Facebook Workplace: Od 'ćaskanja' sa kolegama do gotovih projekata

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Facebook Workplace: Od ‘ćaskanja’ sa kolegama do gotovih projekata

Da li je Slack dobio još jednog konkurenta? Po svemu sudeći jeste i to zahvaljujući jednom od najnovijih servisa za kolaboraciju sa kolegama - Facebook Workplace. Nema sumnje da kompanija gaji ambiciozne planove prema poslovnom segmentu, no u kom smeru se kreće ova društveno/poslovna mreža?

workplace

Pomenuti servis će tako u velikoj meri doprineti da se poslovni korisnici još lakše umreže sa svojim kolegama, deleći između sebe različit multimedijalni sadržaj kako bi na najbolji mogući način ideje pretvorili u dela. Da bi produktivnost bila na zavidnom nivou, Workplace potencijalnim korisnicima nudi kreiranje grupa za diskusije, zatim personalizovani News Feed, ali i audio i video pozive između zaposlenih, što je, barem za sada, jedan od glavnih nedostataka Slack-a, ako se već osvrćemo na konkurenciju.

Ono što je takođe bitno napomenuti jeste da će platforma biti u potpunosti odvojena od Facebook naloga korisnika, a samim tim oglasi i ostali reklamni materijali neće biti sastavni deo ovog servisa, da se ne bi narušavao kreativni i produktivni proces tokom rada na određenim projektima. Kada smo već kod funkcija koje Workplace nudi, treba dodati i da je korisnicima omogućeno da se pored standardnih grupa za razmenu ideja, mogu napraviti i grupe zajedno sa drugim kompanijama ne bi li kolaboracija sa ljudima iz drugog tabora bila što jednostavnija.

Veća sigurnost koju garantuje Facebook

Takođe, tu je i znatno pojednostavljeni chat zarad pojednostavljene komunikacije da bi korisnici što pre poslali važne informacije određenom kolegi ili koleginici. Ako uzmemo u obzir da je pomenuti servis izašao iz “kuhinje” Facebooka, bilo je možda i za očekivati da će isti dobiti veoma značajnu podršku za prenos videa uživo – funkciju koju je poznata društvena mreža predstavila već početkom ove godine.

fbfb
Facebook WorkPlace: Yammer i Slack proveli su noć skupa?

Kako bi ostali u toku sa najnovijim statistikama i podacima koji ukazuju na različite aktivnosti svih članova Workplace-a, admini će imati poseban alat u okviru aplikacije ili web verzije, koji će prikazivati sve potrebne podatke. Kada je reč o sigurnosti i zaštiti podataka korisnika, ovaj servis je izgrađen na moćnom bezbednosnom sistemu Facebooka koji čuva informacije preko jedne milijarde korisnika.

Inače, Workplace je već dostupan za preuzimanje sa App Store i Google Play prodavnica, a ukoliko ste rešili da Slack, Hipchat ili Skype Teams zamenite sa novim igračem na ovom polju, onda se već sada možete prijaviti putem svog poslovnog maila na zvaničnoj stranici novog alata iz Facebooka.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.