BEST međunarodni akademski seminar - 'GENE in a bottle'

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

BEST međunarodni akademski seminar – ‘GENE in a bottle’

Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd sedamnaesti put organizuje međunarodni akademski seminar pod nazivom 'GENE in a bottle' koji će se održati od 14. do 23. jula u Beogradu.

Na ovogodišnjem seminaru, 22 učesnika iz 12 evropskih zemalja imaće priliku da se teorijski i praktično upoznaju sa osnovama genetičkog inženjerstva i molekularne biologije kao i sa njihovom primenom u oblastima kao što su medicina, dijagnostika, proizvodnja lekova itd.

Studenti će se u toku trajanja seminara upoznati sa radom u laboratoriji dok će interaktivna predavanja voditi profesori sa Univerziteta u Beogradu i stručnjaci iz oblasti genetičkog inženjerstva na engleskom jeziku.

Pored akademskog dela seminara, učesnici će kroz različite društvene aktivnosti imati priliku da se upoznaju sa znamenitostima i istorijom našeg glavnog grada, domaćom kuhinjom, kao i studentima iz Beograda. Ovom prilikom, oglasila se i Milica Galjak, glavni organizator ovog događaja, koja je istakla sledeće:

Međunarodni akademski seminari iza sebe imaju dugu tradiciju povezivanja i unapređenja studenata, kako kroz bogat akademski program, tako i kroz raznolike drustvene aktivnosti usmerene na upoznavanje različitih zemalja i kultura.

S obzirom da od samog početka ovaj projekat predstavlja spoj svih vrednosti naše organizacije – fleksibilnosti, zabave, prijateljstva, učenja i napretka, nije ni čudo što je, upravo on, postao nezaobilazna prilika za mnoge studente Univerziteta širom Evrope.

I ove godine, poput prethodnih, sigurni smo da će 22 odabrana studenta iz Beograda poneti lepe utiske i sećanja, kako o zanimljivim predavanjima na temu genetičkog inženjeringa i molekularne biologije, tako i o našem Beogradu, Srbiji i srpskoj kulturi.

BEST akademski seminari održavaju se svake godine u 97 gradova širom Evrope. Cilj ovih projekata je unapređivanje znanja studenata o savremenim temama u okviru tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih nauka, oblasti poslovnih veština, ali i povezivanje i saradnja naših studenata sa studentima iz Evrope. Više informacija o projektu možete pronaći na zvaničnom sajtu.