SGA GAME DEV Meetup - Netokracija.rs

SGA GAME DEV Meetup

Nakon uspešnog prethodnog SGA druženja u Nišu - sledi još jedan meetup fokusiran na game dev teme, ali i za one koji rade na PC i konzolnim projektima i koji spremaju igre za mobile platforme.

Raspored predavanja:

Eli Nešić (Gameplay Developer, Ubisoft Belgrade)

Kako se hendla open-world?

Kako da isprocesiramo ogroman, živ svet bez da ubijemo kompjuter ili konzolu? U ovom predavanju predstaviće se neki osnovni koncepti i ideje o tome kako optimizovati različite sisteme za simulaciju u open-world igara. Važan deo ovoga su komponente i “agent concepts” kao i “synchronization flow”.

Eli ima preko deset godina iskustva u game dev-u. U početku je radion na MMORPG igrama koristeći Flash/Actionscript 2&3 sa klijent strane i PHP, Java i MySQL za server stranu koda i data baze. Kasnije se bavio razvojem mobilnih igara gde je koristio Unity/C#, ali je radio i sa različitim AR/VR uređajima za motion tracking (Kinect, Leap Motion). Sada radi na razvoju AAA igara kao što su Ghost Recon: Wildlands i Ghost Recon: Breakpoint gde koristi C++ i interne Ubisoft endžine i alate.

Miloš Krstić i Dušan Ilić  (Lead Developers, Peaksel Niš)

Game dev vodič za pravljenje igre

Miloš i Dušan rade u Peakselu, niškoj kompaniji koja se proslavila radeći na kvalitetnim mobile naslovima. Oni će iz jedinstvenog ugla programera ispričati kako izgleda proces rada na jednoj igri, od samog planiranja, preko izrade pa sve do praćenja procesa. Pripremite pitanja.

Showcase – The Final Challenge (Kerber Games Pančevo)

Pre i posle predavanja, otvoren je poziv za sve da se bolje upoznaju u urnebesnoj board igri kakvu do sada verovatno nisu igrali.  Projekat “Gejming centar” finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

Iz organizacije napominju da je ulaz na događaj slobodan, ali je potrebno prijaviti se na vreme putem sledećeg linka. Više informacija o događaju moguće je pronaći na Facebook stranici.