzorka su ujedno i neeki od glavnih razloga zašto se kompanije odlučuju za naš izveštaj, jer dobijaju realnu sliku plata i beneficija na srpskom tržištu, što im omogućava da ažuriraju svoje plate i beneficije i ostanu konkurentni“, otkriva Sandra.

Ona nam u nastavku teksta otkriva neke od rezultata istraživanja, ali i detalje o tome kako doći do celokupnog izveštaja koje sadrži 44 strane.

7,1% kompanija razmatra smanjenje broja zaposlenih u narednih šest meseci

Razgovor sa Sandrom započeli smo pitanjem koje najviše zanima IT zajednicu – kakva je trenutna situacija po pitanju plata. “Istraživanje pokazuje da su plate u srpskoj IT industriji u 2023. godini zabeležile pozitivan trend rasta. Plate u Beogradu su porasle za 11,2%, dok su na nacionalnom nivou porasle za 10,3% za sve nivoe softverskih inženjera u Srbiji”, otkriva naša sagovornica i dodaje da je najveći rast plata zabeležen među senior inženjerima – što je i logično uzimajući u obzir da je to najdeficitarnija grupa na našem tržištu.

Ipak, kako i Sandra dodaje, talas masovnog otpuštanja tokom ove godine imao je izvesne posledice po IT industriju:

Prema istraživanju, 18% kompanija prijavilo je smanjenje radne snage. Dodatnih 7,1% kompanija razmatra smanjenje broja zaposlenih u narednih šest meseci. Situacija se nije potpuno stabilizovala, budući da je procenat kompanija koje povećavaju broj zaposlenih 32.1% u 2023. godini.

Sandru smo pitali i koji je podatak koji je nju lično najviše iznenadio u ovogodišnjem istraživanju, a ona otkriva da ih ima više. “Da počenem od žena u IT-u. Iznenađujući podatak u ovogodišnjem istraživanju je povećanje ženske zastupljenosti u srpskoj IT industriji. Tokom poslednjih nekoliko godina, broj žena u ovoj industriji je porastao za gotovo 5%”, navodi ona.

Ipak, kako Sandra posebno naglašava, još uvek nije uobičajeno da IT kompanije automatski pružaju punu platu tokom porodiljskog odsustva. “Prema podacima za 2023. godinu, 60% kompanija pruža punu platu ženama tokom porodiljskog odsustva, a kako bismo podstakli veći broj žena da se pridruže IT sektoru, poslodavci mogu razmotriti implementaciju ove prakse što bi moglo da bude važno za privlačenje i zadržavanje talentovanih žena u IT industriji”, ističe Sandra.

Uz to, našu sagovornicu iznenadila je i činjenica da prosečna godišnja nacionalna stopa dobrovoljnog odaska zaposlenih za sve uzorkom obuhvaćene kompanije iznosi 10,8%, što predstavlja značajan pad u odnosu na podatke iz prethodne godine. “Ovo znači da, u proseku, 10 od 100 zaposlenih dobrovoljno napusti organizaciju“, navodi ona, osvrnuvši se i na to kako se ta činjenica odrazila na oglase za posao:

Istraživanje ne pruža direktnu informaciju o broju oglasa za otvorene pozicije, ali ukazuje na smanjenje rasta broja zaposlenih u kompanijama. Procenat kompanija koje su imale ili planiraju povećanje broja zaposlenih značajno se smanjio.

Naše istraživanje plata i benficija ne pruža konkretne podatke o trenutno najtraženijim tehnologijama u IT industriji, senior Java softver inženjeri i DevOps inženjeri ostaju među najtraženijim profesionalcima. S druge strane, primećujemo da se potražnja za određenim pozicijama, kao što su npr. QA inženjeri, smanjila.

Još jedna stvar koja se nalazi u fokusu poslodavaca i zaposlenih na domaćem tržištu jeste i pitanje povratka u kancelariju, a Sandra otkriva da postoji dobra vest: većina kompanija ne forsira potpuni povratak u kancelarije:

Hibridni rad je zastupljen 44.8%, rad na daljinu 48.3%, isključivi rad u kancelariji je zastupljen 3.4%. Ovo pruža IT kompanijama priliku da prilagode svoje radne modele.

