Programersko takmičenje Code AI okuplja mlade inženjere

Programersko takmičenje Code AI

Inicijativa LazyBrain organizuje takmičenje Code AI, događaj za mlade inženjere koji će imati priliku da testiraju svoje veštine u rešavanju realnog problema iz industrije.

S obzirom na to da se svakodnevno susrećemo sa naslovima u kojima “Veštačka inteligencija pomera granice realnog”, postavlja se pitanje koliko su mladi stručnjaci upoznati sa tehnologijama primene veštačke inteligencije, i da li je obrazovanje koje stiču adekvatno za razumevanje onoga što ona jeste ili je veštačka inteligencija samo još jedan buzzword koji simbolizuje sve ono što je ostalo nedorečeno i neistraženo.

Inicijativa LazyBrain upravo iz tog razloga 11. maja organizuje takmičenje pod nazivom Code AI, tokom kojeg će timovi imati priliku da testiraju svoja znanja i primene koncepte veštačke inteligencije u praksi. Kroz rad na realnom problemu iz industrije, timovi će imati na raspolaganju 32 sata da kreiraju što inovativnije rešenje, što će zahtevati posedovanje tehničkih veština, dozu kreativnosti, ali i algoritamsko razmišljanje i analitičnost.

Za najbolje put na World Congress u Berlinu

Kao uvod u takmičenje, 8. maja će se odrzati Industry Talk u prostorijama Microsoft Development Centra u Beogradu, kada će se timovi bolje upoznati sa predstavnicima industrije, mentorima, ali i sa aktuelnim trendovima i tehnologijama koje im mogu biti od pomoći tokom takmičenja. Takmičenje je otvoreno za sve zaljubljenike u ovaj format, a timovi se mogu sastojati od 2 do 4 člana.

Hakaton će trajati 32 sata i održaće se u prostorijama Microsoft Development Centra. Pri izradi zadataka dozvoljena je upotreba svih javno dostupnih biblioteka, kao i softvera koji su pod otvorenom licencom. Najbolje timove očekuju vredne nagrade među kojima su i karte za “World Congress” u Berlinu 6. i 7. maja i Spark konferenciju u Porto Montenegru, kao i brojna druga iznenađenja. Prijave su otvorene do 1. maja na sajtu takmičenja, gde je moguće pronaći i više informacija o ovom događaju.