Studentska konferencija We are the FUTURE of IT

Studentska konferencija We are the FUTURE of IT

We are the FUTURE of IT je studentska IT konferencija koja se ove godine održava po četvrti put na Zlatiboru, od 11. do 14. oktobra.

Cilj projekta je, objašnjavaju organizatori, da okupi studente IT sektora sa svih fakulteta u Srbiji radi razmene informacija i iskustava različitim načinima pristupa i rešavanja konkretnih problema u oblasti informacionih tehnologija, upoznavanja sa načinom rada i poslovanjem IT kompanija u Srbiji, sticanja novih znanja i veština, ostvarivanja ličnog kontakta i upoznavanja sa ljudima iz privrede, kao i uspostavljanja trajnog profesionalnog kontakta i buduće očekivane saradnje.

Događaj je realizovan kroz četiri dana, koja su ispunjena predavanjima, radionicama, panel diskusijama i raznim aktivacijama kao što su kvizovi i takmičenja, kao i aktuelnim sajmom na kom studenti imaju priliku da dođu u neposredan kontakt sa predstavnicima kompanija na njihovim štandovima. Kroz celodnevni program, stručni predstavnici kompanija svojim znanjem i iskustvom daju priliku studentima da steknu nova znanja, individualno napreduju i stručno se usavrše.

Konferencija je nastala kao odgovor na potrebe studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu da se upoznaju sa IT industrijom. Od tada, na ovom događaju okupljeno je više od 1.000 studenata, kao i veliki broj kompanija sa ciljem održavanja IT zajednice fokusirane na razmeni profesionalnih znanja i iskustava.

Prijave na konferenciju su dostupne putem linka, a više o događaju i ostalim aktivnostima možete pogledati putem društvenih mreža ove organizacije.