Otvorene prijave za besplatnu školu programiranja Rails Girls

Besplatna škola programiranja za devojke – Rails Girls

Predstojeća radionica će trajati dva dana, a polaznice će imati priliku da nauče kako da naprave web aplikaciju koristeći Ruby on Rails programski jezik.

U Novom Sadu je do sada održano sedam radionica, a osma je specifična po tome što je namenjena devojkama od 13 do 19 godina. U Novom Sadu se na proteklih sedam radionica 250 žena i devojaka različitih uzrasta upoznalo sa prvim koracima web programiranja.

Radionica traje dva dana, učešće je besplatno i nije neophodno imati programerskog predznanja. Potrebno je poneti svoj laptop i osnovno znanje rada na računaru i engleskog jezika. Učesnice na predstojećoj radionici prave web aplikaciju koristeći Ruby on Rails programski jezik, dok će se upoznati i sa osnovama programiranja, Interneta i razvoja softvera.

Prijave za radionicu već otvorene, obezbedite mesto na vreme

Koncept radionice je zamišljen tako da se radi se u malim grupama uz pomoć mentora. Rails Girls Novi Sad Teen je odlična prilika za mlade devojke koje razmatraju profesionalno da se bave računarstvom ili za one koji samo žele da probaju nešto novo. Cilj je da im se ova profesija približi uz praktičan rad i razgovor sa mentorima.

Rails Girls je globalna inicijativa nastala u Finskoj, čiji je cilj da približi IT svet devojkama i ovakve radionice su do sada održane u preko 150 gradova na svetu. Iz organizacije napominju da su prijave otvorene i mogu se pronaći na zvaničnom sajtu, gde je između ostalog dostupno i više informacija o programu škole.