Serbia Business Run – Novi Sad

U četvrtak, nakon posla, 11. oktobra u Novom Sadu biće održana prva trka za zaposlene i najveći sportsko-poslovni događaj u Srbiji - Serbia Business Run.

Svi novosađani, bilo da su sportski aktivni ili samo žele da se dobro zabave sa svojim kolegama sa posla mogu da se prijave za Serbia Business Run trku u Novom Sadu. Ovo je prvi put da ovaj grad ima trku za zaposlene. Ideja ovog jedinstvenog tim bilding događaja jeste širenje svesti o zdravlju, zdravim životnim stilovima kroz trčanje kao idealnom načinu rekreacije.

U timskoj trci na 5 km takmiče se timovi iz kompanija koje posluju u Novom Sadu ili okolini, ali je događaj otvoren za sve iz Srbije i regiona. U trci učestvuju timovi kompanija, sa najmanje tri člana, bez ograničenja maksimalnog broja učesnika ili pola učesnika.

Svaku kompaniju predstavlja jedan kompanijski tim. Svaki učesnik dobija bogat startni paket koji uključuje medalju, majicu, bon za večeru i startni broj sa čipom. Nakon trke učesnike očekuje večera, piće i žurka.

Cilj za sledeću godinu 10 hiljada trkača iz 500 kompanija

Inače, Serbia Business Run je serija trka na 5 km koje se održavaju u najvećim poslovnim centrima Srbije i predstavljaju jedan od najvećih tim bilding događaj u našoj zemlji. U okviru Belgrade Business Run-a do sada je trčalo 3.500 učesnika iz više od 300 kompanija. Tokom 2019. godine cilj je da serija poslovnih trka okupi više od 10.000 zaposlenih iz 500 najodgovornijih kompanija koje posluju na teritoriji Srbije.

Organizator serije je Belgrade Running Club ili BRC, prvi i najmasovniji trkački klub u zemlji, osnovan februara 2011. kao mesto znanja i inspiracije za sve ljubitelje trčanja. Vizija kluba je da kroz trčanje inspiriše ljude na ispunjeniji život, a to se postiže inovacijom u svetu trčanja.

Najveći uspeh kluba jeste realizacija programa „Škola trčanja“ za početnike u 18 gradova Srbije, kao i više od 4.000 ljudi, mladih, žena i odraslih koji su uvedeni u svet trčanja i koji su zahvaljujući tome uveli pozitivnije navike i stav u životu. Klub zapošljava 15 mladih eksperata (DIF, FON, EF), broji 350 aktivnih članova i organizuje šest trenažnih programa, a uz to je i član Atletskog Saveza Srbije.

Agendu trke, pravilnik kao i cene kotizacija možete pronaći na zvaničnom sajtu SBR-a.