Polkadot Belgrade: Otkrijte mogućnosti koje donose novosti u Polkadot ekosistemu

Polkadot Belgrade

Polkadot Belgrade, sada već tradicionalno, predstavlja priliku za okupljanje ove Web3 zajednice u Srbiji. Događaj je organizovan od strane MVP Workshop-a, Fakulteta Organizacionih Nauka i Attic42 timova, a uz podršku lidera i nosilaca rešenja u Polkadot ekosistemu (Parity, Bagpipes, Mythical, Apillon, Unique Network, Ceres Blockchain Solutions), kao i brojnih medijskih partnera.

Polkadot Belgrade, jedan od događaja u okviru Belgrade Blockchain Week-a, jedina je konferencija u Srbiji posvećena Polkadot ekosistemu.

O Polkadotu

Polkadot je nadogradiva, sigurna i decentralizovana multi-chain mreža za budućnost weba, izgrađena pomoću Substrate-a, u okviru koje je moguće stvaranje kompatibilnih i namenski izrađenih blockchain-ova koji su prilagođeni potrebama korisnika.

Polkadot omogućava potpuno decentralizovan Web na kojem korisnici imaju kontrolu, isporučujući protokol interoperabilnosti koji koristi segmente ili fragmente za skaliranje mreže. Može povezati privatne blockchain-ove, javne mreže i oracle. Time donosi novu dimenziju Web-a na kojem nezavisni blockchain-ovi mogu razmenjivati podatke i transakcije na siguran način.

Program

Ovaj događaj je prilika da se upoznate sa Polkadot ekosistemom i saznate više o trendovima i novostima koje dolaze na Polkadot (poput runtime 2.0 upgrade-a ili čak JAM Chain-a o kome smo više saznali kroz zvanični whitepaper, objavljen pre mesec dana, a koji predstavlja budućnost Polkadota).

Više od 10 govornika će sa vama podeliti znanja o različitim temama, uključujući izgradnju zajednice u okviru Polkadot ekosistema, plan razvoja ekosistema za 2024. godinu, revoluciju u izgradnji Parachain-ova kroz primenu “1-click deployment” alata, automatizaciju XCM protokola kroz no-code alate i strukturi Open Governance-a koji predstavlja decentralizovanu i demokratizovanu platformu za donošenje odluka na samom blockchainu.

Bez obzira na vaš nivo predznanja, agenda je prilagođena tako da svakome donese novo znanje i iskustvo, kako bi vam pružila jasnu sliku o budućnosti blockchain tehnologije i vašim narednim koracima unutar Polkadot ekosistema.

Ova konferencija je ujedno i prilika za proširenje poslovnih kontakata. U agendi će se naći i sesije za upoznavanje i umrežavanje, kao i koktel zabava, gde ćete imati priliku da se povežete sa stručnjacima i entuzijastima iz industrije.

Predavanja

MVP Workshop će predstaviti svoj Parachain Runtime Builder, alat koji omogućava podizanje novih mreža bez dubokog poznavanja Substrate frameworka, koristeći predefinisane obrasce od početka prilagođene biznis logici vašeg proizvoda. Tim Ceres Blockchain Solutions će predstaviti svoj proizvod koji služi za genersianje karbon kredita u sklopu Polkadot ekositema.

Takođe, deo delegata Web3 Fondacije će uz domaće stručnjake pokazati kako sada funkcioniše demokratija na Polkadotu, koje su sve prilike da vaš proizvod pozicionirate u ekosistemu i postignete prave rezultate. Ove prezentacije će vam omogućiti da steknete praktično znanje i veštine za rad u Polkadot ekosistemu.

Registracija za događaj je besplatna, ali je broj mesta ograničen. Prisustvom na Polkadot Belgrade-u, ne samo da ćete naučiti više o Polkadot ekosistemu, već ćete imati i priliku da postanete deo zajednice i započnete sa nama putovanje kroz brojne edukativne inicijative koje slede.

Iskoristite priliku da istražite potencijal Polkadot-a i otkrijete koje su njegove prednosti i koji su sledeći trendovi u okviru ekosistema. Prijavite se putem zvanične stranice i sačuvajte svoje mesto na Polkadot Belgrade-u.