News aplikacija ‘Notify’ stiže sledeće nedelje?

Facebook uz jutarnju kafu: News aplikacija ‘Notify’ stiže sledeće nedelje?

Samostalna aplikacija za pregledanje najnovijih vesti - ‘Notify’, mogla bi već sledeće nedelje biti dostupna i to korisnicima Facebooka širom sveta. U okviru nje, čitaoci će imati priliku da saznaju koja su dešavaja obeležila taj dan u različiitm industrijama, a finalni proizvod mogao bi biti sličniji aplikaciji Paper sa kojom smo se odavno upoznali.

Facebook-Notify
Facebook Pages bio je kul čitave dve nedelje, ali hej – već imaju tehnologiju na osnovu koje mogu da kreiraju Notify.

Kako piše The Verge, plan poznate društvene mreže sa aplikacijom Notify ogleda se u činjenici da Facebook želi postepeno povećavati svoje prisustvo u online medijima, nudeći korisnicima pregled informativnoga sadržaj iz nešto drugačijeg ugla. Naime, svi koji budu koristili aplikaciju moći će da se pretplate na određeni sadržaj pojedinih medija i tako pravovremeno dobiju informacije o najnovijim vestima.

Facebook bi na ovaj način mogao da postane zaseban news portal za sve one korisnike koji vesti proveravaju putem svog pametnog telefona, izbegavajući tako potrebu za pojedinačnim obaveštenjima koja stižu sa drugih informativnih servisa.

Podsećanja radi, ovo nije prvi put da je društvena mreža zakoračila u svet online medija, štaviše značajno iskustvo na ovom polju, Facebook je stekao lansiranjem aplikacija i servisa kao što su Instant Articles, Paper i Signal, koji na neki način predstavljaju korisne alate za novinare ali i nešto drugačiji način konzumiranja vesti i informacija.

Vesti su ponovo kul, jer eto…

Ipak, bez konkurencije se ne može – u ovoj igranci Facebook nije sam. Zapravo, Twitter je još početkom oktobra predstavio Moments, odnosno feed za mobilne korisnike koji na jednostavan način mogu pronaći određene vesti i tvitove. Tu je i Apple News.

Takođe, tu je i Snapchat, koji uprkos suspenziji svog Snap kanala prošlog meseca i dalje ima medijske partnere kao što su Comedy Central i Vice, što nam samo govori da će se Facebook susresti sa kvalitetnom konkurencijom kada je reč o saradnji društvenih mreža i online medija.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon $100 miliona Series C investicije, američki Embroker nastavlja da razvija nove proizvode i širi svoj tim u Beogradu

Generalni menadžer kancelarije u Beogradu i globalni VP Engineering-a za Netokraciju govori o proizvodima koje Embroker razvija, o sektoru digitalnog osiguranja malih biznisa, ali i o daljim planovima za proširenje tima u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.