Konferencija Budućnost rada - Netokracija.rs

Konferencija Budućnost rada

Treća nacionalna konferencija „Zavodljivi svet rada na daljinu“ posvećena je fenomenu masovnog prelaska na rad od kuće koji bi mogao postati naša svakodnevnica i kad pandemija kovid–19 prođe. Ključno pitanje kojim se ove godine konferencija bavi je: da li rad na daljinu predstavlja novu slobodu koja vodi dostojanstvenijem radu, ili je reč o prečici ka platformizaciji rada?

Centar za istraživanje javnih politika (CENTAR) koji stoji iza ove konferencije, čini tim inovativnih istraživača i digitalnih entuzijasta koji promišljaju budućnost rada u Srbiji, inkluzivnu bezbednost i stvaranje održivih partnerstava usmerenih ka društvenim promenama. CENTAR je osnovan 2010. godine kao nezavisna istraživačka organizacija (think tank) sa ciljem da doprinese razvoju održivog, prosperitetnog i pravednog društva u kome se mišljenja i brige svih građana ravnopravno čuju i uvažavaju.

Registrujte se za konferenciju na vreme

Tim organizatora veruje da budućnost rada treba da bude tema sada ako Srbija želi da zadrži nasleđe dostojanstvenog rada u okviru nove ekonomije u digitalnom dobu. Zato je važno fokusirati se danas na to kako će sutra ove promene uticati na ekonomiju, radnike i društvene procese.

Konferencija će se održati preko Zoom platforme, a više detalja o istoj, kao što su agenda i spisak govornika, možete naći na zvaničnom sajtu. Registracija za ovaj događaj je obavezna i možete je popuniti putem ovog linka.