PlayCon Winter 2021 regionalna gejming konferencija

PlayCon Winter 2021 regionalna gejming konferencija

PlayCon Winter 2021, regionalna konferencija posvećena gejmingu i veštinama izrade video igara održaće se 27. i 28. novembra online na YT kanalu PlayZine, a pored bogatog, besplatnog programa učesnike očekuje i Indie takmičenje u kojem najtalentovaniji tim ima priliku da osvoji nagrade budžeta 5.000 dolara.

Indie takmičenje otvoreno je za nezavisne developere koji će moći da predstave svoje projekte u najboljem svetlu i dobiju šansu da osvoje vredne robne nagrade i finansijsku pomoć kao podršku daljem razvoju.

Pored takmičenja za sve ljubitelje video igara rezervisano je dva dana kvalitetnog programa sa preko 20 govornika, najnovijim vestima sa domaće gejming scene, interesantnim panelima i predavanjima nekih od najboljih domaćih gejming timova, kompanija i profesionalaca.

Svoje prisustvo na konferenciji već su potvrdila neka od najvećih imena srpske gejming scene. EBB Software, studio iza nadolazećeg svetskog hita Scorn, govoriće o 3D umetnosti u video igrama, dok će studio Foxy Voxel, koji nam je doneo ovogodišnji hit Going Medieval, govoriti o stvaranju strastvene zajednice za igru. Očekujte još predavanja o praksi u game devu, gejmingu izvan prestonice, Crypto NFT igrama i kako zaraditi od njih, i još mnogo toga.

Prisustvo na PlayCon Winter je potpuno besplatno, a možete se registrovati već sada na zvaničnom sajtu playcon.rs gde se nalazi više informacija o samom događaju. Organizator konferencije Play! koji je ujedno i autor digitalnog mesečnika Play!Zine, sprema još iznenađenja i objava vezanih za PlayCon u narednim nedeljama.