Regionalni i svetski investicioni fondovi 19. februara u Beogradu

Impact 2019

Impact 2019 predstavlja jednu od najvećih konferencija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi koja je posvećena investicijama za socijalna preduzeća i startapove.

Na konferenciji u Beogradu učestvuje više od 60 predavača iz sedamnaest zemalja sveta, a organizatori očekuju prisustvo preko 250 učesnika. Na jednom mestu naći će se investitori, korporacije, fondacije, startapovi, društvena preduzeća, ali i udruženja sa istim ciljem – da povećaju mogućnosti i prilike za srpske i regionalne startapove i socijalna preduzeća da dobiju investiciju za svoj posao.

Među učesnicima konferencije su predstavnici Fonda za Južni Balkan, Evropskog investicionog fonda, Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu, kao i niz pojedinačnih investitora i stranih investicionih fondova – Oltre Venture, MiLa Capital i drugi.

Cilj je spojiti preduzetnike sa investitorima

Povodom predstojećeg događaja, oglasila se i Vladica Jovanović, direktorka agencije Brodoto u Srbiji i organizatorka konferencije. Ona je tom prilikom istakla:

Agencija Brodoto i ACT Grupa iz Hrvatske prvu konferenciju održali su prošle godine u Zagrebu, a ove godine su rešili da svetske investitore društvene ekonomije dovedu u Beograd. Ovogodišnja konferencija “Impact 2019” će po mnogo čemu biti značajnija i veća nego ona prošlogodišnja.

Želja nam je da se ideja investiranja u biznise koji stvaraju pozitivnu društvenu promenu što više proširi i da se i u našem društvu prepozna potencijal koji ovaj vid poslovanja ima. Ipak, najviše smo ponosni na to što će društvena preduzeća i startapovi iz Srbije imati priliku da razgovaraju sa više od 30 investitora i da im predstave svoje ideje.

Da socijalno preduzetništvo ima veliki potencijal, govori i podatak o sve većem broju preduzeća koja se odlučuju za ovaj vid poslovanja ne samo u svetu, već i kod nas. Konferencija “Impact 2019” nastoji da podrži ovakve ideje, da preduzetnike spoji sa investitorima, ali i da edukuje širu javnost o ovom načinu poslovanja.

Više informacija o samoj konferenciji možete pronaći na zvaničnom sajtu.