Globalno Facebook targetiranje sada i za male i srednje biznise

Globalno Facebook targetiranje od sada i za male i srednje biznise

Poznata društvena mreža koja broji preko 1,6 milijardi korisnika, od danas je omogućila manjim i srednjim biznis korisnicima da uz pomoć novih alata targetiranja svoje proizvode i usluge lakše i brže reklamiraju i na globalnom tržištu. Na ovaj način, oni bi mogli da znatno lakše dođu do velikog broja potencijalnih kupaca i korisnika u novim zemljama širom sveta.

facebook-ads

Podsećanja radi, drugi brendovi na Facebooku do sada su morali da targetiraju internacionalne korisnike manuelno, upotrebljavajući detaljnu analitiku, dok će od sada pomenuta kompanija ovaj teži posao obavljati automatski. Kako prenosi Digital Trends, društvena mreža će takođe proširiti i unaprediti svoje alate za targetiranje lokacija koji će biti usmereni ka globalnom nivou.

Ono što će biti obaveza poslovnih korisnika jeste određivanje opcije da li će svoje proizvode ili usluge targetovati ka korisnicima širom sveta ili ipak na osnovu regiona. Iz Facebooka su takođe odlučili da biznis stranicama omoguće korišćenje ad-targeting polja na osnovu zona slobodne trgovine, te će pomenuti procesi biti izvršavani znatno jednostavnije što ranije nije bio slučaj – pomažući tako biznis korisnicima da istraže nova tržišta.

Tehnologija kao faktor ohrabrivanja

Takođe, iz Facebooka nemaju samo nameru da unaprede kreiranje oglasa, već će ponuditi oglašivačima i svojevrsnu edukaciju o potencijalnim klijentima širom sveta. Ozbiljne namere kompanije na ovom polju, najbolje pokazuje podatak da su iz društvene mreže već kreirali dokument pod nazivom „Cross-Border Business Handbook“ koji je već sada dostupan za preuzimanje i to potpuno besplatno – a koji pored podataka sa određenih svetskih tržišta, informiše poslovne korisnike na koji način koristiti Facebook i Instagram radi većeg rasta na globalnom nivou.

Pomenuti edukativni sadržaj sa sobom donosi i online webinare u okviru kojih se nalaze trendovi u poslovanju, analitike reklamnog sadržaja i više detalja o globalnoj publici. Štaviše, povodom novih i korisnih funkcija, oglasila se i COO Facebooka Šerli Sandberg, koja je između ostalog navela da tehnologija može znatno da utiče na ohrabrivanje biznis korisnika da se kreću u smeru globalnog tržišta kao nikada ranije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Propustili ste

Gaming

Kako je tim beogradskog Ubisofta razvijao ‘Ghost Recon Breakpoint’ – za milione ljudi širom sveta

'Ghost Recon Breakpoint' je nova igra kompanije Ubisoft koja je u globalnoj 'gaming' zajednici već prikupila veliki broj pozitivnih reakcija igrača širom planete. U razgovoru sa jednim od članova tima koji je radio na razvoju ove igre otkrivamo kako je proces tekao 'iza kulisa'.

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.

Kolumna

Digitalna transformacija banaka nije samo kreiranje aplikacije – to je promena načina razmišljanja

Kada se u jednoj rečenici nađu reči digitalizacija i banka, prva asocijacija je, naravno, Internet bankarstvo. I Internet zaista jeste možda i najznačajniji deo infrastrukture digitalizacije. Da li u tim uslovima tradicionalno bankarstvo uopšte može da opstane?

Netokracija

OMGcommerce ponovo u Beogradu: 20. novembra odgovaramo na pitanja koja najviše muče domaće e-trgovce

Treću godinu zaredom Netokracija Srbija organizuje OMGcommerce Beograd. Ove godine bavimo se novom regulativom koja bi trebalo da unapredi poslovanje web trgovaca u Srbiji, ali i novim digitalnim proizvodima koji aktivno oblikuju našu digitalnu ekonomiju.