Niš Connected: Open Data Challenge Hakaton

Niš Connected: Open Data Challenge Hakaton

Naučno-tehnološki park Niš u saradnji sa kompanijom Rakuten Viber i uz podršku JKP Parking servis Niš organizuje prvi Niš Connected: Open Data Challenge Hakaton. 

Tema Hakatona je izrada ChatBota na Viber platformi korišćenjem setova dostupnih otvorenih podataka Grada Niša na portalu data.gov.rs. Hakaton će trajati 48 časova, i otvoren je za prijavu timova programera svih profila, tržišnog iskustva i nivoa organizacije. Hakaton će biti održan u online ili “hibridnom” formatu – u zavisnosti od važećih epidemioloških mera.

Timovi će biti sačinjeni od tri do pet učesnika koji će aktivno raditi na rešavanju izazova i problema, a koje će definisati organizatori Hakatona na samom početku događaja. Vredne nagrade predviđene su za najbolja idejna rešenja , a među ostalim i nagrada za prvo mesto od 1.500€ u dinarskoj protivvrednosti, druga nagrada u iznosu od 500€ u dinarskoj protivvrednosti, kao i nagrada za studentske timove u vidu vaučera u vrednosti od 300 evra za kupovinu tehnike.

Odabrani timovi dobijaju i mogućnost da svoju ideju dalje razvijaju u okviru i pod punom podrškom NTP Niš kao i na platformi vodeće aplikacije u Srbiji – Rakuten Viber. Kriterijumi za odabir timova za učešće u hakatonu su raznovrsnost članova tima, iskustvo članova tima, kvalitet idejnog rešenja i njegova skalabilnost.

Svi zainteresovani timovi mogu se prijaviti putem online formulara najkasnije do ponedeljka, 17. maja u ponoć, nakon čega će komisija odabrati one najkompetentnije i obavestiti ih o odabiru timova.