Iz našeg iskustva u oblasti zapošljavanja primetili smo da čak ni izuzetno konkurentne plate i bonusi ne mogu nadoknaditi činjenicu kada poslodavac insistira na isključivom radu u kancelariji. IT stručnjaci jednostavno nisu zainteresovani da se vrate u potpunosti u kancelarije.

Izveštaj sadrži i detalje o prioritetima domaćih poslodavaca

Uprkos kriznim vremenima, poslodavci su ipak svesni da privlačenje vrhunskih talenata u IT industriji zahteva mnogo više od samo konkurentnih plata – iako visoke zarade ostaju ključni faktor.

“Kompanije takođe prepoznaju važnost stvaranja radnog okruženja koje podržava ravnotežu između poslovnog i privatnog života svojih zaposlenih. Ovo se postiže kroz fleksibilno radno vreme i implementaciju hibridnih radnih modela koji omogućavaju rad na daljinu i u kancelariji, pružajući tako veću fleksibilnost zaposlenima”, otkriva Prvulović i dodaje:

Pored toga, sve veća pažnja se posvećuje mentalnom zdravlju zaposlenih. Kompanije prepoznaju da je dobrobit i mentalno zdravlje ključno za produktivnost i zadovoljstvo svojih timova. Stavljanje mentalnog zdravlja kao prioriteta postaje sve češća praksa što smo potvrdili u našem istraživanju plata i beneficija.

Sa druge strane, kada govorimo o zapošljavanju, stručnost i iskustvo kandidata i dalje igraju ključnu ulogu sa strane poslodavca, dok kandidati sve više obraćaju pažnju na finansijsku stabilnost kompanije, visinu zarade i bonusa.

“Ključno je napomenuti da za ključne pozicije, gde se traže najbolji talenti, postavljanje plata na minimum 75. percentil može biti presudno. Ovo privlači kandidate vrhunskog kalibra i čini kompaniju konkurentnom na tržištu rada”, ističe naša sagovornica dodavši sledeće:

Naša dugogodišnja praksa i iskustvo potvrđuju da, i pored značaja projekata, tehnologija i korporativne kulture, tržišno konkurentne plate su i dalje ključne za privlačenje i zadržavanje najtalentovanijih profesionalaca.

Za kraj, Sandru smo pitali i kakva je situacija po pitanju zapošljavanja domaćih inženjera u inostranstvu, a ona kaže da ipak primećuju da i IT kompanije u inostranstvu smanjuju broj zaposlenih. “Pretpostavka je da se može očekivati veći broj radnih aranžmana na daljinu iz Srbije za strane kompanije, ali ovo nije zvanično potvrđeno”, zaključuje ona, pozvavši kompanije da je kontaktiraju ukoliko su zainteresovane za kupovinu izveštaja:

Izveštaj plata i beneficija u IT-u, Srbija za 2023. je dostupan. Ako želite da naručite svoj primerak izveštaja, možete to učiniti putem mejla na adresu contact@fenixhr.com.


Za više informacija zainteresovane kompanije mogu se informisati putem sajta ili se organizatorima istraživanja obratiti direktno putem imejla contact@fenixhr.com.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Sponzorisano

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Startup Genome 2024: Ekosistemi Beograda i Novog Sada vrede preko milijardu evra!

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija imalo je premijerni uvid u ovogodišnje izdanje Startup Genome istraživanja koje je obuhvatilo podatke za startap ekosisteme Beograda i Novog Sada.

Startapi i poslovanje

PolyAI Nikole Mrkšića vredi $500 miliona!

PolyAI, startap sa sedištem u Londonu koji razvija glasove generisane uz pomoć veštačke inteligencije za upotrebu u pozivnim centrima, zatvorio je krug finansiranja od 50 miliona dolara (39,4 miliona funti) dostigavši tako ukupnu vrednost od blizu 500 miliona dolara.

Startapi i poslovanje

Silicon Garden investirao u srpski OTA Sync u zaokruženoj ‘seed’ rundi ulaganja

Domaća hotel tech kompanija OTA Sync prikupila je dodatna sredstva koja će se koristiti za širenje prodajnog tima na globalno tržište. 

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.