Facebook uvodi prikazivanje vertikalnog videa u News Feed-u

Facebook uvodi prikazivanje vertikalnog videa u News Feed korisnika

Već odavno je postalo jasno koliko iz Facebooka ulažu u unapređenje video sadržaja, a sada su iz kompanije sa sedištem u Menlo Parku odlučili da svim korisnicima omoguće i gledanje video sadržaja u vertikalnom prikazu. Nova funkcija će tako biti dostupna na mobilnoj aplikaciji, a veliki broj ljudi prisutnih na ovoj društvenoj mreži dobiće jednostavniji pregled određenih video klipova.

facebook-video-

Pomenuta odluka Facebooka koja je zapravo i bila očekivana, možda dolazi sa većim zakašnjenjem, s obzirom na to da su se neki korisnici širom sveta još ranije oglasili kako je vertikalni prikaz videa u formatu 2:3 zapravo najbolji za News Feed na ovoj društvenoj mreži u okviru mobilne aplikacije. Logika svakako postoji, a da je povremeno okretanje telefona u horizontalni položaj dosadilo i mnogim korisnicima, svesni su čak i pojedini brendovi koji su prisutni na pomenutoj mreži.

Kako prenosi Wersm, još nije najjasnije zašto se iz Facebooka do sada nisu oglašavali kada je ovakva vrsta promene u pitanju, s obzirom na to da veliki broj korisnika drži svoje telefone upravo u vertikalnom položaju tokom kreiranja videa na Snapchatu, Instagram Stories-u, pa čak i Facebook Live-u.

Vreme kao pokazatelj uspeha za vertikalni video

Iz Facebooka su još ranije istakli kako su pojedina istraživanja pokazala da korisnici gledaju vertikalne video klipove nešto duži vremenski period, otkad su isti i predstavljeni u pomenutom prikazu na News Feedu. Ipak, da bi videli klip preko celog ekrana, korisnici će i dalje morati da kliknu na video koji je prikazan na lisit najnovijih dešavanja na ovoj mreži.

Gledano sa strane poslovanja, vreme će pokazati da li su iz Facebooka novim odlukama uspeli da privuku nove brendove ali korisnike koji bi u periodu pred nama mogli da intenzivnije upotrebljavaju ali i pregledaju vertikalne video klipove. Za to ćemo ipak morati još malo da se strpimo – kada će nam vreme pokazati u kom smeru će se dalje kretati video sadržaj na ovoj društvenoj mreži.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Godina u kojoj smo uništili srpski IT

Da, pričam o izmenama zakonskih regulativa vezanih za porez na dohodak građana. Po ko zna koji put imamo šansu da uradimo nešto veliko i sami uprskamo, kao reprezentacija u fudbalu.

Mobilno

Google i u Beogradu omogućio pregled javnog gradskog prevoza!

Google Maps od danas su konačno omogućile korisnicima u Beogradu da na svojim pametnim telefonima dobiju uvid u kretanje gradskog prevoza, cene karte i druge bitne informacije o GSP-u.

Kultura 2.0

Mogu li dva prijatelja iz IT-ja pozicionirati Srbiju na mapi evropskih biciklista – kroz projekat Serbia Upside Down?

Dvojica kolega i prijatelja koji rade u IT industriji svoju ljubav prema biciklizmu i putovanjima spojili su u projekat pod nazivom 'Serbia Upside Down'. Njihova ideja je da se kroz velike biciklističke ture u Srbiji naša zemlja približi njihovim kolegama IT-jevcima iz Zapadne Evrope kao vredno turističko mesto. O čemu se tu zapravo radi?

Propustili ste

Kultura 2.0

Kako da zatvorite svoju paušalnu agenciju?

Knjigovođa Milan Trbojević u nastavku teksta otkriva nam šta morate preduzeti ne biste li zatvorili svoju preduzetničku radnju.

Internet marketing

Neil Skehel: Želimo da podignemo svest o značaju CX-a u Srbiji kroz dodelu nagrada

Kompanija 'Awards International' koja dodeljuje biznis nagrade širom sveta otvara prve 'Customer Experience' nagrade i za naš region - u Beogradu. Direktor i osnivač ove firme otkriva nam više detalja o predstojećem događaju i daljim planovima za poslovanje u Srbiji i regionu.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Kultura 2.0

CM-ovi su oči, uši i glas vaših brendova i kompanija na Internetu – i neće skoro nestati

Danas se obeležava dan Community Manager-a i zato smo se zapitali dokle ćemo slaviti ovu profesiju i gde su uopšte CM seniori.

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Gaming

Igre niškog gaming studija Peaksel preuzete su više od 300 miliona puta, a njihov kvalitet prepoznao je i Google

Niški gejming studio Peaksel može se pohvaliti sa čak 330 miliona preuzimanja svojih igara sa poznatih prodavnica kao što su App Store i Google Play. Ovo je njihova priča.