SQL Server radionica - Netokracija.rs

SQL Server radionica

Radionica koju organizuje Kragujevačka IT zajednica, fokusiraće se između ostalog na važnost dizajna SQL tabela, koje su tipične greške koje prave developeri (i ne samo developeri) i kako ih izbeći, uz par zgodnih anegdota.

Keynote predavač na ovoj radionici biće Miloš Radivojević koji je šest puta uzastopno Microsoft Data Platform MVP, redovan predavač na brojnim konferencijama širom sveta i ko-autor knjige SQL Server Developers Guide 2017 sa Dejanom Sarkom i Vilijamom Durkinom. Radi u kompaniji Bwin, i koosnivač je SQL Server Pass Austria.

Događaj će između ostalog obuhvatiti temu – kako napisati upite koje će krasiti dobre performanse. Prate ga implementacije tipičnih programerskih zadataka u vezi sa bazom (elegantno uklanjanje duplikata, računanje running total-a…), kao i demonstracija o tome kako foreach petlja može da bude veoma bolna i kako se isplati dobro znanje Transact-SQL-a.

Radionica je besplatna za sve zainteresovane

U drugom delu ovog workshopa, prisutni će se upoznati i sa problemima koje programerima zadaje tzv. parameter sniffing, te kako da isti u svojim kompanijama izbegnu uzbuđenja koja može da priredi SQL injection.

Na kraju biće upriličena izložba tipičnih grešaka koje je programerski mindset pravio i pravi radeći sa objektima SQL Servera: što u vezi sa performansama, što sa funkcionalnošću, kao i (ne)razumevajući način na koji SQL Server rukuje greškama.

Pomenuta radionica će tako doneti za svakoga po nešto: neiskusni i početnici izbeći će tipične greške i biće usmereni kako treba da produbljuju znanje iz te oblasti, iskusniji će dobiti dodatne savete i sugestije, uz rekapitulaciju tipičnih grešaka.

Učešće je besplatno za sve zainteresovane, a već sada je moguće prijaviti se na radionicu. Link za sam pristup radionici dobiće svi prijavljeni dan pred početak iste, a video snimka neće biti. Više o predavaču možete pročitati na njegovom blogu, dok se više informacija o događaju nalazi na zvaničnom sajtu.