Quantox Live Start Meetup o WordPressu i Reactu 22. septembra

Quantox Live Start Meetup

Posle više od godinu dana online događaja u IT svetu, vreme je i za pravo okupljanje. Milana i Alan, oboje iskusni programeri, podeliće svoje znanje o WordPress/React-u na događaju kompanije Quantox - 'Live Start'.

U nastavku pročitajte više o predavačima i temama o kojima će se govoriti.

Milana Cap (Srbija)

Milana je slobodni WordPress/PHP inženjer u Toptal-u, predstavnik tima za dokumentaciju WordPress-a i Documentation Focus Lead za WordPress 5.8 verziju. Do sada je pomogla u organizaciji nekih od najvećih WordPress konferencija, WordCamp Europe 2018. i 2019, sa fokusom na Dane saradnika.

Tema radionice: WordPress Through The Terminal

Sećate se čuvenog procesa “5 minutne instalacije” za instaliranje WordPress-a? Hajde da vidimo šta WP-CLI može da uradi za pet minuta i sve ostalo što se može dogoditi na terminalu za 40 minuta. Možda bi se na taj način WordPress zaista mogao učiniti sigurnijim ili ne? Ovo neće biti klasično prezentacijsko predavanje, već će publika kroz živi terminal imati priliku da vidi na koji način stvari funkcionišu.

Alan Aličković (Srbija)

Sa druge strane, Alan je softver developer sa preko pet godina iskustva u radu sa React-om. Osim toga, radi i sa Node, GraphKL i React Native softverima otvorenog koda. Strastven je prema otvorenom kodu, mentorstvu i istraživanju novih stvari. On je tvorac posebne zbirke dobrih praksi za razvoj React aplikacija i rešavanje problema u realnom vremenu koja je dostupna na GitHub-u.

Tema radionice: Bulletproof React

Kroz ovu radionicu biće pokrivene neke od najvažnijih tehnika i odluka pri izgradnji React aplikacije spremne za proizvodnju, uključujući strukturu projekta, upravljanje stanjem, komponente, testiranje i još mnogo toga.

Za ovaj događaj se već sada možete prijaviti tako što ćete popuniti Google formu. Broj posetilaca je ograničen, a prihvaćene prijave će dobiti potvrdu putem e-mejla. Ostale informacije o događaju moguće je pronaći na zasebnoj LinkedIn stranici.