Kako je srpski tech proizvod pronašao put iz Srbije do SAD-a - Netokracija.rs

Kako je srpski tech proizvod pronašao put iz Srbije do SAD-a

Ovaj događaj zamišljen je da prisutnima prenese iskustva predavača u razvijanju proizvoda, sa fokusom na softverske proizvode koji za cilj imaju da se plasiraju na globalno tržište.

Bojan Rendulić, glavni predavač na ovom događaju je 50% marketar, 50% product manager, 50% head of operations, 50% customer success profesionalac. Poslednjih 15 godina razvija proizvode i poruke oko proizvoda, kao i korisnička iskustva. Gradio je iskustva u startapima, velikim sistemima i brzo rastućoj tech kompaniji.

Prisutni će iz prve ruke dobiti uvid kako jedna uspešna lokalna kompanija razvija i uspešno plasira svoj proizvod, a uz to će dobiti i spisak od 100 stvari koje ne rade i bar desetinu stvari koje treba da probaju u svojoj organizaciji. Tom prilikom, govoriće se o sledećim temama:

  • Koliko je lakše/teže razviti i plasirati proizvod sa ove strane Atlantika;
  • Kako se boriti kao underdog sa 400+ konkurenata u industriji vrednoj 4 milijarde dolara;
  • Zašto je Product Marketing verovatno najbitnija stvar u jednoj product kompaniji, ujedno i stvar u kojoj je većina kompanija slaba;
  • Kako Product menadžeri mogu da pomognu Marketing i Customer Success timovima da budu bolji u svom poslu i akviziciji novih i zadržavanju postojećih klijenata;
  • Zašto je važno biti stalno u (Product Marketing) kampanji;
  • Lokalizacija proizvoda i prioritizacija tržišta.

Pored toga, biće i načeta tema finansijskih KPI-a u menadžmentu proizvoda sa fokusom na opportunity cost analizu. Više informacija o samom događaju je dostupno na zvaničnom sajtu.