Tech on the Beach meetup o trendovima u IT industriji

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Tech on the Beach meetup

U četvrtak, 25. avgusta, EPAM Serbia i Vivify Ideas organizuju meetup pod nazivom “Tech on the beach”. Meetup će se održati u kafeu “Špic” na novosadskom kupalištu “Štrand” sa početkom u 18 časova. Zainteresovani mogu da se prijave putem ovog linka.

Teme o kojima će govoriti iskusni softver inženjeri iz EPAM-aMaksim Borovskoi i Vsevolod Kolonistov su:

  • AOP in 2022. (predavač: Maksim Borovskoi);
  • Composable DXP (predavač: Vsevolod Kolonistov).

Pre samih predavača, okupljenima će se na kratko obratiti direktor kompanije EPAM Serbia – Milan Habijanac i direktor Vivify Ideas – Nedeljko Damnjanović, koji će u par rečenica predstaviti integraciju ove dve kompanije i planove za dalji zajednički razvoj na tržištu Srbije.

Događaj je besplatan ali je broj mesta organičen, pa je potrebno prijavite na vreme. Uz talentovane predavače i stručne teme, za sve prijavljene učesnike obezbeđeni su hrana i kuponi za piće. U planu je da predavanja traju do 20 časova, nakon čega se nastavlja neformalno druženje, upoznavanje i razgovor o prezentovanim temama.

O predavačima

Maksim Borovskoi

Senior softver inženjer u EPAM-u. U IT svetu se nalazi već devet godina, od čega pet godina radi kao softver developer. Svoju ekspertizu razvija u oblastima: Java (sa naglaskom na reactive), SAP Commerce Cloud, performance tuning and AoP programiranja.

Tokom predavanja ukratko će ispričati šta je uopšte AOP, zašto može biti koristan i sprovešće sve prisutne kroz osnovnu terminilogiju rada kroz primer logovanja u Javi. Takođe, publika će videti kako se može doprineti performansama rešenja pomenute kompanije i na koje sve probleme je moguće naići.

Vsevolod Kolonistov

Više od godinu dana na poziciji solution architect, pre čega je preko osam godina proveo na lead software developer poziciji – oba unutar EPAM-a. Njegovo ukupno iskustvo u softver developmentu je dugo preko 10 godina. U svom radu, primarno je fokusiran na digitalni marketing, eCommerce i pretraživače. U okviru svoje teme “Sitecore – Composable DXP”, objasniće sledeće teme:

  • What is DXP?
  • Moving to plug-and-play business capabilities over all-in-one platforms.
  • How Sitecore ecosystem products can empower digital transformations for large-scale organizations.