Facebook Workplace: Od 'ćaskanja' sa kolegama do gotovih projekata

Facebook Workplace: Od ‘ćaskanja’ sa kolegama do gotovih projekata

Da li je Slack dobio još jednog konkurenta? Po svemu sudeći jeste i to zahvaljujući jednom od najnovijih servisa za kolaboraciju sa kolegama - Facebook Workplace. Nema sumnje da kompanija gaji ambiciozne planove prema poslovnom segmentu, no u kom smeru se kreće ova društveno/poslovna mreža?

workplace

Pomenuti servis će tako u velikoj meri doprineti da se poslovni korisnici još lakše umreže sa svojim kolegama, deleći između sebe različit multimedijalni sadržaj kako bi na najbolji mogući način ideje pretvorili u dela. Da bi produktivnost bila na zavidnom nivou, Workplace potencijalnim korisnicima nudi kreiranje grupa za diskusije, zatim personalizovani News Feed, ali i audio i video pozive između zaposlenih, što je, barem za sada, jedan od glavnih nedostataka Slack-a, ako se već osvrćemo na konkurenciju.

Ono što je takođe bitno napomenuti jeste da će platforma biti u potpunosti odvojena od Facebook naloga korisnika, a samim tim oglasi i ostali reklamni materijali neće biti sastavni deo ovog servisa, da se ne bi narušavao kreativni i produktivni proces tokom rada na određenim projektima. Kada smo već kod funkcija koje Workplace nudi, treba dodati i da je korisnicima omogućeno da se pored standardnih grupa za razmenu ideja, mogu napraviti i grupe zajedno sa drugim kompanijama ne bi li kolaboracija sa ljudima iz drugog tabora bila što jednostavnija.

Veća sigurnost koju garantuje Facebook

Takođe, tu je i znatno pojednostavljeni chat zarad pojednostavljene komunikacije da bi korisnici što pre poslali važne informacije određenom kolegi ili koleginici. Ako uzmemo u obzir da je pomenuti servis izašao iz “kuhinje” Facebooka, bilo je možda i za očekivati da će isti dobiti veoma značajnu podršku za prenos videa uživo – funkciju koju je poznata društvena mreža predstavila već početkom ove godine.

fbfb
Facebook WorkPlace: Yammer i Slack proveli su noć skupa?

Kako bi ostali u toku sa najnovijim statistikama i podacima koji ukazuju na različite aktivnosti svih članova Workplace-a, admini će imati poseban alat u okviru aplikacije ili web verzije, koji će prikazivati sve potrebne podatke. Kada je reč o sigurnosti i zaštiti podataka korisnika, ovaj servis je izgrađen na moćnom bezbednosnom sistemu Facebooka koji čuva informacije preko jedne milijarde korisnika.

Inače, Workplace je već dostupan za preuzimanje sa App Store i Google Play prodavnica, a ukoliko ste rešili da Slack, Hipchat ili Skype Teams zamenite sa novim igračem na ovom polju, onda se već sada možete prijaviti putem svog poslovnog maila na zvaničnoj stranici novog alata iz Facebooka.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Srpski HTEC Group podigao $140 miliona za dalje širenje kompanije

Srpska IT kompanija koja radi na razvoju softverskih rešenja HTEC Group, a koja ima sedište u SAD-u, saopštila je da je obezbedila 140 miliona dolara od investicione kompanije Brighton Park Capital u ugovoru o vlasničkom kapitalu kako bi ubrzala svoju globalnu ekspanziju.

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kako voditi korisničku podršku ako se vaš tim sastoji od samo nekoliko ljudi?

Iako ste mali tim, veoma je bitno obratiti pažnju na 'feedback' koji vam daju korisnici i postarati se da ste zaista tu za njih. Zato je segment korisničke podrške ponekada presudan.

Tehnologija

Srpski HTEC Group podigao $140 miliona za dalje širenje kompanije

Srpska IT kompanija koja radi na razvoju softverskih rešenja HTEC Group, a koja ima sedište u SAD-u, saopštila je da je obezbedila 140 miliona dolara od investicione kompanije Brighton Park Capital u ugovoru o vlasničkom kapitalu kako bi ubrzala svoju globalnu ekspanziju.

Intervju

Symphony organizuje interne tehničke zajednice za razmenu znanja – a uskoro i eksternu konferenciju ‘TechNote’

Ova kompanija je za svoje zaposlene organizovala tehničke zajednice čiji je cilj podela znanja i iskustva među članovima tima (QA, DevOps i Front-End community), a to je preraslo i u eksternu konferenciju 'TechNote' koja startuje od marta.

Tehnologija

Šta je to ‘bear market’ i kako se povezuje sa drastičnim padom kriptovaluta?

U prethodnim danima Bitcoin je doživeo nagli pad vrednosti, spustivši se na ispod 35.000 dolara. Štaviše, kompletno 'crypto' tržište je u padu, smanjujući vrednost gotovo svih kriptovaluta. Šta je uzrok ovom problemu i koji uticaj u svemu tome ima termin 'bear market'?

Office Talks Podcast

Prvi superklasteri u Srbiji i osvrt na Web3

Sa Aleksandrom Popović i Pavlom Batutom razgovarali smo o tome kako se zainteresovani startapi, predstavnici akademske zajednice i privrede mogu ujediniti u prve srpske superklastere.

Kultura 2.0

Inviggo svojim zaposlenima nudi stalnu podršku psihoterapeuta i time demistifikuje psihoterapiju

Kompanija Inviggo svojim zaposlenima omogućila je opciju da, ukoliko žele, mogu imati redovne razgovore sa psihoterapeutom. O tome, ali i značaju mentalnog zdravlja, razgovaramo sa direktorkom ove kompanije.