Facebook počeo sa testiranjem video prenosa uživo

Facebook počeo sa testiranjem video prenosa uživo za sve korisnike

Četiri meseca otkako je poznata društvena mreža predstavila opciju prenosa videa uživo za poznate ličnosti i posebne profile, iz Facebooka su se odlučili da nova funkcija sada postane dostupna svim korisnicima unutar same aplikacije.

Facebook-live-stream
Facebook se priključuje Meerkatu i Periscopeu. (Izvor: The Verge)

Naime, kako prenosi The Verge svi će ne raspolaganju imati novi, redizajnirani status meni sa funkcijom „live video“ koja se nalazi sa desne strane pored ostalih opcija poput tagovanja prijatelja, postavljanja fotografija ili ubacivanja različitih emojia.

Kao i kod poznatih live stream servisa poput Periscopea i Meerkata, Facebook će takođe prikazivati broj korisnika koji se uključuju u prenos uživo, zatim imena prijatelja sa ove društvene mreže koji gledaju video kao i komentare u realnom vremenu. Nakon završenog prenosa, video snimak će biti sačuvan na vašem timelineu, sve dok se ne odlučite da ga sami obrišete.

Za razliku od drugih live-stream aplikacija koje šalju notifikacije kada se neki od korisnika koje pratite uključi uživo, prenosi na Facebooku će biti javni, ali sa generisanim slanjem iskačućih notifikacija samo za određeni broj ljudi koji su odabrani na osnovu algoritma koji takođe određuje sadržaj na News Feedu ove društvene mreže.

iOS ima prednost, Android mora da sačeka

Povodom ove vesti, oglasila se i Džuli Zou, inače direktorka dizajna proizvoda koja je istakla kako korisnici hoće da se razlikuju od poznatih ličnosti, te jedan od glavnih razloga za ovaj potez društvene mreže leži u činjenici – kako većina njih želi da podeli posebne momente u životu sa svojim prijateljima i porodicom.

Takođe, nova opcija koja stiže sa sledećim ažuriranjem Facebook aplikacije ponudiće i mogućnost deljenja foto kolaža koji se mogu napraviti od fotografija i video snimaka, tako što su hronološki poređani u mrežu, a korisnici sami mogu urediti njihov redosled. Nova funkcija će prvo biti dostupna za iOS uređaje, dok bi podrška za Android trebala da stigne već sledeće godine.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Startapi i poslovanje

HTEC akvizirao novosadski Execom – sledi širenje baze klijenata i nova zapošljavanja

Domaća kompanija HTEC juče je objavila da je kupila novosadski Execom - još jednu veliku srpsku kompaniju koja takođe posluje u oblasti pružanja softverskih usluga.

E-commerce

Šta to u carinskim propisima koči dostavu pošiljki i možemo li nešto da uradimo povodom toga?

Situacija sa nedostavljanjem pošiljki sa Aliexpressa nekoliko meseci unazad većinu korisnika navela je da preispitaju čitav sistem - od avio saobraćaja do Pošte. U ovom tekstu, pak, bavimo se carinskim propisima. Šta se zakonski može unaprediti kako bi nam paketi stizali brže?

Propustili ste

Kultura 2.0

Pisanje kompanijskog bloga može da vam donese sve ili ništa – zavisno od toga kako ga i zašto pišete

Da li je sadržaj 'kralj', čak i ako radite u tehnološkoj kompaniji? Zavisi koga pitate, a svoja iskustva i savete ovaj put dele predstavnici kompanija i agencija kojima je pisanje bloga donelo nove ljude i veliku prepoznatljivost u industriji.

Startapi i poslovanje

OTP Grupa ponovo traži inovativne startape za svoj Startap Partnerski program

Ovaj program održava se po četvrti put i predstavlja priliku za sve inovativne kompanije koje žele da testiraju primenjivost svog proizvoda u bankarskom sektoru Centralne i Istočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Beogradski tim kompanije Florence Healthcare obezbeđuje lakše čuvanje dokumentacije korporacija koje testiraju vakcinu za COVID-19

Rastko Jokić, Software Director ove kompanije iz SAD, otkriva nam kako izgleda obezbeđivati tehničku podršku za klijenta koji vrši kliničko istraživanje vakcine za korona virus.

Startapi i poslovanje

Otvorene prijave za novi BioSense akcelerator – cilj je dalja digitalizacija privrede

Nakon prvog BioSens akceleratora realizovanog 2019. u okviru projekta ANTARES, Institut BioSens kroz novi program nastavlja da podržava inovativne preduzetnike u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Office Talks Podcast

Da li digitalci napuštaju gradove zbog korone?

Život u gradu ili na selu? Pitanje koje je posebno postalo aktuelno nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Startapi i poslovanje

Kako ostati produktivan i nakon 7 meseci rada od kuće – otkrivaju nam članovi novosadskog COING-a

Rad od kuće, pogotovo kada to nije opcija već potreba, može imati i svoje negativne efekte. Za roditelje i mlade parove koji ne mogu da se distanciraju tokom radnog vremena rad od kuće čini se više kao kazna nego kao benefit - no to ne mora da bude tako, kao što su nam otkrili zaposleni u novosadskoj kompaniji COING.