ITkonekt sredinom aprila dovodi u Beograd začetnika Agile Manifesta - Uncle Boba

ITkonekt konferencija

Paralelno sa IT konferencijom održava se i IT job fair, za koji je ulaz besplatan, a već je pristiglo preko 2.000 prijava. Ovo je prvi put da jedan od najpoznatijih software developera na svetu Uncle Bob Martin dolazi u Srbiju.

Ova konferencija je jedinstvena prilika da srpski IT stručnjaci čuju predavanje Uncle Boba, za kojeg mnogi IT-jevci u svetu kažu da je najbolji predavač kojeg su ikada slušali. Uncle Bob programira od 1970. godine i poseduje ogromno znanje u razvoju softvera. On je jedan od 17 vizionara koji su se sastali 2001. godine da diskutuju o novim metodama u IT industriji. Rezultat toga je bio čuveni Agile Manifesto, koji i dan danas igra značajnu ulogu u IT- ju.

Uncle Bob je objavio više desetina stručnih knjiga i članaka, koje se koriste širom sveta kao obavezna literatura. Između ostalog, samo neke od kompanija koje će se predstaviti na ITkonektu u Beogradu su CalidusCloud, United Cloud, Endava, Daon, Grid Dynamics, GoDaddy, Saga, eFront, Avisto Eastern Europe, Quantox Technology i drugi.

Prijave su već otvorene, požurite

Osim u Beogradu, ITkonekt se održava u još četiri grada u Srbiji i regionu: Novom Sadu (6. aprila), Nišu (20. aprila), Kragujevcu (24. aprila) i Zagrebu (14. aprila). U svakom od ova tri grada na ITkonektu će se održavati paralelno IT konferencija i IT job fair.

Podsetimo, prošle godine, ITkonekt je okupio tri najveće IT scene u Srbiji: u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, sa preko 5.500 posetilaca u ova tri grada. Ove godine se očekuje još veći broj posetilaca u svim gradovima, a naročito u Beogradu u kojem se zbog posete Uncle Boba očekuje veliko interesovanje posetilaca iz celog regiona.

Prijave za konferenciju, na kojoj će gostovati i drugi popularni svetski IT predavači, već su počele i otvorene su na zvaničnom sajtu događaja, gde se nalazi i više informacija.