Od sada možete odrediti početni prikaz 360 fotografija na Facebooku

Volite 360 fotografije na Facebooku? Od sada možete odrediti i njihov početni prikaz

Fotografije od 360 stepeni postaju sve popularniji sadržaj na poznatoj društvenoj mreži, a kreacije korisnika ili nekih drugih organizacija iz svih delova sveta postaju neizbežni deo News Feeda. Ipak, kako bi dodatno unapredili korisničko iskustvo, iz kompanije su rešili da poboljšaju pomenutu opciju u okviru svoje aplikacije, dodajući mogućnost određivanja početnog prikaza pomenutih fotografija, što ranije nije bio slučaj.

facebook-360

Iako mala, nova promena je veoma dobrodošla, te veliki broj korisnika, brendova ili organizacija koji stvaraju ovaj sadržaj, od sada mogu izabrati koji će se tačno segment fotografije prikazivati drugima u okviru News Feeda. Podsećanja radi, do sada je algoritam iz Facebooka sam određivao koji deo fotke će se na početku pojavljivati, ostavljajući kreatore ovog sadržaja bez mogućnosti da odaberu sa kojim delom fotografije bi mogli da privuku druge korisnike.

Kako prenosi The Next Web, korisnici će od sada biti u mogućnosti da selektuju početne uglove i to na dva načina. Prvi se zasniva na jednostavnom prevlačenju fotografije i pomeranjem iste kako bi se napravio pravi prikaz, pre nego što je objavite putem vaših mobilnih uređaja ili računara. Drugi način jeste opcija editovanja putem računara, a pomeranjem miša lako možete doći do početnog željenog prikaza fotografije.

Uskoro i album za fotke od 360 stepeni

Da inovacijama iz društvene mreže nema kraja, pokazuje nam i podatak da bi Facebook uskoro mogao da sve svoje korisnike širom sveta obraduje sa posebnim albumom za fotke od 360 stepeni, koji će biti sastavni deo odeljka za fotografije. Zahvaljujući novim promenama, kreiranje pomenutog sadržaja tako može postati svakodnevna navika korisnika, što je inače i u planu Facebooka – iz koga potenciraju što više kvalitetnih i zanimljivih multimedijalnih kreacija korisnika.

Podsetimo, objavljivanje fotografija od 360 stepeni stiglo je sredinom godine na Facebook, a korisnici svoj sadržaj mogu lako kreirati pomoću panorame na kameri svog telefona ili preko neke od 360 photo aplikacija, dok je za konačni izgled objavljene fotografije, zadužen algoritam. Nova funkcija za korisnike biće dostupna već od danas, dok iz kompanije navode da će album stići tokom narednog perioda.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.