Talking Minds diskusija o veštačkoj inteligenciji krajem maja na Zoom platformi

Talking Minds diskusija o veštačkoj inteligenciji

Serbian AI Society (SAIS) pokreće seriju diskusija posvećenih veštačkoj inteligenciji​. Gost​ prve diskusije biće Petar​ Veličković, naučni istraživač u kompaniji DeepMind,​ koji će iz perspektive Google ogranka za veštačku inteligenciju govoriti o njenom razvoju, primeni i uticaju na svet.

Kako nastaje veštačka inteligencija, na koji način bi trebalo da je razumemo i zašto je važna za razvoj mnogih zanimanja, ali i celokupnu budućnost -​ samo su neka od pitanja koja će biti tema razgovora u okviru prvog Talking Minds​ ​panela.

Petar Veličković je odbranio doktorat na Odseku za računarske nauke i tehnologije Univerziteta Kembridž, a trenutno radi kao naučnik-istraživač u kompaniji DeepMind​.​ U okviru webinara će se osvrnuti i na to kako je sarađivati sa liderima u oblasti veštačke inteligencije, na​ koji način razmišljaju najveći svetski AI umovi i koja AI rešenja možemo očekivati u budućnosti.

Talking Minds – serija uspešnih AI priča u organizaciji SAIS-a

Webinar sa Petrom Veličkovićem je samo prva u nizu uspešnih i inspirativnih priča u oblasti veštačke inteligencije, koju organizuje Serbian AI Society sa ciljem promocije AI-a na našim prostorima.​

Domaćin panel diskusija je Jovan Stojanović,​ osnivač SAIS-a i Wonderlan​d AI Summit-a, a među njegovim sagovornicima će se u budućnosti naći niz uspešnih stručnjaka u oblasti veštačke inteligencije, iz celog sveta. Webinar će se održati na Zoom platformi, a prisustvo možete obezbediti besplatnom registracijom na ovom linku.