Startap kidZ Challenge - veliki izazov za male preduzetnike

Startap kidZ Challenge

'Startap kidZ Challenge powered by Ušće' ima za cilj da sa osnovcima prođe kroz ceo stvaralački proces nastanka jednog startapa – od ideje, dizajna prototipa, osmišljavanja promocije do prodaje, ne bi li kod njih podstakli inovativno razmišljanje i pomogli im da ta znanja primene u školi, u prezentovanju gradiva i u izradi projekata.

Sva prijavljena deca uzrasta između 9 i 13 godina tom prilikom će, kažu organizatori,  imati priliku da probude inovatore u sebi i da svoje veštine upotrebe ka rešavanju biznis zadataka, kroz koje će ih voditi predstavnici nekih od najvećih kompanija na domaćem tržištu.

Zadatak mentora biće da im približe kreativni proces nastanka jedne biznis ideje, te da ih pripreme za prezentaciju pred žirijem. Sve timove očekuju vredne nagrade, dok je za one čije rešenje bude najinovativnije, spremno i specijalno iznenađenje – jedan dan u društvu YouTuber-a Dex Rock-a.

Prijave mogu poslati pojedinci i timovi će biti i one će biti otvorene do 15. septembra putem. Organizatori najavljuju da će se radionica održati i 29. septembra, a prijave za taj događaj trajaće do 15. septembra.