Humanitarni IT turnir u basketu 'Igraj za 10' namenjen Stacionaru Lipovica

Humanitarni IT turnir u basketu ‘Igraj za 10’

IT turnir u basketu koji će se održati krajem avgusta na centralnim terenima Ade Ciganlije ima humanitarni karakter i namenjen je za pomoć Stacionaru Lipovica. Cilj je okupiti IT kompanije, ali pravo učešća imaju svi oni koji vole basket i voljni su da pomognu.

Iz organizacije pozivaju sve bez obzira na pol, a koji su spremni da uz zabavu, igru i druženje učine dobro delo. Prijave za turnir će trajati do 20. avgusta ili do popunjavanja mesta.

Zavod za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju “Profesor dr Cvetko Brajović” u Beogradu je jedina ustanova te vrste, ne samo u Srbiji već i u regionu. Zavod ima i svoj stacionar u Lipovici, u kojem deca borave zajedno sa roditeljima, dok se ne završi dijagnostika i tokom rehabilitacije.

Zavod je specijalizovana zdravstvena ustanova koja se bavi prevencijom, dijagnostikom, habilitacijom i rehabilitacijom dece i odraslih osoba sa različitim teškoćama u psihofiziološkom i govorno-jezičkom funkcionisanju. Godišnje kroz Zavod prođe oko 15.000 pacijenata. Međutim, ovoj ustanovi za savremeni rad sa pacijentima, nedostaje mnogo toga. Pored savremenih sredstava za terapiju, deci koja tamo boravi, nedostaju i osnovni uslovi za život i boravak dok su na lečenju.

Samo neki od njih su klima uređaja kako leti ne bi spavali na temperaturi od 40+ stepeni, pa sve do grejanja zimi da se ne smrzavaju. Ideja je da se ovim turnirom krene u prikupljanje sredstava koje će biti donirani Stacionaru Lipovica. Prijava i detalji turnira mogu se pronaći na zvaničnom sajtu.