Facebook Workplace: Od 'ćaskanja' sa kolegama do gotovih projekata

Facebook Workplace: Od ‘ćaskanja’ sa kolegama do gotovih projekata

Da li je Slack dobio još jednog konkurenta? Po svemu sudeći jeste i to zahvaljujući jednom od najnovijih servisa za kolaboraciju sa kolegama - Facebook Workplace. Nema sumnje da kompanija gaji ambiciozne planove prema poslovnom segmentu, no u kom smeru se kreće ova društveno/poslovna mreža?

workplace

Pomenuti servis će tako u velikoj meri doprineti da se poslovni korisnici još lakše umreže sa svojim kolegama, deleći između sebe različit multimedijalni sadržaj kako bi na najbolji mogući način ideje pretvorili u dela. Da bi produktivnost bila na zavidnom nivou, Workplace potencijalnim korisnicima nudi kreiranje grupa za diskusije, zatim personalizovani News Feed, ali i audio i video pozive između zaposlenih, što je, barem za sada, jedan od glavnih nedostataka Slack-a, ako se već osvrćemo na konkurenciju.

Ono što je takođe bitno napomenuti jeste da će platforma biti u potpunosti odvojena od Facebook naloga korisnika, a samim tim oglasi i ostali reklamni materijali neće biti sastavni deo ovog servisa, da se ne bi narušavao kreativni i produktivni proces tokom rada na određenim projektima. Kada smo već kod funkcija koje Workplace nudi, treba dodati i da je korisnicima omogućeno da se pored standardnih grupa za razmenu ideja, mogu napraviti i grupe zajedno sa drugim kompanijama ne bi li kolaboracija sa ljudima iz drugog tabora bila što jednostavnija.

Veća sigurnost koju garantuje Facebook

Takođe, tu je i znatno pojednostavljeni chat zarad pojednostavljene komunikacije da bi korisnici što pre poslali važne informacije određenom kolegi ili koleginici. Ako uzmemo u obzir da je pomenuti servis izašao iz „kuhinje“ Facebooka, bilo je možda i za očekivati da će isti dobiti veoma značajnu podršku za prenos videa uživo – funkciju koju je poznata društvena mreža predstavila već početkom ove godine.

fbfb
Facebook WorkPlace: Yammer i Slack proveli su noć skupa?

Kako bi ostali u toku sa najnovijim statistikama i podacima koji ukazuju na različite aktivnosti svih članova Workplace-a, admini će imati poseban alat u okviru aplikacije ili web verzije, koji će prikazivati sve potrebne podatke. Kada je reč o sigurnosti i zaštiti podataka korisnika, ovaj servis je izgrađen na moćnom bezbednosnom sistemu Facebooka koji čuva informacije preko jedne milijarde korisnika.

Inače, Workplace je već dostupan za preuzimanje sa App Store i Google Play prodavnica, a ukoliko ste rešili da Slack, Hipchat ili Skype Teams zamenite sa novim igračem na ovom polju, onda se već sada možete prijaviti putem svog poslovnog maila na zvaničnoj stranici novog alata iz Facebooka.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.