Start ‘JLM’ takmičenje

Ambasada Izraela, Health Tech Lab i Friedrich Neumann fondacija organizuju 'Start JLM', takmičenje startap kompanija iz Srbije i Crne Gore, na koje zainteresovani mogu da pošalju prijave do 8. oktobra, a finale će se održati 20. oktobra u sklopu Smart City festivala.

Ovogodišnje takmičenje posvećeno je inovacijama u zdravstvu – „med tech“ kao i biotehnologiji, a projekat ima za cilj da motiviše startap zajednicu da inovativnim proizvodima unapredi zdravstvenu zaštitu, ponudi nova rešenja za neke zdravstvene probleme te olakša pristup zdravstvenim uslugama i servisima. Takmičenje, koje se u Srbiji održava po peti put, predstavlja zajedničku inicijativu opštine Jerusalim, Hebrejskog univerziteta i Ministarstva spoljnih poslova Izraela.

Pobedničke startap kompanije imaće priliku da se se tokom višednevnog boravka u Jerusalimu sretnu sa vodećim izraelskim preduzetnicima, poslovnim anđelima, predstavnicima tehnoloških inkubatora i upoznaju sa načinom na koji funkcioniše vrhunski startap ekosistem u svetu.

Prijave traju do 8. oktobra

Da bi konkurisale, startap kompanije treba da se predstave sa inovativnim projektima iz oblasti „medtech“-a i „bioteca“-a, kao i da se njihov proizvod ili koncept odnosi na „med tech“ i biotehnološke inovacije. Sedište startap kompanije treba da bude u Republici Srbiji ili u Republici Crnoj Gori, a startap u početnoj fazi sa razvijenim prototipom.

Stručni žiri će izabrati finaliste koji će se predstaviti na završnom događaju u sklopu Smart City festivala, 20.oktobra u Domu omladine.

Iz organizacije napominju da svi zainteresovani mogu prijaviti svoj startap na sledećem linku do 8. oktobra u 0:00 časova. Više informacija o samom takmičenju možete dobiti slanjem poruke na e-mail adresu ovog događaja.