TEDxBelgrade 2020 'Shape the world of tomorrow' - Netokracija.rs

TEDxBelgrade 2020 ‘Shape the world of tomorrow’

U ovoj godini održaće se peto izdanje TEDxBelgrade 2020 konferencije pod nazivom 'Shape the world of tomorrow'.

Koncept TED konferencije nastao je davne 1984. kada su se tri teme: tehnologija, zabava i dizajn (engl. Technology, Entertainement, Design) spojile na jednom događaju, dok danas TED konferencije pokrivaju mnogo širi opseg tema. Ideja je da TED, kao neprofitna organizacija, kreira zajednicu koja će okupiti mnoge ljude iz različitih disciplina i kultura sa jednom vizijom, a to je širenje ideja.

Kako bi se duh TED-a preneo i vizija širila, kreirani su TEDx događaji, koji za cilj imaju kreiranje TED iskustva u manjim zajednicama.

Peta edicija ovog događaja u našem gradu je TEDxBelgrade 2020 „Shape the world of tomorrow“, koja će se organizovati 28. marta u Narodnoj biblioteci Srbije. U okviru dvanaest predavanja, prisutni će imati priliku da čuju nešto više o tome kako određene oblasti i discipline utiču na našu budućnost i kako zajedno možemo učestvovati u njenom kreiranju.

Predavači će biti stručnjaci iz oblasti kao što su nauka, tehnologija, preduzetništvo i umetnost, koji su svojim radom ostavili trag u zajednici i sa vama će podeliti svoje jedinstvene ideje. Kako biste saznali više o događaju i govornicima, zapratite TEDxBelgrade 2020 na društvenim mrežama i sajt sa informacijama tedxbelgrade.com.