Facebook uvodi prikazivanje vertikalnog videa u News Feed-u

Facebook uvodi prikazivanje vertikalnog videa u News Feed korisnika

Već odavno je postalo jasno koliko iz Facebooka ulažu u unapređenje video sadržaja, a sada su iz kompanije sa sedištem u Menlo Parku odlučili da svim korisnicima omoguće i gledanje video sadržaja u vertikalnom prikazu. Nova funkcija će tako biti dostupna na mobilnoj aplikaciji, a veliki broj ljudi prisutnih na ovoj društvenoj mreži dobiće jednostavniji pregled određenih video klipova.

facebook-video-

Pomenuta odluka Facebooka koja je zapravo i bila očekivana, možda dolazi sa većim zakašnjenjem, s obzirom na to da su se neki korisnici širom sveta još ranije oglasili kako je vertikalni prikaz videa u formatu 2:3 zapravo najbolji za News Feed na ovoj društvenoj mreži u okviru mobilne aplikacije. Logika svakako postoji, a da je povremeno okretanje telefona u horizontalni položaj dosadilo i mnogim korisnicima, svesni su čak i pojedini brendovi koji su prisutni na pomenutoj mreži.

Kako prenosi Wersm, još nije najjasnije zašto se iz Facebooka do sada nisu oglašavali kada je ovakva vrsta promene u pitanju, s obzirom na to da veliki broj korisnika drži svoje telefone upravo u vertikalnom položaju tokom kreiranja videa na Snapchatu, Instagram Stories-u, pa čak i Facebook Live-u.

Vreme kao pokazatelj uspeha za vertikalni video

Iz Facebooka su još ranije istakli kako su pojedina istraživanja pokazala da korisnici gledaju vertikalne video klipove nešto duži vremenski period, otkad su isti i predstavljeni u pomenutom prikazu na News Feedu. Ipak, da bi videli klip preko celog ekrana, korisnici će i dalje morati da kliknu na video koji je prikazan na lisit najnovijih dešavanja na ovoj mreži.

Gledano sa strane poslovanja, vreme će pokazati da li su iz Facebooka novim odlukama uspeli da privuku nove brendove ali korisnike koji bi u periodu pred nama mogli da intenzivnije upotrebljavaju ali i pregledaju vertikalne video klipove. Za to ćemo ipak morati još malo da se strpimo – kada će nam vreme pokazati u kom smeru će se dalje kretati video sadržaj na ovoj društvenoj mreži.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.