Facebook testira vremensku prognozu u okviru svoje aplikacije

Facebook testira vremensku prognozu u okviru svoje aplikacije

Ovih dana u fokusu tehnoloških medija svakako jeste Facebook, koji sa serijom novina i korisnih funkcija ne prestaje da iznenađuje korisnike širom sveta. Nakon jučerašnjeg unapređenja Live Video prenosa, iz društvene mreže su odlučili da krenu korak dalje i u okviru svoje aplikacije dodaju vremensku prognozu, nalik onoj koja se nalazi na našim pametnim telefonima.

facebook-vreme
Veća kartica usmerava korisnika ka sajtu Weather.com (Izvor: thenextweb.com)

Ukoliko aplikaciju ove društvene mreže svakodnevno otvarate više puta, uskoro možete imati i dodatni razlog za to. Nakon niza poboljšanja i opcija koje je Facebook u prethodnom periodu lansirao za svoje korisnike – kompanija je počela i sa testiranjem nove, informativne funkcije koja nam svakako može biti od koristi.

Naime, kako prenosi The Next Web, reč je o prikazivanju vremenske prognoze, koju već sada mogu da vide pojedini korisnici iz Velike Britanije u okviru News Feeda ove društvene mreže na svojim Android i iOS uređajima. Oni su tako u mogućnosti da na osnovu kartica dobrodošlice (dobro jutro ili dobro veče) koje se nalaze na vrhu Feed-a, pregledaju kratku informaciju o trenutnoj vremenskoj prognozi (uz prigodnu ilustraciju) zasnovanu na njihovoj lokaciji.

Čekajući Facebook…

Ipak, više informacija o trenutnom stanju van kuće, kancelarije ili nekog drugog objekta, može se dobiti putem posebnog linka, na kome je između ostalog prikazan i broj stepeni u narednih nekoliko dana za određeni grad. Na ovoj proširenoj kartici, nalazi se i link koji vodi ka poznatom sajtu Weather.com – na kome se nalaze svi potrebni detalji i podaci vremenske prognoze.

Veoma korisna funkcija koja nam može pomoći prilikom odabira garderobe za određeni dan, trebalo bi da u narednom periodu bude dostupna i za sve korisnike. Međutim, iz Facebooka još nisu ništa precizirali, te nam ostaje da se nadamo kako će nas jednog jutra ili večeri na vrhu News Feeda dočekati sivi oblak ili ipak sunce – dodajući nam tako još jedan izvor informacije o vremenskoj prognozi na našem pametnom telefonu ili tabletu.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Propustili ste

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Startapi i poslovanje

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.

Najava

Empple Festival ove godine odgovara na najvažnija pitanja employer brandinga

Četvrti po redu Empple Festival, koji okuplja stručnjake iz employer branding-a, TA-a, internih komunikacija i HR-a održaće se 3. i 4. oktobra u Madlenianumu.

Office Talks Podcast

Randevu.tech: Put od ETF-a do Berlina sa CEO-om Aleksandrom Orlićem

Gost 189. epizode Office Talks podkasta bio je Aleksandar Orlić, CEO i jedan od suosnivača startapa Randevu.tech. Sa njim razgovaramo o njegovoj karijeri u IT industriji ali i o tome koji proizvod tačno razvija pomenuti startap i za koje tržište.