Fast and Flexible tracing/logging in .NET MeetUP u Novom Sadu

Fast and Flexible tracing/logging in .NET MeetUP u Novom Sadu

MeetUP na temu Fast and Flexible tracing/logging in .NET u organizaciji Schneider Electric Hub, održava se 8. februara u 17h, u Naučno – tehnološkom parku u Novom Sadu.

Logovanje u aplikaciji nije trivijalan zadatak. Bez poznavanja pitanja koja treba postaviti u budućnosti, teško je unapred odabrati šta je potrebno pratiti. Čak i pre nego što isporučimo softverski proizvod potrebno je da ispratimo kako se ponaša.

Nakon isporuke može nam zatrebati da analiziramo probleme u radu, da bolje razumemo kako ga korisnici zaista koriste ili jednostavno da zabeležimo karakteristične događaje zbog nadzora i kontrole. U svakom slučaju, moramo naći ravnotežu između toga da generišemo previše poruka, što će negativno uticati na performanse, ili da generišemo premalo poruka, što nam možda neće biti dovoljno da odgovorimo na pitanja koja nas očekuju u budućnosti.

Na ovom MeetUP-u imaćete priliku da se upoznate sa EventSource, jednom od mnogih komponenti koje .NET Framework nudi za te potrebe. Videćete kako da iskoristite ovu komponentu da biste odložili odluku o tome koje poruke su vam potebne do trenutka kada se pojave pitanja. Takođe, moći ćete da je uporedite sa drugim popularnim komponentama posebno predviđenim za logovanje.

Predavač je Duško Mirković, softver arhitekta u Schneider Electric Hub. Prvi program je napisao ne tako daleke 1997. godine i od tada neprestano pronalazi inspiraciju i motivaciju u programiranju. Poslednjih 10 godina radi na održavanju kritičnih infrastrukturnih komponenti u složenom distribuiranom sistemu. Pored toga, veliku pažnju posvećuje arhitekturi sistema i radu sa mlađim kolegama i studentima.

Dođite 8. februara u 17h, u Naučno – tehnološki park u Novom Sadu. Prijava nije potrebna!