'Women in AI' — hakaton u organizaciji kompanije Microsoft

‘Women in AI’ — hakaton u organizaciji kompanije Microsoft

Takmičenje je namenjeno svim devojkama zainteresovanim za veštačku intelijenciju, koje su studiraju ili su tek diplomirale na nekom od univerziteta u Srbiji.

‘Women in AI’ je dvodnevni online hakaton koji organizuju kompanije Microsoft i Coderspace, sa ciljem da inspirišu i osnaže mlade žene da se bave karijerom u oblasti veštačke inteligencije. Namenjen je isključivo studentkinjama sa univerziteta jugoistočne Evrope, uključujući Tursku, Grčku, Maltu, Kipar, Srbiju, Hrvatsku, Bugarsku i Sloveniju.

Svaka učesnica imaće priliku da radi u međunarodnim timovima, koriste Microsoft Azure AI services i kreiraju pilot projekte “AI for Good” koji mogu imati pozitivan uticaj na svet. Takođe, imaće priliku da čuju inspirativne govornike, umreže se sa devojkama istog interesovanja i sličnog razmišljanja, te dobiju sve povratne informacije od brojnih stručnjaka.

Najbolji projekti osvojiće nagrade i sertifikate, a kao znak zahvalnosti za učešće, svaka od devojaka dobiće i uspomenu iznenađenja od kompanije Microsoft. Za prijave, potrebno je popuniti online formular do 25. februara 2024. godine. Postoji mogućnost pojedinačnih prijava kao i timskih od najviše četiri članice.

Neophodno napredno znanje engleskog jezika, iako će biti prisutni moderatori koji govore lokalne jezike učesnica. Takođe, poželjno je iskustvo sa AI tehnologijama, kao što su OpenAI i Azure OpenAI modeli.