Online meetup 'Virus VS Otvoreni podaci' - Netokracija.rs

Online meetup ‘Virus VS Otvoreni podaci’

Kako se na putu digitalnog napretka otvaraju razni skupovi podataka, ovo okupljanje ima za cilj da se prodiskutuje o tome šta su to otvoreni podaci - ali i o virusu, ne corona, već "primitivizam zatvorenih podataka".

Gosti ovog online okupljanja su Katarina Kosmina i Zoran Ševarac. Katarina svoju strast pronalazi i u domenu digitalne transformacije i open data projekata u okviru UNDP-a, a Zoran kao profesor na Univerzitetu u Beogradu i koosnivač Deep Learning platforme “Deep Nets”.

U okviru Heapspace organizacije, Open Data je inicijativa za unapređenje postojećih skupova otvorenih podataka Republike Srbije i uspostavljanje platforme za lakšu objavu novih skupova, a iz organizacije posebno ističu da prate dešavanja u vezi sa otvorenim podacima.

Prisustvo ograničeno na 100 ljudi, prijavite se na vreme

Domaćini i moderatori ove diskusije biće Igor Spasić i Marija Savić. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se pridruže i čuju ne samo važnu temu već i sjajne govornike koji su dali veliki doprinos u svetu otvorenih podataka.

Kako je online meetup ograničen na prisustvo od 100 učesnika, potrebno je da se već sada prijavite, nakon čega ćete dobiti link za prijavu na meetup. Koraci ka uspešnom prisustvovanju online meetup-a na Zoom-u su sledeći:

  1. Potrebno je da instalirate Zoom na svom računaru ili mobilnom telefonu. Sign up je besplatan.
  2. Prosleđeni link kopirate, potom nalepite na prozorče u kom će biti naznačeno : Meeting ID, nakon klika dugmeta JOIN pojaviće vam se opcija da štiklirate jednu od tri ponuđene opcije: Computer Audio, Telephone Audio ili Computer & Telephone Audio. Kliknućete Computer & Telephone Audio.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa meetupom pišite na info@heapspace.rs.