Smart City Festival 2018

Drugi Smart City Festival 2018 održava se u beogradskom Domu omladine sa ciljem da se podrži razvoj naprednih tehnoloških rešenja koja doprinose stvaranju pametnijih i boljih gradova, po meri stanovnika.

Smart City Festival 2018 (#SCF18) je projekat Smart City Education Inicijative i Friedrich Naumann fondacije za slobodu. Akteri na polju urbanog razvoja, tehnologije, politike, akademije i biznisa podeliće znanja, umrežavati se i sklapati poslove tokom tri dana intenzivnog programa.

Vodeće tehnološke i telekomunikacione kompanije će objasniti kako IT-evci i mejkeri mogu iskoristiti trendove u digitalizaciji, IoT tehnologije i 5G mrežu za razvoj novih proizvoda i napredak svojih timova. Takođe, govoriće se i o preduslovima  za više unicorn kompanija u našem regionu, kao i koje smart city inovacije se sprovode u više svetskih gradova. 

Neophodno je da se registrujete na vreme

Prisutni će imati priliku da saznaju kako njihove kolege iz Beča, Praga, Ljubljane, Podgorice, Trikale, Meksiko Sitija, Johanesburga, Berlina, Londona, Tel Aviva ali i više gradova u Srbiji implementiraju pametne tehnologije u zajednici. 

Iz organizacije napominju da je događaj besplatan, ali je neophodno da se registrujete na zvaničnom sajtu Smart City Festivala.